Alege meniul GreenBoxCluj pentru masa de Crăciun!

S-a  dovedit că cel mai mult timp îl petrecem în bucătărie, gătind şi savurând apoi preparatele. Nu ştiu cum sunteţi voi, dar noi nu prea mâncăm două zile la rând acelaşi fel de mâncare. De ce? Pentru că mereu ne e poftă de ceva nou. Şi pentru că ne place să gătim, să improvizăm! Cel … Citește mai mult

Iar ai sărit micul-dejun?

Știm cât de important este micul-dejun, dar de cele mai multe ori ne scuzăm prin faptul că nu avem timp, că nu știm ce să mâncăm. Un stil de viață sănătos cuprinde obligatoriu micul-dejun. Este greșită teoria conform căreia dacă nu mănânci dimineața, slăbești, e foarte important să mâncăm dimineața pentru a avea energie pe … Citește mai mult

Ce mai gătim în weekend?

Ne aşteaptă un weekend prelungit, 4 zile în care vom avea suficient timp pentru gătit, citit, plimbat. Îmi place tare mult să gătesc, dar nu îmi place să stau foarte mult pentru a prepara o mâncare. Nu urmez niciodată reţeta, mereu improvizez. Mă gândesc să fac nişte cartofi franţuzeşti, budincă de macaroane, budincă de casă … Citește mai mult

Frumos, gustos, apetisant

Comportamentul alimentar al omului este substanțial diferențiat de al celorlalte omnivore, datorită posibilităților pe care le are acesta de a-și prelucra hrana, aducându-i profunde transformări. Nu există așezări omenești, oricât de primitive ar fi ele, care să nu utilizeze focul și anumite procedee tehnice elementare, cu ajutorul cărora substanțele mai mult sau mai puțin indigeste … Citește mai mult

Rețete de post

Postul este înfrânarea de toate mâncărurile sau, în caz de boală, numai de unele. De asemenea, este înfrânarea și de băuturi, și de toate cele lumești și de toate poftele cele rele, pentru ca să poată fiecare creștin să se roage. Postul este o faptă de virtute, un exercițiu de întărire a voinței, o formă … Citește mai mult

Cum ne aşteptăm noi musafirii

În acest weekend, avem musafiri, persoane dragi nouă și ne-am tot gândit noi cu ce preparate delicioase să-i ospătăm. Și după îndelungi dezbateri, am stabilit următorul meniu: pizza, rețeta noastră specială, prăjitură cu brânză de vaci și bezea și sărățele. Pizza de casă – pentru blat avem nevoie un kg făină albă, jumătate pacheţel de … Citește mai mult

Rețete desert fără coacere

Desert fără coacere – o provocare cadou Și pentru că am promis într-un articol anterior, am să vă dau și câteva rețete de desert fără coacere.  Acest articol este tot pentru Touchofadream. Îți recomand următoarele rețete de desert: ciocolată de casă, preferata noastră, ruladă de biscuiti cu cremă și banane, salam de biscuiți, cremă de … Citește mai mult

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Este preferabil să începem cura de slăbire primăvara, când apar legume şi fructe pe piaţă, deoarece astfel avem posibilitatea să mâncăm alimente care au valoare calorică foarte mică. Pentru a nu afecta organismul, este bine să ne adresăm unui medic pentru instituirea regimului alimentar. În afară de regimul alimentar, va trebui să depunem un efort … Citește mai mult

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare II

În mod firesc se naşte însă întrebarea: De câte ori trebuie să mâncăm pe zi? Pentru adultul sănătos se recomandă 4-5 mese pe zi: Cea de dimineaţă, micul – dejun, apoi o gustare la jumătatea intervalului dintre micul dejun şi prânz, prânzul, o gustare la 3 ore după masa de prânz, şi cu două ore … Citește mai mult

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare I

Modul cum se organizează orarul meselor, precum şi succesiunea felurilor de mâncare la o masă se numără printre factorii deloc neglijabili pentru păstrarea sănătăţii. Unii oameni mănâncă într-o zi de câte ori le este foame sau numai în jurul orei 17, când vin de la job, iar alţii de necrezut, mănâncă atât de dezordonat şi … Citește mai mult

Meniu de post – reţete noi

Ne aflăm în ultimele zile de post, căutăm reţete deosebite pentru masa de Paşti, dar până atunci vă sar în ajutor cu un meniu de post absolut delicios! Pastă picantă de năut Ingrediente necesare: 500 grame năut, 6 căţei de usturoi, 4 castraveţi muraţi, o lămâie, 150 ml ulei, 2 foi de dafin, 3 crebguţe … Citește mai mult