Provocarea Gerlinea - jurnal de dietă și rezultate și Concurs!

Provocarea Gerlinea – jurnal de dietă și rezultate și Concurs!

Vă spuneam acum două săptămâni că am acceptat provocarea Gerlinea pentru a reuși să scap de câteva kilograme în plus care nu vor să plece. În ultimul timp, sunt mereu pe fugă, sunt implicată în mai multe proiecte, cu greu reușesc să respect cu strictețe orele de masă. Așa că am încercat timp de 5 zile să urmez dieta Gerlinea. Aș vrea să menționez că eu încerc pe cât posibil să mănânc și să gătesc …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Despre cât de mult îmi place să gătesc, v-am tot povestit, dar mai nou îmi place să încerc rețete noi. În acest weekend, am încercat o rețetă de lasagna și un tort de ciocolată cu biluțe de brânză de vaci. Sâmbătă seara am fost la niște prieteni în vizită și am gustat o salată ungurească delicioasă și am decis să vă dau și vouă rețeta. Salată ungurească – avem nevoie de o pungă de paste …

Citeste tot

Stilul alimentar vegetarian

Stilul alimentar vegetarian

Dintotdeauna alimentația a fost influențată de cererea alimentară, de resursele de care s-a dispus și de nivelul de cultură locală al populației respective. În lumea modernă, în care nivelul de cultură alimentară face ca omul să-și aleagă conștient hrana, în acord cu nevoile sale reale. În timp, s-a observat că nu toate tipurile de hrană au aceleași efecte asupra organismului. Printre distincțiile cele mai importante care s-au făcut a fost și aceea că alimentația de …

Citeste tot

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Este preferabil să începem cura de slăbire primăvara, când apar legume şi fructe pe piaţă, deoarece astfel avem posibilitatea să mâncăm alimente care au valoare calorică foarte mică. Pentru a nu afecta organismul, este bine să ne adresăm unui medic pentru instituirea regimului alimentar. În afară de regimul alimentar, va trebui să depunem un efort susţinut, făcând o gimnastică specială de slăbire. Alergarea şi săriturile pe loc, ca mingea, sunt dosebit de eficace. În general, …

Citeste tot

Masa festivă de sărbători

Bucatele alese şi masa aranjată cu gust te vor ajuta să te simţi minunat de sărbători. Conform tradiţiei, pentru sărbătorile de iarnă, gospodinele pregătesc o sumedenie de bunătăţi tradiţionale, din carne de porc. Trebuie să recunoaştem că acestea sunt destul de grele pentru cei care au probleme de sănătate. De aceea, m-am gândit să vă dau 3 meniuri mai uşoare: unul rafinat, pentru gurmanzi, unul ieftin şi altul pentru cei care ţin dietă. Rolul gospodinei …

Citeste tot

Uleiuri în bucătărie

Bune pentru gătit: Ulei de porumb. Extras din boabele de porumb, este ideal de utilizat la prăjirea peştelui, deoarece îi conferă acestuia o crustă crocantă. Ulei de floarea-soarelui. Este fabricat din seminţele de floarea-soarelui. Excelent pentru alimentele carenu necesită decât o rumenire superficială, în special, ouă, deoarece este un ulei uşor. Ulei de măsline. Un amestec de uleiuri rafinate de măsline, cu o aromă subitlă de măsline. Foarte bun pentru prepararea cărnii de pui, porc, …

Citeste tot

Lupta cu colesterolul se dă în bucătărie

Poate că n-aţi mâncat raţional în ultima vreme. Poate aţi abuzat de grăsimi, dulciuri şi n-aţi mai fost demult la medicul de familie, iar acum pe buletinul laboratorului de analize vă apare o cifră mărită la colesterol. Nu intraţi în panică! Potrivit unor cercetări recente, întreprinse de specialişti din Germani şi SUA, dacă aveţi o vârstă…., dacă aţi mai suferit de tulburări cardiovasculare, respectiv vi s-a pus diagnosticul de ateroscleroză, o valoare de 200-250 mg, …

Citeste tot

Controlul colesterolului

Începând cu 20 de ani, orice persoană ar trebui să-şi facă analiza colesterolului cel puţin o dată pe an. Dacă rezultatul nu este unul optim, repetaţi analiza înainte de a opera modificări drastice. Stresul, o boală sau o eroare de laborator pot altera nivelul colesterolului cu până la 14%. Dacă vi s-a depistat colesterolul mărit, trebuie să vă faceţi analiza la fiecare 8 sau 12 săptămâni, până ce nivelul acestuia revine la normal, apoi de …

Citeste tot

Ce pot să fac pentru a reduce colesterolul?

Există şi alimente care reduc colesterolul? Grăsimile polinesaturate (care se găsesc în nuci, seminţe, uleiuri vegetale) şi grăsimile monosaturate (din avocado, uleiul de măsline şi de rapiţă) ajută la reducerea colesterolului. Dar, un consum mai mare de grăsimi poli şi monosaturate nu este nici pe jumătate la fel de eficient ca reducerea consumului de grăsimi saturate. Fibrele solubile, din alimente ca ovăz, orez, fasole şi mazăre, orz, citrice, căpşuni, morcovi şi mere, ajută şi ele …

Citeste tot

Exerciţiile fizice şi sănătatea II

Afecţiuni prevenite cu ajutorul exerciţiilor fizice Bolile cardio-vasculare – două-trei zile pe săptămână în care facem efort fizic sistematic ne feresc de ischemia cardiacă, de hipertensiune şi de arterioscleroză. Aceasta pentru că sportul este un excelent mijloc natural de a reduce colesterolul din sânge, de a regla ritmul cardiac, de a antrena muşchiul inimii. Nu în ultimul rând, exerciţiul fizic este o extraordinară cale de descărcare a tensiunilor psihice, tensiuni care sunt un factor agravant …

Citeste tot

Delicatese cu căpşuni

Despre calităţile acestor fructe roşii minunate şi pline de vitamine, v-am mai povestit în articolul anterior. Pasionată de gătit şi mare iubitoare de prăjituri cu fructe, am încercat fel de fel de reteţe de prăjituri şi deserturi uşoare cu căpşuni. Pe cele mai deosebite, vi le recomand şi vouă. Gem de căpşuni – nelipsit din cămara oricărei gospodine! Ingrediente necesare: 1 kg de căpşuni, 750 grame zahăr, 250 ml suc de lămâie. Mod de preparare: …

Citeste tot