Rețete desert fără coacere

Desert fără coacere – o provocare cadou

Și pentru că am promis într-un articol anterior, am să vă dau și câteva rețete de desert fără coacere.  Acest articol este tot pentru Touchofadream. Îți recomand următoarele rețete de desert: ciocolată de casă, preferata noastră, ruladă de biscuiti cu cremă și banane, salam de biscuiți, cremă de vanilie, lapte de pasăre, cremă de brânză de vaci pentru clătite.

Ciocolata de casă

Ingrediente necesare:

  • 250 grame lapte praf,
  • 500 grame zahăr,
  • 100 grame cacao,
  • 100 grame unt,
  • 100 ml apă,
  • 100 grame nuci, stafide.

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert împreună cu zahărul. Apoi adăugăm untul și nuca. Separat într-un bol se cerne laptele praf și cacaua. Când siropul fierbe, se toarnă foarte încet peste laptele praf. Se amestecă repede să nu se întărească. Se ung forme cu unt și se toarnă ciocolata caldă, apoi se dă la rece.

Ruladă cu biscuiți și/sau banane

Avem nevoie de  200 ml apă, 500 grame zahăr. Se fierb până se obține un sirop. Se adaugă 50 grame cacao și se mai lasă la fiert 5 minute. Se adaugă 100 grame unt și 500 grame biscuiți măcinați.

Aluatul obținut se întinde pe folie alimentară puțin umezită. Se umple cu cremă de pireu de castane amestecat cu puțin unt. Se rulează și se dă la frigider.

Dacă vă plac bananele, puteți pune peste foaia de biscuiți cremă din unt 2 linguri de zahăr și nucă de cocos. Se pun 2 banane cap la cap și se rulează strâns pe lângă banane și se dă la frigider.

Salam de biscuiți

Avem nevoie de 500 grame biscuiţi pe care îi tocăm mărunt. Separat facem un sirop din 150 grame zahăr, 250 ml apă, 150 grame unt. Când siropul fierbe, se pune o sticluţă de esenţă de rom. Adăugăm cacao şi pentru un plus de savoare, topim şi ciocolată sau punem cremă de ciocolată Finetti.

Când siropul fierbe, se adaugă peste biscuiţi şi se amestecă bine. După preferinţă se pun stafide, rahat sau nucă. Se întinde o folie de celofan. Se pune puţină nucă de cocos pentru ca compoziţia să nu se lipească de celofan. Se modelează sub forma unei rude de salam şi se dă la frigider pentru câteva ore, de preferat peste noapte.

Cremă de vanilie

Avem nevoie de 200 ml lapte, care se pun la fiert. Separat se amestecă 3 gălbenușuri cu zahăr vanilat. Laptele se toarnă încet peste gălbenușuri. Se pune la fiert la foc mic și se amestecă continuu până se îngroașă. Dacă nu se îngroașă, se pune puțin amidon alimentar.

Lapte de păsare

Ingrediente necesare:

  • 2 litri de lapte,
  • 4 ouă,
  • esență de vanilie.

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert. Separat amestecăm 4 gălbenușuri cu 8 linguri de zahăr, depinde cât de dulce vă place. Când laptele fierbe, se face focul mic. Se adaugă gălbenușurile, se amestecă bine.

Batem albușurile spumă. Când laptele este fierbinte, luăm cu lingura bulgărași de albuș și punem în lapte. Dacă nu aveți suficient spațiu pentru toți bulgărașii, îi puteți scoate după ce se întăresc puțin.

Cremă de brânză de vaci pentru clătite

Dacă v-ați săturat de clătite umplute cu gem sau ciocolată, le puteți umple cu cremă de brânză de vaci.

Avem nevoie de aproximativ 200-300 grame brânză de vaci, depinde cât de multe clătite facem.

Adăugăm 2,3 linguri smântână, zahăr pudră, puțină zeamă de lămâie, 2 gălbenușuri și stafide.

Batem albușurile spumă și le adăugăm compoziției de mai sus. Cu crema rezultată, umplem clătitele.

Ți-am dat de lucru cu aceste rețete de desert fără coacere, așa-i? Sper să nu te superi pe mine!

Spor la treabă! Poftă bună!

3 thoughts on “Rețete desert fără coacere”

  1. Nu se supara nimeni, dimpotriva, prietenul meu e in extaz! I-am zis ca saptamana viitoare poate face pauza la regim pentru ca ii voi face ciocolata de casa, preferata lui. 😀
    Salam de biscuiti faceam anul trecut,inainte de regimul meu, lunar ca ne placea teribil de mult!!
    Iti multumesc frumos fruuuumos. :*

    Reply
  2. Ciocolata de casă mie îmi place să o mănânc caldă. 😛
    Crema de vanilie înlocuiește cu succes budinca din praf. Iar laptele de pasăre este un desert ușor și chiar sănătos! Sunt curioasă să-mi spui ce ai ales să gătești și aștept să-mi povestești cât de încântat a fost prietenul tău!

    Reply
  3. Ma bucur ca ai postat si retete fara coacere. Aveam o perioada in care nu imi mergea cuptorul la aragaz si cautam numai astfel de retete, dar nu prea gaseam. Am sa incerc si eu clatitele cu branza, si poti incerca si alte variante, m-a invatat si pe mine o vecina si chiar sunt woow.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Știm cum să ne îngrijim corect părul?
Știm cum să ne îngrijim corect părul?

După cum se știe, rădăcina firului de păr este așezată în foliculul pilor, în care se deschide și canalul excretor...

Close