Alege meniul GreenBoxCluj pentru masa de Crăciun!

Alege meniul GreenBoxCluj pentru masa de Crăciun!

S-a  dovedit că cel mai mult timp îl petrecem în bucătărie, gătind şi savurând apoi preparatele. Nu ştiu cum sunteţi voi, dar noi nu prea mâncăm două zile la rând acelaşi fel de mâncare. De ce? Pentru că mereu ne e poftă de ceva nou. Şi pentru că ne place să gătim, să improvizăm! Cel mai mult timp îl petrec în bucătărie în preajma sărbătorilor! Mai avem câteva zile până la Crăciun și e momentul …

Citeste tot

Iar ai sărit micul-dejun?

Iar ai sărit micul-dejun?

Știm cât de important este micul-dejun, dar de cele mai multe ori ne scuzăm prin faptul că nu avem timp, că nu știm ce să mâncăm. Un stil de viață sănătos cuprinde obligatoriu micul-dejun. Este greșită teoria conform căreia dacă nu mănânci dimineața, slăbești, e foarte important să mâncăm dimineața pentru a avea energie pe parcusul zilei. Iată câteva idei rapide  și delicioase, hrănitoare: fructe și brânzeturi – câteva felii de măr și 2, 3 …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Ne aşteaptă un weekend prelungit, 4 zile în care vom avea suficient timp pentru gătit, citit, plimbat. Îmi place tare mult să gătesc, dar nu îmi place să stau foarte mult pentru a prepara o mâncare. Nu urmez niciodată reţeta, mereu improvizez. Mă gândesc să fac nişte cartofi franţuzeşti, budincă de macaroane, budincă de casă şi bezele. Cartofi franţuzeşti – avem nevoie de 8 cartofi, 5 ouă, 200 grame caşcaval, 200 grame şuncă/kaiser/muşchi file, 500 …

Citeste tot

Frumos, gustos, apetisant

Frumos, gustos, apetisant

Comportamentul alimentar al omului este substanțial diferențiat de al celorlalte omnivore, datorită posibilităților pe care le are acesta de a-și prelucra hrana, aducându-i profunde transformări. Nu există așezări omenești, oricât de primitive ar fi ele, care să nu utilizeze focul și anumite procedee tehnice elementare, cu ajutorul cărora substanțele mai mult sau mai puțin indigeste și insipide să fie transformate în alimente comestibile. Omul a reușit să ”îmblânzească”, prin fărâmițare mecanică, prin macerare, prin fermentare, …

Citeste tot

Rețete de post

Rețete de post

Postul este înfrânarea de toate mâncărurile sau, în caz de boală, numai de unele. De asemenea, este înfrânarea și de băuturi, și de toate cele lumești și de toate poftele cele rele, pentru ca să poată fiecare creștin să se roage. Postul este o faptă de virtute, un exercițiu de întărire a voinței, o formă de pocăință, postul este un mijloc de mântuire. Postul folosește atât trupului cât și sufletului, el întărește și curățește sufletul. …

Citeste tot

Cum ne aşteptăm noi musafirii

Cum ne aşteptăm noi musafirii

În acest weekend, avem musafiri, persoane dragi nouă și ne-am tot gândit noi cu ce preparate delicioase să-i ospătăm. Și după îndelungi dezbateri, am stabilit următorul meniu: pizza, rețeta noastră specială, prăjitură cu brânză de vaci și bezea și sărățele. Pizza de casă – pentru blat avem nevoie un kg făină albă, jumătate pacheţel de drojdie plus 500 ml apă călduţă, puţină sare,  65 grame margarină sau 75 ml ulei de măsline! Se frământă 30 …

Citeste tot

Rețete desert fără coacere

Rețete desert fără coacere

Desert fără coacere – o provocare cadou Și pentru că am promis într-un articol anterior, am să vă dau și câteva rețete de desert fără coacere.  Acest articol este tot pentru Touchofadream. Îți recomand următoarele rețete de desert: ciocolată de casă, preferata noastră, ruladă de biscuiti cu cremă și banane, salam de biscuiți, cremă de vanilie, lapte de pasăre, cremă de brânză de vaci pentru clătite. Ciocolata de casă Ingrediente necesare: 250 grame lapte praf, …

Citeste tot

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Este preferabil să începem cura de slăbire primăvara, când apar legume şi fructe pe piaţă, deoarece astfel avem posibilitatea să mâncăm alimente care au valoare calorică foarte mică. Pentru a nu afecta organismul, este bine să ne adresăm unui medic pentru instituirea regimului alimentar. În afară de regimul alimentar, va trebui să depunem un efort susţinut, făcând o gimnastică specială de slăbire. Alergarea şi săriturile pe loc, ca mingea, sunt dosebit de eficace. În general, …

Citeste tot

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare II

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare II

În mod firesc se naşte însă întrebarea: De câte ori trebuie să mâncăm pe zi? Pentru adultul sănătos se recomandă 4-5 mese pe zi: Cea de dimineaţă, micul – dejun, apoi o gustare la jumătatea intervalului dintre micul dejun şi prânz, prânzul, o gustare la 3 ore după masa de prânz, şi cu două ore înainte de culcare, masa de seară, cina. Unele persoane au prostul obicei de a nu mânca nimic dimineaţa şi să …

Citeste tot

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare I

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare I

Modul cum se organizează orarul meselor, precum şi succesiunea felurilor de mâncare la o masă se numără printre factorii deloc neglijabili pentru păstrarea sănătăţii. Unii oameni mănâncă într-o zi de câte ori le este foame sau numai în jurul orei 17, când vin de la job, iar alţii de necrezut, mănâncă atât de dezordonat şi de incomplet în timpul zilei, încât se trezesc noaptea ca să îmbuce ceva, pentru că îi doare sau îi “arde” …

Citeste tot

Meniu de post - reţete noi

Meniu de post – reţete noi

Ne aflăm în ultimele zile de post, căutăm reţete deosebite pentru masa de Paşti, dar până atunci vă sar în ajutor cu un meniu de post absolut delicios! Pastă picantă de năut Ingrediente necesare: 500 grame năut, 6 căţei de usturoi, 4 castraveţi muraţi, o lămâie, 150 ml ulei, 2 foi de dafin, 3 crebguţe de cimbru uscat, sare, piper. Mod de preparare : pune năutul la înmuiat în apă. Lasă.l la rece minumum 12 …

Citeste tot