Stilul alimentar vegetarian

Dintotdeauna alimentația a fost influențată de cererea alimentară, de resursele de care s-a dispus și de nivelul de cultură locală al populației respective. În lumea modernă, în care nivelul de cultură alimentară face ca omul să-și aleagă conștient hrana, în acord cu nevoile sale reale. În timp, s-a observat că nu toate tipurile de hrană … Citește mai mult

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Este preferabil să începem cura de slăbire primăvara, când apar legume şi fructe pe piaţă, deoarece astfel avem posibilitatea să mâncăm alimente care au valoare calorică foarte mică. Pentru a nu afecta organismul, este bine să ne adresăm unui medic pentru instituirea regimului alimentar. În afară de regimul alimentar, va trebui să depunem un efort … Citește mai mult

Obezitatea – duşmanul frumuseţii I

Obezitatea provine totdeauna din cauza supraalimentării. Este drept că se mai adaugă şi alte cauze, cum ar fi un consum redus de energie sau o disfuncţie glandulară. Adevărul este însă că cine se îngraşă mănâncă mai mult decât îi trebuie; şi nu cu mult mai mult. Multe mame, de exemplu, sunt tentate să dea o … Citește mai mult

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare III

Mâncărurile cu carne satură datorită, în bună parte, calităţilor lor deosebite excito-secretorii şi pentru că sunt de obicei servite cu garnituri din făinoase sau legume sau cu salate – toate preparate cu grăsimi. La fiecare din cele două mese principale este indicat să existe salate sau fructe crude, care să necesite masticaţie şi să formeze … Citește mai mult

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare II

În mod firesc se naşte însă întrebarea: De câte ori trebuie să mâncăm pe zi? Pentru adultul sănătos se recomandă 4-5 mese pe zi: Cea de dimineaţă, micul – dejun, apoi o gustare la jumătatea intervalului dintre micul dejun şi prânz, prânzul, o gustare la 3 ore după masa de prânz, şi cu două ore … Citește mai mult

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare I

Modul cum se organizează orarul meselor, precum şi succesiunea felurilor de mâncare la o masă se numără printre factorii deloc neglijabili pentru păstrarea sănătăţii. Unii oameni mănâncă într-o zi de câte ori le este foame sau numai în jurul orei 17, când vin de la job, iar alţii de necrezut, mănâncă atât de dezordonat şi … Citește mai mult

Frumuseţea începe cu sănătatea 10 hotărâri care îţi pot schimba viaţa în bine

Început de toamnă. Un minunat prilej să renunţi la obiceiurile proaste care îţi aduc numai necazuri. Fii hotărâtă şi te vei simţi mai frumoasă şi mai în formă în acest nou anotimp. 1. Gata, nu mai fumez! Ştii foarte bine cât de dăunător este fumatul pentru sănătate, dar amâni mereu să iei decizia de a … Citește mai mult

Osteoporoza, hoţul tăcut

Nu ocupă o poziţie fruntaşă în ierarhia bolilor cu grad maxim de risc pentru viaţa noastră. Dar slabă consolare: osteoporoza este, totuşi, o afecţiuhne de temut. Durerea de oase: primul vestitor al osteoporozei. Numele ei provine din latină şi se traduce prin „os poros”. Pentru că aşa arată un os atins de osteoporoză: ca un … Citește mai mult

Cum alegi carnea. Ghidul cumpărătoarei

Pui cu steroizi, care se dezumflă spectaculos la contactul cu cuptorul, carne provenită din măcelării insalubre sau “primenită” pentru a nu-şi arăta vârsta – oferta de carne de pe piaţă ascunde multe capcane. Noi am aflat cum pot fi ocolite. Primul aspect de avut în vedere este modul în care e expusă carnea în magazin. … Citește mai mult

Mănâncă variat dimineaţa

Prima regulă în materie de echilibru alimentar este ca dimineaţa să mănânci cum trebuie. De ce este atât de important micul – dejun? După o noapte de post alimentar, organismul tău are nevoie să-şi refacă energia ca să nu te simţi obosit toată ziua. Prima masă din zi, dacă este compusă corect, acoperă 29% din … Citește mai mult

Căldură mare … Cu circulaţia cum stai? II

Bolile cardiovasculare Sunt afecţiuni ale inimii şi vaselor de sânge agravate, ca tot ce înseamnă circulaţie sanguină, de caniculă. Ce nu stă în puterea ta – medicii vorbesc despre factori de risc, modificabili şi nemodificabili. În cea de-a doua categorie intră factorii pe care nu îi poţi controla: o boală de inimă cu care te-ai … Citește mai mult