Frumuseţea începe cu sănătatea 10 hotărâri care îţi pot schimba viaţa în bine

Frumuseţea începe cu sănătatea 10 hotărâri care îţi pot schimba viaţa în bineÎnceput de toamnă. Un minunat prilej să renunţi la obiceiurile proaste care îţi aduc numai necazuri. Fii hotărâtă şi te vei simţi mai frumoasă şi mai în formă în acest nou anotimp.

1. Gata, nu mai fumez!

Ştii foarte bine cât de dăunător este fumatul pentru sănătate, dar amâni mereu să iei decizia de a renunţa. Îţi reamintim că efectele nefaste apar în timp, tutunul fiind singurul produs de consum cunoscut care scurtează viaţa a 50% dintre cei care-l folosesc. De aceea, o nouă toamnă poate fi începutul unei noi vieţi pentru tine.

2. Mă duc chiar astăzi la dentist!

Ţi-ai schimbat look-ul şi arăţi minunat, dar ţi-e teamă să râzi pentru că dantura ta nu prea este în regulă. Nu mai sta pe gânduri şi programează-te la dentist. Chiar dacă nu ai probleme, este bine să-i faci o vizită din când în când. Şi nu uita să-ţi schimbi periuţa de dinţi des.

3. Nu voi mai ronţăi între mese !

Nimic nu este mai dăunător pentru siluetă şi moralul tău decât kilogramele în plus. Dar cum să rezişti în faţa bunătăţilor care-ţi fac cu ochiul la tot pasul?! Iată câteva mici trucuri care te vor ajuta să scapi de acest obicei care îngraşă:

– lipeşte pe frigider poza unei femei grase şi a unui topmodel. De câte ori deschizi uşa frigiderului, ca să-ţi iei o prăjitură, gândeşte-te cum vrei să arăţi;

– îmbracă-te din când în când cu nişte pantaloni strech şi vei descoperi singură dacă ai depăşit cota de alertă.

4. Stop somniferelor!

Nu poţi compara un somn bun nici cu cel mai sofisticat medicament din lume. Mai devreme sau mai târziu, somniferele vor lăsa urme asupra sănătăţii tale. Hotărăşte-te aşadar, ca din această toamnă să foloseşti alte metode aducătoare de somn: ceaiurile de plante, exerciţiile de respirat, masajul relaxant. Un truc la îndemâna oricui: dacă nu poţi adormi, pune o pernuţă pe nas şi respiră câteva minute în felul acesta aerul scos din plămâni. Gazul carbonic pe care-l conţine îţi va readuce pofta de a dormi.

5. Voi bea zilnic 1,5 l de apă!

Aceasta este raţia recomandată de medici ca să te păstrezi în formă. Îmbătrânire înseamnă, de fapt, deshidratare, spun specialiştii. Şi trebuie să le dai ascultare, dacă nu vrei să te ofileşti înainte de vreme. Cremele de piele au afecte minunate dacă sunt ajutate de o bună hidratare din interior. Truc: împărţirea de lichide în sticle de 500 ml, scriind pe fiecare, dimineaţa, prânz, seara. Vei fi sigură astfel că nu ai uitat să bei cantitatea necesară.

6. Încep să fac sport!

Cred că ştii foarte bine cât de importantă este mişcarea pentru sănătate. Însă nu-i de ajuns să ştii, trebuie să şi treci la fapte. Începutul de toamnă poate însemna pentru tine momentul în care declari război sedentarismului.

7. Mă voi feri de stres!

Stresul este o realitate a vieţii noastre şi imposibil să-l eviţi în totalitate. Dar când devine excesiv, trebuie să reacţionezi şi să înveţi să spui NU. Pentru că stresul rezultă, de cele mai multe ori, din incapacitatea de a te opune, de a refuza categoric. Pe termen lung, apare sentimentul că eşti copleşită de tot ce te înconjoară, că nu mai eşti stăpână pe viaţa ta. Prin urmare, capacitatea de a spune NU se dovedeşte a fi eliberatoare de stres. Un exemplu cât se poate de simplu: nu răspunde la telefon în timpul mesei.

8. Voi oferi tenului mai multă grijă!

Ştiţi că a unsprezecea poruncă este „Îngrijeşte-te!” Prin urmare, nu-ţi rămâne decât să pui în practică toate sfaturile pe care le vei găsi în rubrica “Sănătate” !

9. Îmi voi oferi zilnic o mică plăcere!

Puneţi mai întâi întrebarea „Ce-mi place cu adevărat?” Odată ce ai aflat răspunsul, nu lăsa să treacă nicio zi fără să-ţi faci o mică bucurie, fie ea o baie relaxantă sau o oră de înot. Ai grijă să nu-ţi doreşti luna de pe cer. Efectul ar putea fi contrar celui aşteptat.

10. Voi alege şi voi urma dieta potrivită!

Multe femei caută cu înfrigurare dieta minune, dieta care să le propulseze direct în rândul topmodelelor. Ori, aşa ceva nu există. Ce poţi face? Să alegi o singură dietă şi să o urmezi întocmai. De exemplu, regimul disociat: slăbeşti fără să te înfometezi şi fără să te priveze de nimic din ce este necesar organismului.

2 thoughts on “Frumuseţea începe cu sănătatea 10 hotărâri care îţi pot schimba viaţa în bine”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.