Importanta micului dejun

Micul DejunMereu auzim ca micul dejun reprezinta masa cea mai importanta a zilei. Dar de ce? Studiile au aratat ca tinerii care mananca micul dejun sunt mai creativi si mai activ fizic, si se concentreaza mai bine. Iar adultii isi procura portia de vitamine si minerale, ajuta la scaderea colesterolului, asigura o mai buna concentrare si performanta de-a lungul zilei, te ajuta sa iti mentii greutatea.

Citește mai mult

5 motive pentru care sa consumi afine!

afineAfinele sunt fructe delicioase si au o culoare minunata, ca sa nu mai vorbim de valoarea nutritionala si beneficiile sanatoase asupra organismului. Pe cat sunt de micute, pe atat sunt de pline de vitamine.

Substantele continute de afine protejeaza organismul de infectii si au actiune inflamatoare. Sucul de afine actioneaza ca un antibiotic pentru infectiile urinare. Consumate in cantitate mare, afinele amelioreaza simtitor acuitatea vizuala, in special pe timp de noapte si ajuta la regenerarea purpureii retiniene. Este interesant de stiut

Citește mai mult

Dieta de vara cu caise

caiseVara este anotimpul care ne ofera cele mai multe fructe si legume, si sfatul meu este sa ne vitaminizam profitand de ele la maxim. Eu incerc sa fac cate o cura de fructe de sezon, si am sa va spun si care sunt beneficiile caiselor. Ele contin 85 % apa, acid citric, acid malic, sodiu, potasiu, calciu, zaharuri, fier, magneziu, cupru, provitamina A si multe alte vitamine. O cantitate de 100 g de fruct are aproximativ 400 de kilocalorii.

Citește mai mult