Importanta micului dejun

Micul DejunMereu auzim ca micul dejun reprezinta masa cea mai importanta a zilei. Dar de ce? Studiile au aratat ca tinerii care mananca micul dejun sunt mai creativi si mai activ fizic, si se concentreaza mai bine. Iar adultii isi procura portia de vitamine si minerale, ajuta la scaderea colesterolului, asigura o mai buna concentrare si performanta de-a lungul zilei, te ajuta sa iti mentii greutatea.

Citeste tot

5 motive pentru care sa consumi afine!

afineAfinele sunt fructe delicioase si au o culoare minunata, ca sa nu mai vorbim de valoarea nutritionala si beneficiile sanatoase asupra organismului. Pe cat sunt de micute, pe atat sunt de pline de vitamine.

Substantele continute de afine protejeaza organismul de infectii si au actiune inflamatoare. Sucul de afine actioneaza ca un antibiotic pentru infectiile urinare. Consumate in cantitate mare, afinele amelioreaza simtitor acuitatea vizuala, in special pe timp de noapte si ajuta la regenerarea purpureii retiniene. Este interesant de stiut

Citeste tot

Meniu racoros

meniu racorosDaca zilele fierbinti de vara te-au lasat fara inspiratie cand e vorba de ce sa gatesti, si vrei in acelasi timp ceva racoros, dar si hranitor, atunci iti sarim in ajutor cu o idee de meniu delicios. Iti recomand supa de pepene cu menta,

Citeste tot

Dieta de vara cu caise

caiseVara este anotimpul care ne ofera cele mai multe fructe si legume, si sfatul meu este sa ne vitaminizam profitand de ele la maxim. Eu incerc sa fac cate o cura de fructe de sezon, si am sa va spun si care sunt beneficiile caiselor. Ele contin 85 % apa, acid citric, acid malic, sodiu, potasiu, calciu, zaharuri, fier, magneziu, cupru, provitamina A si multe alte vitamine. O cantitate de 100 g de fruct are aproximativ 400 de kilocalorii.

Citeste tot