Obezitatea – duşmanul frumuseţii I

Obezitatea – duşmanul frumuseţii I

Obezitatea provine totdeauna din cauza supraalimentării. Este drept că se mai adaugă şi alte cauze, cum ar fi un consum redus de energie sau o disfuncţie glandulară. Adevărul este însă că cine se îngraşă mănâncă mai mult decât îi trebuie; şi nu cu mult mai mult. Multe mame, de exemplu, sunt tentate să dea o alimentaţie prea consistentă copiilor lor. În loc de mese la ore fixe, le dau o serie de suplimente, în general …

Citeste tot

Meniu de post - reţete noi

Meniu de post – reţete noi

Ne aflăm în ultimele zile de post, căutăm reţete deosebite pentru masa de Paşti, dar până atunci vă sar în ajutor cu un meniu de post absolut delicios! Pastă picantă de năut Ingrediente necesare: 500 grame năut, 6 căţei de usturoi, 4 castraveţi muraţi, o lămâie, 150 ml ulei, 2 foi de dafin, 3 crebguţe de cimbru uscat, sare, piper. Mod de preparare : pune năutul la înmuiat în apă. Lasă.l la rece minumum 12 …

Citeste tot

Herpesul

Herpesul

Considerat o boală uşoară şi fără complicaţii, pe care mulţi o „lecuiesc” singuri, herpesul trebuie tratat încă de la primele semne. Ce este? Herpesul este o inflamaţie specifică pielii, foarte rezistentă, care are caracter recidivant, cu localizare în zona gurii şi în cea organelor genitale. După vindecare, virusul rămâne în stare latentă, ca apoi să izbucenască cu putere când organismul este slăbit. Cauzele afecţiunii: Virusul simplex este responsabil pentru herpes, afectându-i mai ales pe cei …

Citeste tot

Meniu de post

Meniu de post

Postul este o faptă de virtute, reprezintă un exerciţiu de întărire a voinţei, o formă de pocăinţă, mijloc de mântuire. Alimentele pe care e bine să le consumi în post sunt: orice produs din soia, legume şi fructe, halva, biscuiţi fără ou sau lapte, miere, cereale, murături, mămăligă, măsline, fructe uscate. Postul e perioada în care trebuie să ne folosim la maxim imaginaţia atunci când gătim.  Dacă aţi rămas în pauză de idei, iată un …

Citeste tot

Măslinele gustoase şi sănătoase

Măslinele gustoase şi sănătoase

Recunoscute din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile lor nutritive şi curative, măslinele ocupă un loc de cinste în alimentaţia noastră. Drumul spre gustul delicios – Din cauza gustului amărui, măslinele nu pot fi consumate direct. Necesită diverse procese de tratare a gustului – procesul natural de fermentare şi/sau conservare în ulei, apă sau saramură. Măslinele îngraşă? Indiferent dacă sunt verzi sau negre, măslinele conservate în saramură stimulează pofta de mâncare. Limitează-te astfel la masă …

Citeste tot

Sănătate şi frumuseţe – Celulita

Sănătate şi frumuseţe – Celulita

De multe ori auzim femei plângându-se că, deşi au ţinut un regim alimentar foarte sever şi cântarul arată că au slăbit, şoldurile sau coapsele au încă proporţii inestetice. Aceste femei suferă de celulită, o inflamaţie a ţesutului conjunctiv, ţesut aşezat între piele şi muşchi. Este mai răspândită la femei căci organismul lor comportă mai mult ţesut conjunctiv decât acela al bărbaţilor. Celulita nu trebuie confundată cu grăsimea. Există persoane grase care nu au celulită şi …

Citeste tot

Meniu deosebit de post!

După cum bine ştiţi de câteva zile, am intrat în Postul Crăciunului. Postul presupune renunţarea la alimentele ce provin de la animale, o mai mare atenţie la faptele pe care le face, la cuvintele ce le adresăm celor din jur, nu trebuie să uităm să ne rugăm mai mult, şi să fim mai atenţi cu aproapele nostru. Chiar şi în post, putem prepara reţete variate şi delicioase! Vă propun un meniu compus din roşii umplute …

Citeste tot

Lupta cu colesterolul se dă în bucătărie

Poate că n-aţi mâncat raţional în ultima vreme. Poate aţi abuzat de grăsimi, dulciuri şi n-aţi mai fost demult la medicul de familie, iar acum pe buletinul laboratorului de analize vă apare o cifră mărită la colesterol. Nu intraţi în panică! Potrivit unor cercetări recente, întreprinse de specialişti din Germani şi SUA, dacă aveţi o vârstă…., dacă aţi mai suferit de tulburări cardiovasculare, respectiv vi s-a pus diagnosticul de ateroscleroză, o valoare de 200-250 mg, …

Citeste tot

Controlul colesterolului

Începând cu 20 de ani, orice persoană ar trebui să-şi facă analiza colesterolului cel puţin o dată pe an. Dacă rezultatul nu este unul optim, repetaţi analiza înainte de a opera modificări drastice. Stresul, o boală sau o eroare de laborator pot altera nivelul colesterolului cu până la 14%. Dacă vi s-a depistat colesterolul mărit, trebuie să vă faceţi analiza la fiecare 8 sau 12 săptămâni, până ce nivelul acestuia revine la normal, apoi de …

Citeste tot

Ce pot să fac pentru a reduce colesterolul?

Există şi alimente care reduc colesterolul? Grăsimile polinesaturate (care se găsesc în nuci, seminţe, uleiuri vegetale) şi grăsimile monosaturate (din avocado, uleiul de măsline şi de rapiţă) ajută la reducerea colesterolului. Dar, un consum mai mare de grăsimi poli şi monosaturate nu este nici pe jumătate la fel de eficient ca reducerea consumului de grăsimi saturate. Fibrele solubile, din alimente ca ovăz, orez, fasole şi mazăre, orz, citrice, căpşuni, morcovi şi mere, ajută şi ele …

Citeste tot

Colesterolul – noi reguli!

Până nu demult, a reduce colesterolul se limita doar la evitarea consumului de ouă şi grăsimi. S-a dovedit între timp că situaţia este ceva mai complexă. Vestea bună este că există noi reguli şi noi metode de a reduce şi menţine sub control nivelul colesterolului. De ce este atât de important să reducem colesterolul? Pentru că un nivel ridicat al colesterolului reprezintă un serios pericol pentru sănătatea inimii. O dietă nesănătoasă, sedentarismul şi obezitatea reprezintă …

Citeste tot