Reguli bune de încălcat

Reguli bune de încălcatCâteva reguli cunoscute drept sănătoase nu sunt valabile chiar pentru toată lumea. Tu în ce categorie te afli?

Ce se spune: cu cât consumi mai multe fibre, cu atât eşti mai sănătoasă.

Cum e cel mai bine: 20-30 grame de fibre pe zi sunt suficiente pentru a ne menţine starea de sănătate. În plus, persoanele care suferă de diverse afecţiuni digestive trebuie să fie şi mai atente la consumul de fibre, pentru că acestea chiar le pot dăuna.

Ce se spune: ia-ţi elementele nutritive din alimente, nu din suplimentele alimentare!

Cum e cel mai bine: este o regulă bună pentru cei care nu au restricţii la diverse alimente. Însă cei care nu tolerează consumul de lactate sau carne nu pot să-şi ia din alimente fier sau calciu şi atunci trebuie să apeleze la suplimentele alimentare.

Ce se spune: sportul întăreşte sănătatea!

Cum e cel mai bine: nu trebuie neapărat să faci un sport foarte solicitant. Nu îţi imagina că trebuie să alergi kilometri întregi pentru a fi sănătoasă, mai ales dacă ai probleme cardiace. Un exemplu de mişcare deloc istovitoare, dar care te ajută să rămâi în formă este chiar mersul pe jos. nu te sfii să.l practici!

Ce se spune: un pahar de vin la cină face bine.

Cum e cel mai bine: ai grijă în special dacă te îngrijorează cancerul de sân. Un studiu al Universităţii din Chicago a dezvăluit că femeile care beau un pahar de alcool pe ziau cu 36% mai multe şanse să dezvolte cancer la sân, fiindcă alcoolul afectează nivelul de estrogen din organism. Iar aici este vorba în special despre femeile aflate la menopauză.

Ce se spune: e mai bine să fii sub greutatea normală decât peste.

Cum e cel mai bine: şi faptul că ai sub greutatea normală îţi poate crea probleme. Aşa încât nu e bine să ţii dietă numai pentru a ţi se spune că eşti slabă. Calculează care este greutatea ta normală în funcţie de înălţime şi vârstă şi încearcă s-o păstrezi pe aceea!

Ce se spune: trebuie să bei 8 pahare de apă pe zi.

Cum e cel mai bine: nu e vorba neapărat despre apă. În categoria lichide, intră inclusiv legume cu un conţinut crescut de apă. Apoi, dacă pierzi multă apă, prin transpiraţie de obicei, nu vei face dfecât să elimini mineralele necesare organismului dacă te încăpăţânezi să consumi fix 8 pahare de apă!

Sănătate multă!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.