Stilul alimentar vegetarian

Stilul alimentar vegetarian

Dintotdeauna alimentația a fost influențată de cererea alimentară, de resursele de care s-a dispus și de nivelul de cultură locală al populației respective. În lumea modernă, în care nivelul de cultură alimentară face ca omul să-și aleagă conștient hrana, în acord cu nevoile sale reale. În timp, s-a observat că nu toate tipurile de hrană au aceleași efecte asupra organismului. Printre distincțiile cele mai importante care s-au făcut a fost și aceea că alimentația de …

Citeste tot

Câteva noțiuni despre alimentație II

Câteva noțiuni despre alimentație II

O preocupare specială în pregătirea unei alimentații raționale trebuie să o constituie și grija de a asigura în meniurile zilnice un aport suficient de vitamina C, mai ales în lunile de la sfârșitul iernii și început pirmăverii, când legumele și fructele proaspete se găsesc mai greu. O astfel de deficiență poate fi remediată printr-o aprovizionare, o păstrare și conservare judicioasă a anumitor alimente făcută de cu toamnă, pentru iarnă. Așa spre exemplu: Cartofii, pentru ca …

Citeste tot

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Obezitatea – duşmanul frumuseţii II

Este preferabil să începem cura de slăbire primăvara, când apar legume şi fructe pe piaţă, deoarece astfel avem posibilitatea să mâncăm alimente care au valoare calorică foarte mică. Pentru a nu afecta organismul, este bine să ne adresăm unui medic pentru instituirea regimului alimentar. În afară de regimul alimentar, va trebui să depunem un efort susţinut, făcând o gimnastică specială de slăbire. Alergarea şi săriturile pe loc, ca mingea, sunt dosebit de eficace. În general, …

Citeste tot

Obezitatea – duşmanul frumuseţii I

Obezitatea – duşmanul frumuseţii I

Obezitatea provine totdeauna din cauza supraalimentării. Este drept că se mai adaugă şi alte cauze, cum ar fi un consum redus de energie sau o disfuncţie glandulară. Adevărul este însă că cine se îngraşă mănâncă mai mult decât îi trebuie; şi nu cu mult mai mult. Multe mame, de exemplu, sunt tentate să dea o alimentaţie prea consistentă copiilor lor. În loc de mese la ore fixe, le dau o serie de suplimente, în general …

Citeste tot

Zâmbeşte ca în reclame

Zâmbeşte ca în reclame

Pentru a înfrunta viaţa cu zâmbetul pe buze, ai nevoie şi de o dantură impecabilă. Iar periuţa şi pasta de dinţi nu sunt suficiente. Descoperă care sunt tratamentele şi curele cele mai sofisticate pentru a râde fără probleme. Periuţa şi pasta de dinţi sunt elementele de bază ale igienei orale, dar nu pot face totul pentru sănătatea dinţilor tăi. Şi asta pentru că gura „găzduieşte” alte 500 de tipuri de bacterii, printre care streptococcus mutans, …

Citeste tot

Mănâncă variat dimineaţa

Mănâncă variat dimineaţa

Prima regulă în materie de echilibru alimentar este ca dimineaţa să mănânci cum trebuie. De ce este atât de important micul – dejun? După o noapte de post alimentar, organismul tău are nevoie să-şi refacă energia ca să nu te simţi obosit toată ziua. Prima masă din zi, dacă este compusă corect, acoperă 29% din necesarul zilnic de alimente nutritive şi de calorii. Merită să te trezeşti mai devreme şi, cu puţină imaginaţie, să pregăteşti …

Citeste tot

Meniu de post - reţete noi

Meniu de post – reţete noi

Ne aflăm în ultimele zile de post, căutăm reţete deosebite pentru masa de Paşti, dar până atunci vă sar în ajutor cu un meniu de post absolut delicios! Pastă picantă de năut Ingrediente necesare: 500 grame năut, 6 căţei de usturoi, 4 castraveţi muraţi, o lămâie, 150 ml ulei, 2 foi de dafin, 3 crebguţe de cimbru uscat, sare, piper. Mod de preparare : pune năutul la înmuiat în apă. Lasă.l la rece minumum 12 …

Citeste tot

Herpesul

Herpesul

Considerat o boală uşoară şi fără complicaţii, pe care mulţi o „lecuiesc” singuri, herpesul trebuie tratat încă de la primele semne. Ce este? Herpesul este o inflamaţie specifică pielii, foarte rezistentă, care are caracter recidivant, cu localizare în zona gurii şi în cea organelor genitale. După vindecare, virusul rămâne în stare latentă, ca apoi să izbucenască cu putere când organismul este slăbit. Cauzele afecţiunii: Virusul simplex este responsabil pentru herpes, afectându-i mai ales pe cei …

Citeste tot

Meniu de post

Meniu de post

Postul este o faptă de virtute, reprezintă un exerciţiu de întărire a voinţei, o formă de pocăinţă, mijloc de mântuire. Alimentele pe care e bine să le consumi în post sunt: orice produs din soia, legume şi fructe, halva, biscuiţi fără ou sau lapte, miere, cereale, murături, mămăligă, măsline, fructe uscate. Postul e perioada în care trebuie să ne folosim la maxim imaginaţia atunci când gătim.  Dacă aţi rămas în pauză de idei, iată un …

Citeste tot

Măslinele gustoase şi sănătoase

Măslinele gustoase şi sănătoase

Recunoscute din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile lor nutritive şi curative, măslinele ocupă un loc de cinste în alimentaţia noastră. Drumul spre gustul delicios – Din cauza gustului amărui, măslinele nu pot fi consumate direct. Necesită diverse procese de tratare a gustului – procesul natural de fermentare şi/sau conservare în ulei, apă sau saramură. Măslinele îngraşă? Indiferent dacă sunt verzi sau negre, măslinele conservate în saramură stimulează pofta de mâncare. Limitează-te astfel la masă …

Citeste tot

Sănătate şi frumuseţe – Celulita

Sănătate şi frumuseţe – Celulita

De multe ori auzim femei plângându-se că, deşi au ţinut un regim alimentar foarte sever şi cântarul arată că au slăbit, şoldurile sau coapsele au încă proporţii inestetice. Aceste femei suferă de celulită, o inflamaţie a ţesutului conjunctiv, ţesut aşezat între piele şi muşchi. Este mai răspândită la femei căci organismul lor comportă mai mult ţesut conjunctiv decât acela al bărbaţilor. Celulita nu trebuie confundată cu grăsimea. Există persoane grase care nu au celulită şi …

Citeste tot