Zâmbeşte ca în reclame

Zâmbeşte ca în reclamePentru a înfrunta viaţa cu zâmbetul pe buze, ai nevoie şi de o dantură impecabilă. Iar periuţa şi pasta de dinţi nu sunt suficiente. Descoperă care sunt tratamentele şi curele cele mai sofisticate pentru a râde fără probleme.

Periuţa şi pasta de dinţi sunt elementele de bază ale igienei orale, dar nu pot face totul pentru sănătatea dinţilor tăi. Şi asta pentru că gura „găzduieşte” alte 500 de tipuri de bacterii, printre care streptococcus mutans, responsabil de formarea plăcii. Cum să te protehezi de efectele ei? Întâi de toate, cu ajutorul firului interdental care curăţă porţiunea dintre dinţi şi pe cea dintre gingie şi dinte.

Dar o curăţare perfectă a dentiţiei nu o poţi obţine decât pe scaunul stomatologului. Căci nu e necesar să te doară dinţii pentru a-ţi stabili o programare la dentist. Fiecare dintre noi trebuie să treacă pe la cabinetul stomatologic de cel puţin trei ori pe an, pentru a-şi curăţa în permanenţă dinţii, astfel încât să poate fi îndepărtată placa şi tartrul pe care periuţa de dinţi nu le poate îndepărta definitiv. Tratamentele de acest gen sunt indispensabile din două motive – primul pentru sănătatea dinţilor şi a gingiilor şi, al doilea, pentru a reda zâmbetului acea strălucire pe care altfel nu o putem obţine.

  • Tratament extra pentru un zâmbet de star

Există diverse tehnici pentru înălbirea dinţilor dar care, din păacate, nu pot fi urmate decât la stomatolog.

Albirea dinţilor: Chiar dacă ai grijă zilnic de dinţii tăi, cu timpul aceştia îşi pierd din strălucire. Consumul de cafea sau de ceai negru, ţigările, anumite medicamente pot face ca aceştia să devină galbeni. Una dintrele metodele cele mai eficiente pentru a-i albi este „tehnica aplicată acasă” cum funcţionează? După ce stomatologul prepară un fel de mulaj după dentiţia ta, va trebui să ţi-l aplici în fiecare seară, timp de două săptămâni, după ce ai aplicat pe interior un gel special. Avantajele acestei metode? Comoditate, având în vedere faptul că, urmând acest „tratament”, în timpul nopţii nu eşti deranjată şi nici nu eşti văzută de cei din jur. Dezavantajele? Riscul apariţii unei posibile sensibilităţi la rece sau a unei uşoare inflamaţii a cavităţii bucale. Însă ambele neplăceri pot fi rezolvate în câteva zile.

Laser: O altă metodă de a obţine dinţi mai albi este aceea de a face un tratament cu ajutorul laserului la stomatolog. O tehnică ce necesită cel puţin trei şedinţe a câte o jumătate de oră. Se ştie cu siguranţă că această metodă este foarte eficientă în cazul petelor de pe dinţi cauzate de consumul de cafea sau tutun.

Acoperiri cu porţelan: Frumuseţea zâmbetului tău poate fi recăpătată şi cu ajutorul porţelanului. Mai precis, este vorba despre o tehnică ce constă în acoperirea fiecărui dinte cu o foiţă de porţelan extrem de fină, după ce, în prealabil, stomatologul a îndepărtat de pe aceasta puţin smalţ.

Reguli pentru o respiraţie proaspătă

1. Evită alimentele care, în timpul digestiei, provoacă o respiraţie urât mirositoare – ceapa, usturoiul şi brânzeturile.

2. La sfârşitul mesei, mestecă câteva frunze proaspete de mentă. Pentru mai multă siguranţă, pune-ţi câteva şi în geantă, într-o cutiuţă de medicamente.

3. În timpul zilei bea multă apă. Dacă ai gura uscată, bacteriile se înmulţesc mult mai repede.

4. Evită să bei cafea şi bere pe stomacul gol. Mult mai indicat e să consumi un ceai de mentă sau sucuri de fructe.

5. Spală dinţii după fiecare masă. Aşa vei elimina bacteriile responsabile de apariţia gingivitei şi a respiraţiei urât mirositoare.

6. Foloseşte aţa interdentară, pentru a îndepărta resturile de mâncare. Alege unul sintetic, nu foarte dur.

7. La cel puţin 6 luni, fă o vizită la stomatolog.

8. Dacă respiraţia urât mirositoare nu este determinată de dinţi, fă o vizită la gastroenterolog. Neplăcerile tale pot fi cauzate de o digestie proastă.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.