Veneţia – oraşul ca o lună de miere

8

Singulară, excentrică, stranie, cosmopolită, exotică, enigmantică, decadentă, ireală.

O mulţime de caracterizări pentru un singur oraş: Veneţia!

În Veneţia, arhitectura e diferită de orice altă aşezare. Apa, aerul şi piatra intră în chiar compoziţia oraşului, dând naştere unei atmosfere minunate de parfum, forme şi culori, care pătrund în structura construcţiilor şi se revarsă pe canale.

Printre apele fluviului Brenta, cele ale lagunei şi valurile mării, să vizitezi Veneţia înseamnă să iei parte la istoria unei comunităţi ce a înflorit de-a lungul unui mileniu.

Veneţia, aşa cum e ea astăzi, s-a născut în secolul IX. Un labirint, pentru cine nu o cunoaşte extrem de bine. Căci Veneţia este este un oraş unic prin structură, origine şi stil de viaţă care, în fiecare an, atrage o mulţime de turişti.

De la Paşte şi până în octombrie, străduţele freamătă de lume, vizitatorii umplu muzeele şi bisericile, asaltează restaurantele şi terasele din Piaţa San Marco, hrănesc miile de porumbei care le mănâncă din palme.

Gondolele se întrec pe Canal Grande, toţi vor să treacă pe sub Puntea Suspinelor, vaporaşele fac turul oraşului, de dimineaţa şi până în miez de noapte. Dacă vrei să vizitezi un oraş-poză, aşa cum l-ai văzut în vederi, cel mai bine e să pleci primăvara şi vara. Atunci, la Veneţia, se organizează cele mai multe sărbători şi evenimente mondene, iar oraşul pare rupt din basme, plin de viaţă, aflat într-o continuă mişcare. Dar nici toamna şi iarna nu se lasă mai prejos.

În noiembrie are loc o sărbătoare închinată Fecioarei Maria. În 1630, Veneţia a fost devastată de ciumă. Autorităţile au hotărât atunci să ridice o biserică în cinstea Fecioarei, dacă epidemia va lua sfârşit. Aşa a fost ridicată biserica Santa Maria della Salute, un punct de atracţie pentru turiştii din întreaga lume.

Şi mai celebru e Carnavalul veneţian, care adună la sfârşitul lunii februarie zeci de mii de oameni, dornici să vadă măşti şi costume extravagante, în acest loc de întâlnire a Occidentului cu Orientul. Veneţia impresionează prin îngemănarea de culturi, culori şi ritmuri.

 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

8 Comments

  1. Venetia! Da, un oras minunat care chiar a facut parte din luna mea de miere 🙂 Am stat o saptamana anul trecut in august cu sotia mea acolo si a fost pur si simplu superb. Am vizitat si partile mai putin turistice ale orasului, zone unde sunt locuitori normali, si ne-a placut la nebunie. E una sa mergi si sa treci pe acolo, sa te uiti la atractiile turistice mai importante, si e alta sa-ti acorzi timpul necesar de a vedea toate lucrurile minunate din acest oras.

    Puteti vedea cateva din pozele ce le-am facut in Venetia la noi pe blog: http://www.adiulici.com/blog/poze/venetia.html

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Makarska
Sfaturi pentru vacanța ideală în stațiunea Makarska, Croația

Vacanța mea în stațiunea Makarska, Croația Anul 2020 ne-a dat planurile peste cap. Dar eu nu am renunțat să sper...

Close