Descoperă frumuseţile judeţului Cluj !

Descoperă frumuseţile judeţului Cluj !

În sfârşit, am intrat şi eu în concediu. După un an plin şi agitat, această vacanţă este foarte bine primită. Pentru că am un concediu de 15 de zile, ne-am gândit să ne plimbăm puţin prin frumosul nostru judeţ, Cluj. Dar pentru o astfel de plimbare, avem nevoie de vreme bună, nici prea cald, nici prea frig, iar dacă se poate ca ploaia să ne ocolească ar fi ideal. Aşa că ne-am programat această plimbare …

Citeste tot

Luna de miere – Costa Brava – Spania

Luna de miere – Costa Brava – Spania

Costa Brava a devenit o destinație tot mai solicitată și este considerată una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Spania. Lloret de Mar este unul dintre cele mai mari centre turistice de pe Costa Brava și se află situat la 68 km nord de Barcelona. De-a lungul timpului, fostul sat pescăresc a fost transformat într-un centru comercial prin anii 1950, casele vechi au fost dărâmate pentru a face loc marilor hoteluri și urbanizării. …

Citeste tot

Basilica Sfântului Anton de Padova, Italia

Basilica Sfântului Anton de Padova, Italia

Padova, capitala provinciei Padova, din Nordul Italiei, este un oraș plin de obiective turistice ce merită vizitate. Ceamai vestită atracție turistică a orașului Padova este Bazilica Sfântului Anton, numită de către localnici ”Il Santo”. Ea adăpostește moaștele Sfântului și obiecte de cult admirabile. Padova se mândrește cu cea mai veche grădină botanică din Europa, înființată în anul 1545, obiectiv inclus de UNESCO pe lista patrimoniului universal. Numeroși turiști vin să admire frescele lui Giotto di …

Citeste tot

Povestirea de seară cu unchiul Lucian

Povestirea de seară cu unchiul Lucian

Tuturor ne plac poveştile, mai ales pentru că ele ne amintesc de copilărie. Îmi place să cumpăr cărţi de poveşti şi să le ofer celor mici, să îi iau în braţe şi să le citesc. Deşi trebuie să recunosc că doar unele cărţi sunt potrivite vârstei lor. Din păcate, părinţii au tot mai puţin timp să le citească seara poveşti. Şi aici ne sar în ajutor realizatorii proiectului „Povestirea de seară cu unchiul Lucian” care …

Citeste tot

Lacul Sfânta Ana – judeţul Harghita

Lacul Sfânta Ana – judeţul Harghita

În apropiere de Tuşnad, în masivul Ciomatu, se găseşte Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România. Lacul se află pe fundul craterului vulcanului stins, Ciomatu, care se află în masivul vulcanic Puciosu. Lacul Sfânta Ana, aflat la altitudinea de 946m, are o lungime de 620 m, lăţime de 460 m , o suprafaţă de 19,50 ha şi o adâncime maximă de 7 m. Dacă tot ajungeţi aici, nu ezitaţi să vizitaţi capela romano-catolică cu …

Citeste tot

Festivalul Sighişoara Medievală – ediţia XIX „Eroul Medieval”

Festivalul Sighişoara Medievală – ediţia XIX „Eroul Medieval”

“Într-o lume a secolului XXI, fiecare om îşi caută un erou. Într-o lume a vitezei maxime, individul îşi caută un spaţiu al reprezentării. Într-un timp al marilor mijloace de comunicare, însuşi comunicarea dispare.” Propoziţiile acestea întâmpină vizitatorul pe site-ul de prezentare al Festivalului de la Sighişoara de anul acesta. Creatorii lor au încercat să transmită ceva important, dar după cum veţi vedea şi în continuare, nu au reuşit pe deplin. Antagonismul a fost la el …

Citeste tot

Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia (IV)

Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia (IV)

Catedrala Ortodoxă cu hramul ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” sau Catedrala Reîntregirii Neamului și Încoronării,  a fost construită între ani 1921-1922, după planurile arhitectului Victor Ștefănescu. Aici se află sediul Arhipiscopiei Ortodoxe și tot aici au fost încoronați suveranii României Mari, regele Ferdinand și regina Maria, la 15 octombrie 1922. Catedrala se află într-o incintă dreptunghiulară, cu câte două pavilioane de o parte și de alta, iar ansamblul arhitectural este străjuit de turnul cu clopotniță, înalte …

Citeste tot

Învierea Domnului

Învierea Domnului

Iisus Hristos a vestit în mai multe rânduri ucenicilor Săi toate câte avea să pătimească. Dar întotdeauna le-a spus: „A treia zi voi învia.” Cu toate acestea ucenicii Domnului cu multă greutate numai au putut fi convinşi că într-adevăr a înviat Domnul. Iisus Hristos a ţinut cu tot dinadinsul să şteargă din sufletul uceniclor Săi cea din urmă umbră de îndoială cu privire la sfânta Sa Înviere. Duminică, de dimineaţă, mironosiţele femei alergară cu miresme …

Citeste tot

Duminica Floriilor

Duminica Floriilor

Minunile lui Iisus, şi mai ales Învierea lui Lazăr, au aprins în mai multe suflete credinţa în dumnezeirea Lui şi nădejdea în mântuirea lumii din robia păcatului şi dobândirea vieţii veşnice. Dar totodată aceste minuni au stârnit şi multă ură şi dorinţă de grabnică răzbunare împotriva lui Iisus. Mai marii poporului iudeu, mormintele spoite din Ierusalim, demult erau pe urmele Lui. În Nazaret au încercat să-l arunce într-o prăpastie. În templu şi pe drum, au …

Citeste tot

Veneţia – oraşul ca o lună de miere

Veneţia – oraşul ca o lună de miere

Singulară, excentrică, stranie, cosmopolită, exotică, enigmantică, decadentă, ireală. O mulţime de caracterizări pentru un singur oraş: Veneţia! În Veneţia, arhitectura e diferită de orice altă aşezare. Apa, aerul şi piatra intră în chiar compoziţia oraşului, dând naştere unei atmosfere minunate de parfum, forme şi culori, care pătrund în structura construcţiilor şi se revarsă pe canale. Printre apele fluviului Brenta, cele ale lagunei şi valurile mării, să vizitezi Veneţia înseamnă să iei parte la istoria unei …

Citeste tot

Parcul Natural Lunca Mureşului – România

Parcul Natural Lunca Mureşului este o arie protejată situată în vestul României, în judeţele Arad şi Timiş. Parcul are o suprafaţă de 17.500 hectare şi include zona îndiguită a Mureşului. Primii paşi pentru instituirea regimului de arie protejată au fost făcuţi în 1970. Prima dată a fost doar o suprafaţă de 91,2 hectare din Prundul Mare a fost declarată rezervaţie naturală pentru a proteja populaţia de stârci cenuşii care cuibăreau acolo. În anul 1988, 12.000 …

Citeste tot