3 ceaiuri pentru somn uşor

0

 

Remediile naturale, în mod special ceaiurile, sunt uşor de preparat şi au un efect sigur. Încearcă trei dintre ele pentru un somn bun.

LAVANDA – contra nervilor! Cu efect calmant şi relaxant, lavanda are în plus proprietăţi vermifuge, digestive şi antiseptice.

Mod de preparare: o linguriţă cu plantă uscată se lasă la infuzat 10 minute într-o cană cu apă. Se bea înainte de culcare. În plus – adaugă o linguriţă cu miere la fiecare cană cu infuzie. Preparatul va fi mult mai gustos, iar mierea va calma durerea de gât, dacă este cazul.

 

 

VALERIANA – antistres

Rădăcina de valeriană are proprietăţi calmante, antispastice şi antidepresive. Planta este recomandată, de asemenea, pentru dureri menstruale sau bufeuri.

Mod de preparare: pune într-o cană cu apă fiartă o linguriţă cu rădăcină mărunţită. Las-o la infuzat 20 de minute. Poţi să bei 2-3 căni cu preparat în fiecare zi.

În plus – pentru a-i ameliora gustul pune în infuzie o linguriţă cu ceai de fructe de pădure sau coajă de portocală uscată.

MELISSA – pentru digestie uşoară

Frunzele de Melissa facilitează digestia şi calmează tulburările nervoase. Reglează funcţiile inimii, ale sistemului circulator, dar şi ale aparatului respirator.

Mod de preparare: două linguriţe cu frunze se lasă la infuzat într-o cană cu apă fierbinte vreme de 10 minute. Se bea după masă.

În plus – în caz de palpitaţii, pune la infuzat într-o cană cu apă fiartă o lingurtiţă cu flori de păducel. Se bea în timpul zilei.

Sănătate multă!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

Leave A Reply

Read previous post:
Printre tonuri cenușii
Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys recomandare lectură

Printre tonuri cenușii - carte de excepție Printre tonuri cenușii este încă o carte citită în doar două zile. Multă...

Close