3 ceaiuri pentru somn uşor

 

3 ceaiuri pentru somn uşorRemediile naturale, în mod special ceaiurile, sunt uşor de preparat şi au un efect sigur. Încearcă trei dintre ele pentru un somn bun.

LAVANDA – contra nervilor! Cu efect calmant şi relaxant, lavanda are în plus proprietăţi vermifuge, digestive şi antiseptice.

Mod de preparare: o linguriţă cu plantă uscată se lasă la infuzat 10 minute într-o cană cu apă. Se bea înainte de culcare. În plus – adaugă o linguriţă cu miere la fiecare cană cu infuzie. Preparatul va fi mult mai gustos, iar mierea va calma durerea de gât, dacă este cazul.

 

 

VALERIANA – antistres

Rădăcina de valeriană are proprietăţi calmante, antispastice şi antidepresive. Planta este recomandată, de asemenea, pentru dureri menstruale sau bufeuri.

Mod de preparare: pune într-o cană cu apă fiartă o linguriţă cu rădăcină mărunţită. Las-o la infuzat 20 de minute. Poţi să bei 2-3 căni cu preparat în fiecare zi.

În plus – pentru a-i ameliora gustul pune în infuzie o linguriţă cu ceai de fructe de pădure sau coajă de portocală uscată.

MELISSA – pentru digestie uşoară

Frunzele de Melissa facilitează digestia şi calmează tulburările nervoase. Reglează funcţiile inimii, ale sistemului circulator, dar şi ale aparatului respirator.

Mod de preparare: două linguriţe cu frunze se lasă la infuzat într-o cană cu apă fierbinte vreme de 10 minute. Se bea după masă.

În plus – în caz de palpitaţii, pune la infuzat într-o cană cu apă fiartă o lingurtiţă cu flori de păducel. Se bea în timpul zilei.

Sănătate multă!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.