Top 10 cărți preferate

De ce top 10 cărți preferate?

Îmi place mult să citesc și ador cărțile. Am iubit cărțile din copilărie. Citeam cam tot ce aveam în biblioteca de acasă. Am început să împrumut și cărți de la biblioteca școlii. Însă nu îmi plăcea momentul când trebuia să mă despart de ele. Poate tocmai din acest motiv, mi-a plăcut mereu să cumpăr cărțile pe care le citesc.

La casa mea, mi-am dorit mult o bibliotecă mare. Iubitoare de cărți, le îngrijesc și le păstrez cu drag. Îmi place să adaug cărți noi în bibliotecă. Am încercat pe cât posibil să le organizez bine. Majoritatea sunt edituri sau tematică. Mi-am făcut un obicei mai straniu. Cărțile citite într-un an, se regăsesc pe un raft. La sfârșitul anului, le număr și apoi le rearanjez în bibliotecă. Îmi place să țin evidența cărților citite într-un an. Încerc să-i stimulez și pe alții.

top 10 cărți preferate

Top 10 cărți preferate

Am citit multe cărți din diferite domenii. Am și câțiva autori preferați. Însă azi vom vorbi despre cărțile preferate. Cărțile mele de suflet.

1. Scrisoare de dragoste și Invitație la vals de Mihail Drumeș

Singurele cărți pe care le-aș reciti cu drag, fără să mă plictisesc. Mihail Drumeș scrie frumos. Poveștile lui sunt captivante. Îmi amintesc că citeam aceste cărți în perioada liceului. Le-am recitit, acum 20 de ani, și mi-au plăcut la fel de mult, chiar dacă le-am înțeles diferit acum.

2. Aleea cu licurici de Kristin Hannah

Una dintre puținele cărți care m-a impresionat până la lacrimi. Una dintre cărțile citite fără pauze lungi. O carte de suflet cu o poveste mai mult decât emoționantă. Poate cea mai bună carte de făcut cadou unui prietene foarte bune.

3. Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay

Vedeam peste tot această carte. Citeam doar păreri pozitive. Abia așteptam să o citesc. E o carte care merită citită. O poveste pe care îți vei dori să o parcurgi cât mai rapid.

4. A doua șansă de Kristin Hannah

O carte cu multe lecții de viață. O carte foarte frumos scrisă. Stilul autoarei, Kristin Hannah, este unic, veți citi cu drag fiecare poveste scrisă de ea. A doua șansă despre cum în viață nu trebuie să ratăm a doua șansă.

5. Un bărbat pe nume Ove și Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău de Fredrik Backman

Fredrik Backman are un stil interesant de a scrie. Fie îți place la nebunie, fie renunți după 2 pagini. Pe mine m-a prins stilul lui, dar și povești abordate. Nici nu vei știi când ai terminat de parcurs 400 de pagini. Vei simți cum lacrimi îți curg pe obraz, dar nu te vei putea opri. Sper să apară și la noi, cât mai repede, a treia carte.

6. Tot ce nu ți-am spus de Celeste Ng

O carte de citit de către copii și părinți deopotrivă. O carte lecție de viață pentru părinții de adolescenți. Deși tristă, povestea e cât se poate de actuală și e luat în seamă.

7. Tatăl celuilalt copil de Parinoush Saniee 

A fost una dintre cărțile mele preferate. Am recomandat-o tuturor. Povestea unui copil care își dorește mai mult de la tatăl lui. Un copil neînțeles, dar cu o mare nevoie de afecțiune.

8. Cel care mă așteaptă de Parinoush Saniee

Dragostea nu este pentru toată lumea. Femeile din Teheran nu au voie să cunoască iubirea. Ele trebuit să fie devotate părinților, apoi soțului și copiilor. O poveste care îți va depăși așteptările.

9. Am fost medic la Auschwitz de  Dr. Nyiszli Miklos

Îmi place să citesc despre Al doilea război mondial, despre lăgare și viața evreilor. Deși am citit multe cărți, aceasta este cea mai explicită. Am găsit-o cu greu într-un anticariat. Mă bucur din suflet că e în biblioteca mea. Dacă doriți și alte recomandări de titluri din acest domeniu, nu ezitați să mă întrebați.

10. Dragostea nu moare de Maitreyi Devi

Cred că am citit toți cartea, Maitreyi. Însă puțini știu că există și a doua parte. Partea în care Maitreyi spune povestea din punctul ei de vedere. Merită citite una după alta, eu așa recomand.

Top 10 cărți preferate – câte ați citit dintre ele?

Acestea sunt top 10 cărți preferate ale mele. Sunt curioasă dacă ați citit câteva dintre aceste titluri? Sunt curioasă care sunt cărțile voastre preferate? Chiar am nevoie de recomandări și vă mulțumesc în avans! 

Mulțumesc Roxana Călinescu pentru lista cu idei de articole.

22 thoughts on “Top 10 cărți preferate”

 1. Ce biblioteca superba ai, felicitari, si eu am in plan un perete intreg pentru carti cand ne vom mari putin casa, abia astept.
  Interesanta lista ta, din pacate in afara de Mihail Drumes, pe care nu ai cum sa nu-l iubesti, nu cunosc niciun alt titlu, dar cel putin puncul 10 mi-ar placea sa il bifez si o sa reiau Maitreyi, dupa cum ai sugerat tu.
  Si apropo de Drumeș, am citit acum vreo 3 ani si Cazul Magheru și tare, tare mi-a plăcut!

  Reply
 2. Una dintre cărțile din topul 10 al tau s-ar regăsi și în al meu, este vorba despre ,,Tot ce nu ți-am spus ,, care m-a impresionat profund .Mi-a plăcut și ,,Se numea Sarah ,, și pentru că și ție ți-a plăcut pot să-ți recomand o alta carte ,,Bibliotecara de la Auschwitz,, tot despre ororile războiului văzute prin ochii unui copil dar și despre iubirea de lectura ,curaj …(in cazul in care nu ai citit-o deja ) Din n topul tau am citit doar cele două cărți , poate o sa am ocazia sa le citesc și pe celelalte .Eu nu am făcut un top 10 dar cred că dacă aș face in el s-ar afla ,,Portretul lui Dorian Grey ,, ,,Pe aripile vântului ,, ,,Mințile lui Billy Milligqn ,, ,,Soseaua Jellicoe,, ,,Zeița orezului ,, ,,In numele prințesei moarte ,, ,,O mie de femei albe ,, ,,Cititorul de cadavre ,, (pe acestea le am in minte acum ) Lectură plăcută !!!

  Reply
 3. Ai o colectie interesanta, si aceasta este doar in cele 10 carti expuse in articol. Nu apucat sa citesc nici una din cele citite de tine, dar pe viitor poate le voi cauta si eu. O iau mai usor cu lectura, cate un pic, cate un pic 😉

  Reply
 4. Nr 1 si nr 8 = citite, preferata mea nu e in lista ta, e Celia Serghie Panza de paianjen, sau Alchimistul Paul Coelho sau Harry Potter seria sau sau nu imi amintesc acum, insa ar tb sa fac o lista asemanatoare. Mersi de ideea.

  Reply
 5. Carte cu nr 7 as dori sa o citesc, imi plac mult cele cu copii, despre copii…apropo ai o biblioteca frumoasa cu cartii alese cu grija

  Reply
 6. Aleea cu licurici o am pe lista. Dintre toate, singura pe care am citit-o este Tatal celuilalt copil si mi-a placut foarte mult, semn ca ne potrivim la gusturi. Prin urmare, cred ca am sa pun si celelalte 8 carti pe lista de cumparat.

  Reply
 7. Era de asteptat sa vad o biblioteca plina cu carti. Topul tau este impresionant. Eu clar nu pot tine pasul cu tine. Citesc frecvent recenzii pe blogul tau care ma captiveaza si cu siguranta imi doresc s-o citesc pentru ca subiectul este extrem de captivant si totusi timpul nu-mi permite sa fac asta 🙁

  Reply
 8. Nu stiu, daca as putea sa fac un top 10 al cartilor preferate de mine. Imi plac foarte multe, iar din topul tau am citit numai A doua sansa de Kristin Hannah , care mi-a placut foarte mult.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.