Recomandare lectură – Am fost medic la Auschwitz Laboratorul și crematoriile Dr.ului Mengele – Dr. Nyiszli Miklos

Am fost medic la Auschwitz

Despre ce s-a întâmplat cu adevărat cu evreii în lagăre, despre adevărata tragedie din acele vremuri nu vom afla niciodată întreg adevărul. Am citit destul de multe cărți despre ce s-a întâmplat în lagărele de la Auschwitz, au fost mereu curioasă să citesc diverse povești despre evenimentele de atunci, pentru a-mi putea contura propriul tablou. Fiecare carte îmi dezvăluie noi și noi detalii dure și sângeroase despre ororiile din acele lagăre de concentrare unde au murit milioane de evrei.

Am fost medic la Auschwitz a fost una dintre cărțile despre care tot auzeam, am căutat-o cu disperare în librării, anticariate și într-un final, am găsit-o într-un anticariat online. Nu mi-a luat mai mult de 4-5 zile să o citesc și să înțeleg din altă perspectivă ce s-a întâmplat acolo, prin ce chinuri au trecut evreii, la ce torturi au fost supuși.

Dr Miklos încearcă să ne explice în această carte de ce renumitul Dr Mengele era atât de fascinat de gemeni și realiza numeroase experimente pe ei, dar și pe cei cu dizabilități diverse, infirmi. S-a studiat atât de mult subiectul gemeni pentru că se dorea ca fiecare mamă germană să nască gemeni. Pe lângă cunoscuta metodă de exterminare a evreilor prin gazare și arderea lor în incineratoare, ei erau exterminați și prin împușcare, apoi arderea cadavrelor pe ruguri, prin injecție cu cloroform, și multe alte metode la care e greu să credem, se putea gândi un medic.

Nu are rost să vă dezvălui prea mult din această poveste cutremurătoare pentru că și-ar pierde tot farmecul. Este o carte dură, o carte care ne descrie niște întâmplări destul de dureroase, violente, dar consider că trebuie să știm puțin din ceea ce s-a petrecut acolo. Cu siguranță, adevărul întreg nu-l vom cunoaște niciodată!

11 thoughts on “Recomandare lectură – Am fost medic la Auschwitz Laboratorul și crematoriile Dr.ului Mengele – Dr. Nyiszli Miklos”

  1. Daca nu as fi citit cartea autobiografica a lui Dr.Nyiszli Miklos ,nici un film artistic nu m-ar fi lamurit de realitate.

    Reply
  2. Cartea are un subiect foarte … nici nu reusesc sa gasesc un cuvant pentru a o descrie 🙁 Tin minte ca am vazut un documentar despre asta si am cam plans tot timpul cat a tinut emisiunea. Nu cred ca as avea putere sa citesc o astfel de lectura.

    Reply
  3. Mereu m-a fascinat trecutul si imi place sa stiu ce s-a intamplat. Nu cred ca vom afla vreodata ce a fost cu adevarat acolo, dar din povesti in povesti ne putem contura o poveste persoanala. Vreau sa citesc si eu cartea

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.