Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay- recomandare lectură

22

Se numea Sarah – cartea mea de suflet

Se numea Sarah de Tatiana de Rosnay a fost cartea la care am râvnit. Mi-am dorit să o citesc. Citisem o recenzie despre cartea aceasta și am simțit că trebuie să fie a mea. Sunt o norocoasă. În ultimul timp, am dat doar peste cărți bune. Cărți cu subiecte interesante, pe care nu le-am putut lăsa din mână. O mare parte din cărți le-am comandat pe site-ul Târgul Cărții.

se numea sarah

Se numea Sarah – povestea unei fetițe de evrei

Cei care mă citiți de ceva timp, știți că îmi plac cărțile despre evrei. Deși e un subiect dureros, mi-am dorit să aflu povești și detalii despre acea perioadă. Nu e ușor să citești despre ororile din acea vreme. Citind cărți la rând despre acest subiect, lucrurile au devenit mai clare pentru mine.

”Se numea Sarah” spune povestea famiilor de evrei din Franța. În iulie 1942, la Paris, pe stadionul Vel′d′Div au fost peste 4.000 de copii evrei. De aici, ei au plecat spre Auschwitz. Niciunul nu s-a mai întors.

se numea sarah

Se numea Sarah – poveste în poveste

Julia, ziaristă americană, căsătorită la Paris, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel′d′Div, cu ocazia comemorării a 60 de ani de la acest eveniment. Subiectul se suprapune perfect cu momentul mutării într-o locuință care a aparținut unei familii de evrei. Căutând informații despre evreii care au fost deportați în acea perioadă, ea află și despre familia care a locuit în viitoare ei casă.

Sarah este fetița care a locuit în acea casă împreună cu părinții și fratele ei, Michel. Ei au fost arestați în iulie 1942. Ea a știut că sunt în pericol așa că l-a închis pe fratele ei în ascunzătoarea lor. Nu știa că va fi prea târziu pentru el când se va întoarce. Ea credea că vor lipsi doar câteva ore, nici nu își putea imagina ce o așteaptă. E greu pentru un copil să accepte să fie dus departe de casă. Să nu fie despărțit de părinți. Să rabde foame și sete și frig fără nicio explicație. Cu puțin curaj, cu naivitatea și nevinovăția specifică copiilor, ea va avea un destin diferit.

se numea sarah

Se numea Sarah – cea mai înduioșătoare poveste

Această poveste leagă două familii din lumi diferite. Secretul care le leagă îl puteți descoperi citind cartea. ”Se numea Sarah” va ajunge în topul cărților voastre preferate. Deși cartea spune doar o poveste din acele timpuri, ororile suferite de evrei sunt reale.

Am puține cărți pe care le ador, le recomand și le-aș reciti. Se numea Sarah a ajuns printre preferatele mele după primele pagini citite.

se numea sarah

Ați citit această carte? Ce părere aveți despre ea? Ce alte cărți ați citit despre evrei și le recomandați?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

22 Comments

    • Eu cred ca am citit peste 30 de cărți, vechi și noi, despre acea perioada. Am citit tot ce mi-a picat în mână. Mai am câteva cărți și una pe drum 😀 deci o să mai fie recenzii pe acest subiect.

  1. M-ai facut curioasa. Cand cartile sunt exact cu personaje care se aseamana de exemplu cu mine, chiar imi doresc sa o citesc. Mai ales ca tipa e ziarista, va fi captivant. Si da, imi plac cartile cu si despre Evrei.

  2. Subiectul este cutremurator – mie mi s-au intiparit in minte si cred ca as recunoaste scene intregi din filmele cu si despre acea perioada a istoriei si evrei – Viata e frumoasa, Lista lui Schindler, Pianisul…
    In mijlocul unei tragedii, vezi speranta, dar si umanitatea unora dintre semenii nostri. Si te cutremuri, pentru ca vremurile acelea sunt atat de aproape de noi din punct de vedere istoric 🙁

  3. Nu am citit inca aceasta carte dar imi doresc. Prima care m-a cucerit a fost coperta si dupa povestea. Stiu ca evreii sunt oameni deosebiti si foarte educati si au fost invatati si siliti sa treaca peste greutati si sa razbeasca .

  4. Mi-e foarte cunoscuta aceasta intamplare. Chiar acum doua saptamani am urmarit cateva documentare despre evreii deportati la Auschwitz si destinele tragice in special ale copiilor. Unul care m-a marcat a fost despre gemenii pe care se faceau experimente. Din calupul de documentare, imi aduc aminte si de aceasta intamplare. Chiar daca sunt cutremuratoare, am obiceiul sa citesc astfel de carti sau sa urmaresc documentare despre subiect… si apoi meditez incotro oare ne indreptam? Cand invatam din greselile trecutului?

  5. Am auzit de unele carti foarte bune despre Holocaust, dar din pacate nu le-am citit, nici nu stiu daca s-au tradus in romana- A Scrap of Time and Other Stories by Ida Fink si An Underground Life: Memoirs of a Gay Jew in Nazi Berlin by Gad Beck.

Leave A Reply

Read previous post:
mierea Roua Florilor
Mierea Roua Florilor – beneficii și întrebuințări

Mierea Roua Florilor de la Apidava Eu sunt mare consumatoare de miere. Când am primit mierea Roua Florilor de la...

Close