Aleea cu licurici de Kristin Hannah recomandare lectură

47

Aleea cu licurici – bestseller internațional

Aleea cu licurici m-a atras ca un magnet. Coperta cu sclipici discret, titlul, dar și autoarea. Citisem recent Privighetoarea de Kristin Hannah. M-am îndrăgostit de stilul ei de a povesti. Are un dar aparte de a te face să te atașezi de poveste, de personaje. Trăiești povestea și aștepți cu sufletul la gură, finalul.

Cele două cărți pot fi găsite pe site-ul Libris. Dacă vă place autoarea, Kristin Hannah, veți găsi mai multe cărți scrise de ea. Pe mine m-a cucerit. Abia aștept să comand și alte cărți de ea.

Aleea cu licurici – povestea prietenelor, Tully și Kate

Recunosc că m-a prins povestea de la primele pagini. Și a fost încă o carte care nu îmi doream să se mai termine. Aleea cu licurici ne spune povestea a două fete, Tully și Kate. Provin din medii total diferite și totuși devin prietene foarte bune.

Tully a crescut alături de bunica ei. Mama ei și-a dorit să-și trăiască viața, distrându-se. Tully o aștepta în fiecare zi să vină după ea, să o ducă acasă. Credea că i-ar fi mai bine cu mama ei. Îi era mereu dor de ea. Mama ei apărea câteodată, o lua cu ea, însă bucuria dura doar câteva zile, săptămâni. Mama ei uita cu desăvârșire de ea. Tully se întorcea să trăiască cu bunica ei.

Kate trăiește într-o familie tradițională, înconjurată de familie, iubire și sprijin. Nu are încredere în ea, la școală nu are prieteni, însă are o familie. În una din perioadele când Tully era cu mama ei, se mută aproape de Kate. Cele două fete, total opuse, se împrietenesc și devin prietene.

Tully o invidiază pe Kate pentru dragostea mamei. Kate o invidiază pe Tully fiindcă ea este atracția școlii și a petrecerilor. Kate învață de la Tully să aibă încredere în ea. Iat Tully poate se poate bucura de o familie stabilă.

Aleea cu licurici – prietenie pe viață?

Vine vremea ca cele două fete să meargă la colegiu. Tully își dorește să ajungă reporter. Face acest lucru dorindu-și ca mama lui Kate să fie mândră de ea. Tully visează ca ea și Kate să ajungă reporterițe de succes. Însă nimeni nu o întreabă pe Kate ce își dorește. Deși o adoră pe prietena ei și pe mama ei, uneori Kate și-ar dori ca mama să fie doar pentru ea. Trec prin multe aventuri la colegiu. Se ceartă și se împacă de fiecare dată.

Însă vor reuși să ajungă acolo unde visează? Va avea Kate curajul să spună nu? Vor rămâne cele două prietene pe viață? Sau va interveni ceva care le va schimba destinul? Vă recomand din suflet cartea!  

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

47 Comments

  1. mie imi place mult titlul, ma face curioasa, dar n-as fi zis ca e vorba de prietenie! o trec pe wishlist, e genul de carte pe care imi place -o citesc din cand in cand

  2. Cristina Dragomir on

    asta cu prieteniile e un subiect sensibil pentru mine. Daca e sa ma iau dupa experinta mea, nu cred ca prietenia dintre fetele astea doua are sanse sa reziste in situatia in care ele nu se schimba si nu ajung la un numitor comun. Chiar sunt curioasa daca am dreptate sau nu.

  3. Cartea asta ma face sa ma gandesc la copilarie si la prietenele pe care le aveam atunci. Atunci puteam sa jur ca nimic nu ne va desparti si totusi familia si distanta ne-a indepartat enorm de mult. Imi este dor de acele clipe …. Mi-as dori sa retraiesc acele momente uneori

  4. Imi place foarte mult povestea din spatele acestei carti si cred ca o voi adauga si pe lista mea cu „de citit in 2018”.

  5. Pingback: Top 10 cărți preferate - DeWeekend.Ro

  6. Pingback: Dincolo de stele de Kristin Hannah recomandare lectură - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
lapte animal sau vegetal
Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente!

 Lapte animal sau vegetal? Alege cu argumente! Odată cu apariția alternativelor vegetale ale lactatelor clasice, au apărut și întrebările referitoare...

Close