Tot ce nu ți-am spus de Celeste Ng recomandare lectură

18

Tot ce nu ți-am spus – una din cărțile citite în 3 zile

Tot ce nu ți-am spus este una dintre cărțile alese după copertă. Îmi sugera o poveste tristă. Simțeam că trebuie să o citesc. Simțeam că voi citi o poveste aparte. Nu am greșit deloc. Deși timpul nu e mereu de partea mea. Am reușit să citesc această carte în 3 zile. Fiecare minut liber îl foloseam ca să citesc.

Sunt destul de puține cărțile pe care nu le pot lăsa din mână. Aceasta a fost una dintre ele. Am înțeles acum de ce lumea o recomanda. Am înțeles de ce a fost votată ”Cartea anului pe Amazon.com”. Cartea poate fi comandată de pe Libris.ro. Se regăsește în categoria Literatură contemporană.

tot ce nu ți-am spus

Tot ce nu ți-am spus – despre a fi altfel

Povestea din carte se învârte în jurul conceptului de a fi altfel. Cât de greu este să fii diferit. Cât de greu te acceptă lumea atunci când ești altfel. În acea perioadă, toată lumea trebuia să se supună unor reguli nescrise.

A fi diferit era rău. A fi diferit era catalogat urât. E o povară pe omul a trebuit să o ducă în spate toată viața. Greutatea de a fi altfel se răsfrânge și asupra familiei. Acum toți ne dorim să fim diferiți. Atunci, James își dorea să fie ca toți restul.

Tot ce nu ți-am spus – poveste care începe cu finalul

A fost prima carte pe care am citit-o și începea cu sfârșitul. ”Lydia este moartă.” Lydia este fiica lui James și Marilyn. Este sora lui Nath și Hannah. O familie aparent normală, însă care ascunde multe secrete. Fiecare are ceva de spus, însă nimeni nu spune nimic. Secretele se adâncesc ducând la o viață tristă.

Frustrările părinților nu trebuie să se răsfrângă asupra copiilor. Pasiunile părinților nu trebuie impuse copiilor. Visurile copiilor nu trebuie să coincidă cu visurile părinților. E trist când părinții se impun. Copiii, de frică să nu piardă iubirea părinților, acceptă. E o greutate prea mare care li se pune în spate. Nu e corect ca cei mici să nu fie lăsați să facă ce le place.

tot ce nu ți-am spus

Ce am învățat eu din această carte

Dincolo de povestea de familie, este o lecție de psihologie fină. Ne arată unde greșesc părinții. Ne arată că exigențele lor pot duce la o tragedie. Nu întotdeauna părinții știu ce e mai bine pentru copil. Nu părinții trebuie să aleagă pentru copil.

Copilul are dreptul să aleagă ce îi place. Copilul are dreptul să beneficieze de iubirea și atenția părinților. Ca părinte de 3 copii e greu să te împarți între ei. Însă fiecare e unic și are nevoie de atenție. Se spune că părințele trebuie să se joace cu fiecare copil singur. Joaca în grup le aduce frustrări. Decât 30 de minute jucate în grup. Mai bine 10 minute cu fiecare copil în parte. Dacă Marilyn, ar fi știut acest lucru, ar fi avut o familie fericită.

Vă recomand să citiți această carte. Aveți multe de învăț cu atât mai mult dacă sunteți părinte!

Ați citit această carte? Cum vi s-a părut?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

18 Comments

  1. Imi plac povestile ce incep cu sfarsitul, asa trebuie sa te gandesti cum s-ar fi putut ajunge la o astfel de situatie, in asemenea circumstante si cine si-a adus contributia, catre un final improbabil. Lecturi placute 😉

  2. Foarte interesanta, pare o carte educativa pentru parinti. Sunt multe lucruri pe care, acum, daca as putea intoarce timpul inapoi, as face multe schimbari in relatia mea de mama -fiu.

  3. Si pe mine m-a impresionat tot substratul psohologic al acestei carti. Te marcheaza chiar daca esti sau nu parinte. Am citit-o si eu acum ceva timp si o recomand. Nu stiam ca a fost cartea anului pe Amazon 🙂

  4. Pingback: Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close