Rummikub – descoperă jocul original

20

Descoperă jocul original Rummikub

Rummikub poate fi confudat ușor cu remi sau rumi. Pentru unii dintre noi, este jocul copilăriei. Pentru alții, poate fi jocul părinților. Nu aș vrea să cred că cineva nu știe de acest joc. Deși există pe piață o multitudine de board games, Rummikub rămâne în topuri. Regulile jocului sunt destul de simple, însă cu timpul ele au fost adaptate de fiecare grup de jucători.

Nu știu de unde nevoia omului de a modifica jocul. Fiecare joc are un set de reguli care trebuie respectate. Ele nu ar trebui adaptate după bunul plac. Din păcate, așa se pierde jocul original. Regulile sunt făcute pentru a fi respectate și nu încălcate.

Rummikub

Ce este Rummikub?

Rummikub este un joc de societate cu piese. Jocul a fost inventat în anul 1930 de un evreu. Ephraim Hertzano s-a născut în România, apoi a emigrat în Israel. Jocul de Rummikub pare simplu de jucat. Așa este dacă nu gândești o strategie. Eu am pasiunea de a juca jocul. Soțul meu joacă pentru a face mai multe puncte. Scopul unui joc este de a te juca, dar și de a ieși pe primul loc.

Orice joc de societate înseamnă distracție, dar și strategie, atenție și multă logică! E nevoie de răbdare să cunoști bine regulile. Și e nevoie de antrenament pentru a deveni cel mai bun. Deși pare un joc simplu, rapid de jucat, nu e așa. Crezi că dacă vei juca mai mult, te vei plictisi! Greșit! Cu cât vei juca mai mult, vei deveni dependent de joc!

Rummikub – jocul care aduce oamenii împreună

Zi de zi suntem prinși între casă, job și familie. Există o rutină pe care o urmăm. În weekend, ne dorim doar să ne odihnim. Încărcarea bateriilor este necesară. Însă cum face asta? Lenevind în pat, la un film? Oare asta nu ne face să ne simțim mai obosiți? Rețelele de socializare ne încarcă negativ, ne agită.

Cel mai bun mod de relaxare este timpul petrecut cu prietenii, familia. Însă a te juca cu ei diferite jocuri, poate fi o adevărată distracție. Competitivitatea își va spune cuvântul de la primul joc. Se vor isca discuții, poate chiar și certuri. Cine nu își dorește să câștige? Să fie primul?

Rummikub

Există și campionate de Rummikub!

Ephraim Hertzano a gândit jocul cu cărți. Apoi le-a transformat în piese mai mici. Obișnuia să joace jocul cu familia. Au invitat prietenii și vecinii. În scurt timp, seara de Rummikub a devenit un obicei, o tradiție. Jocul a cucerit tot mai mulți oameni. Și continuă să atragă adepți noi, având în vedere că se organizează campionate, unde premiile sunt substanțiale.

A trebuit ca jocul să treacă granițele țării natale pentru a devenit și mai faimos. În scurt timp, jocul a cucerit toată lumea. În anii ’80, existau peste un milion de jucători pasionați. Familia Hertzano a creat noi modele de piese. De-a lungul timpului, au îmbunătățit piesele, modul de împachetare al jocului. Și-au ales cu grijă colaboratorii și distribuitorii, alegând să colaboreze doar cu oameni care au înțeles pasiunea pentru Rummikub.

Primul Campionat Mondial de Rummikub a avut loc în 1991. De atunci, la fiecare trei ani, se organizează turnee. Aceasta înseamnă trei zile de joacă, distracție și competiție. 

Rummikub este un joc cunoscut în toată lumea. Este jucat de milioane de jucători, de toate vârstele. Este vândut în peste 50 de țări și tradus în 26 de limbi. Poți juca jocul cu familia și prietenii, dar și online și pe rețelele de socializare. Nici nu mai contează când joci sau cu cine. Important e să te joci, să ai strategia ta și să câștigi!

Jocul Rummikub poate fi comandat online de pe Best Kids, dar și din magazinele fizice, Dino Land. E un joc care trebuie să existe în fiecare casă. Fiecare familie trebuie să joace acest joc. Copiii tăi petrec prea mult timp în fața calculatorului? Jocurile de societate, cum e Rummikub, poate fi cea mai bună alternativă pentru ei.

Bine de reținut!

Rummikub nu este remi, rumi, pe care îl știm noi. Se joacă cu reguli diferite, adică cele ale jocului original. Sunt sigură că te vei îndrăgosti de Rummikub după primul joc! Trebuie doar să-l descoperi!

Tu știi să joci originalul Rummikub? Îți plac jocurile de societate, renumitele board games? Care este preferatul tău?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

20 Comments

 1. Eu credeam ca doar denumirea difera. Multumesc pentru lamuriri! Am un joc remi, din lemn, exact ce mi-am dorit dintotdeauna, dar sper sa reusesc sa iau si Rummikub, candva.

 2. Gutu Bianca Lucia on

  EU cand am vazut piesele m-am gandit la remi, pe care il joc rar pentru ca ma plictiseste. Ar trebui sa iau varianta acesta, poate mi se potriveste mai bine

 3. Rummy este unul din jocurile preferate in copilarie, . Imi aduc aminte cu drag de duminicile in familie cand ne strangeam toti si ne jucam 😀 Frumoase vremuri

 4. Cristina Dragomir on

  eh, iaca m-ai gasit pe mine, care nu am auzit pana acum de rummikub. 😀
  Sa stii ca noi nu prea am jucat pana acum jocuri de genul, poate rar, cand avem musafiri, dar sigur pe masura ce va creste nepoata va trebui sa ne facem datoria si in acest sens.

 5. Rummy a fost jocul copilariei si al adolescentei mele si stiu foarte multe variante de joc. Insa de vreo 9 ani nu am mai jucat aproape deloc si citind articolul tau mi s-a facut dor de acele vremuri.

 6. Să știi că nu am aflat de Rummikub până acum, dar mi se pare interesant.
  Mi-am amintit că nici măcar nu am mai desfăcut cutia cu remi și cât am mai jucat 🙂
  N-ar fi rău să ne luăm și rummikub, un nou joc de socetate va fi atracția familiei.

 7. Am jucat ceva rummy la viata mea si stiu sa joc. Intr-un timp eram fascinata de acest joc si nu era weekend in care sa nu ma intalnesc cu prietenii si sa ne jucam. Mi-as dori sa reiau aceasta activitate pentru ca este tare relaxanta

 8. Pingback: Activity Original - jocul ideal pentru copii și adulți - DeWeekend.Ro

 9. Pingback: Joacă Halli Galli și distrează-te la maxim - DeWeekend.Ro

 10. Pingback: Cât de prețioasă este viața? - DeWeekend.Ro

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Durere de Zeruya Shalev
Durere de Zeruya Shalev recomandare de carte

Durere de Zeruya Shalev - o lectură tulburătoare Durere de Zeruya Shalev este o carte pe care o aveam în...

Close