Cât de prețioasă este viața?

16

Viața noastră este extrem de prețioasă!

Viața noastră este un bun de preț. Din păcate, prea puțini îl prețuiesc. Consideră că pot întinde coarda la nesfârșit. Că dacă au scăpat o dată, va fi la fel de fiecare dată. Însă, noi nu știm cursul vieții. Iar atunci când ceva rău ni se întâmplă, suntem surprinși. Credem că suntem feriți  de rele. Trebuie să și merităm tot ce avem bun în viața noastră.

Teribilismul, inconștiența ne pot schimba cursul vieții. Citeam despre un accident oribil. Mă întreb de ce oamenii nu înțeleg cât de periculoasă e viteza. Cum să nu înțelegi că viețile celor din mașină sunt în mâna ta? Cine îți dă dreptul să le distrugi viața?

Și totuși, cât de prețioasă e viața?

Sunt oameni care fac tot ce pot pentru binele lor. Dar și al celorlalți. Au grijă de sănătatea lor. Își îngrijesc sufletul, mintea. Atât cât pot, se îngrijesc și de ceilalți. Alimentația, mișcarea, dar și cititul, plimbatul în natură, joaca ne fac viața mai frumoasă.

Tindem să ne limităm timpul între job și casă. Timpul trece. Îmbătrânim. Devenim frustrați că nu mai avem timp și energie pentru tot ce ne dorim să facem. Dar ce ne-a împiedicat să ne bucurăm de viață la momentul potrivit?!

Nu da vina pe alții!

Nu da vina pe alții pentru viața ta. Viața ta e exact cum ți-o faci. Lucrezi prea mult la birou și nu ești apreciat. Aduni frustrări și ești tot mai obosit. A cui e vina? Nu îți organizezi timpul pentru a putea face tot ce dorești. Învață să te organizezi. Nu mai pierde timpul cu lucruri inutile. Socializarea e mai frumoasă în realitate, nu pe telefon. Jocurile sunt mai interesante jucate cu parteneri reali.

Copiii se vor bucura să iasă în parc, să se joace decât să stea în casă. Tu vei petrece timp de calitate cu ei. Te vei bucura de mișcare în aer liber. Iată cât de eficient le-ai combinat pe toate.

Prețuiește tot ce ai în viața ta!

Ar trebui să învățăm să fim mai recunoscători. Ne dorim tot ce vedem la alții. Dar oare chiar avem nevoie? Să facem diferența între necesitate și grandomanie. Necesitatea e exact ceea ce avem nevoie pentru o viață bună. Grandomania este dorința de a avea pentru a vedea ceilalți ce îți permiți. Atât de greșit! Așa ne trezim cu mașini scumpe și greu de întreținut. Cu case prea mari pentru care facem eforturi pentru a plăti cheltuielile.

De multe ori, avem atât de multe și nu le vedem. Le apreciem doar după ce le pierdem. Vorbesc de prieteni, familie, dar și de lucruri materiale. Ar trebui să ne facem timp să vedem ce (nu) au alții. Așa putem aprecia tot ceea ce avem noi!

Viața ta e frumoasă când ești împăcat cu ce ai!

Să deschidem bine ochii și să fim mai atenți la tot ce e în jur. Pe cât putem, să ne păstrăm calmul și să învățăm că viața este prețioasă. Timpul să nu îl mai pierdem cu lucruri inutile.

Citește o carte! Nu uita de pasiunile tale. Alocă-le mai mul timp! Fă mișcare în natură! Alege să-ți vizitezi familia, prietenii. Petrece timp cu oameni de calitate. Zi de zi, încearcă să-ți aloci 5 minute pentru relaxare și deconectare. 5 minute doar pentru tine! Vei vedea cât de multe contează!

Tu ești conștient cât de prețioasă e viața ta? Prin ce fel de experiențe ai trecut care te-au învățat să prețuiești viața?

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

 1. Sanatate ca-i mai buna decat toate, nu ai sanatate nu mai ai nimic, poti sa ai banii de pe lume ca de multe ori acestia nu reusesc sa te vindece

 2. Eu stiu ca viata e pretioasa si ca mi-a oferit mai mult decat mi-am dorit vreodata dar uneori risc sa pierd asta din vedere si sa uit ca timpul pierdut nu se mai intoarce.

 3. Uneori cadem in ,,pacat,, ca sa spun asa si ne dorim tot mai mult de la viata si uitam ca de fapt cea mai importanta este sanatatea si familia noastra.

 4. Eu merg pe principiul #viataesuperba, ai mare dreptate viata este cel mai frumos dar pe care am putut sa il primim si multi oameni iau asta de a buna si pur si simplu nu le pasa ce fac cu viata lor.

 5. Rareori avem timp sa ne gandim la ,,viata” noastră- așa cum ar trebui. Sa facem totul pentru a ne trai viata asa cum am dori noi, nu cum ,,trebuie”, ca asa au spus altii inaintea noastra! Oare cum ar fi viata noastra daca am face doar ce ne place!?
  Felicitari pentru articol!

 6. Unoeri tindem sa luam totul de-a gata, inclusiv viata. Insa, in goana asta continua uitam sa ne bucuram, ne dorim mereu ceea ce nu avea si ajungem sa regretam ceea ce nu am facut. Eu prefer sa iau viata asa cum e si sa gasesc mereu motive sa ma bucur de ea.

 7. Cand ma uit la famil;ia mea realizez ca am o viata frumoasa si o pretuiesc cu bune si cu rele. Trebuie sa intampinam si greutati in viata pentru a ne face mai puternici

 8. Din pacate nu realizam cat de importanta este viata pana nu ni se intampla ceva rau, si poate nici atunci. Pe mine experienta m-a invatat ca nu sunt nemuritoare si ca totul se poate sfarsi intr-o secunda asa ca imi propun sa traiesc fiecare zi cu intensitate maxima si sa ma bucur de tot ce imi ofera.

 9. Uneori poate ca uitam cat de importanta este viata, dar cand ne punem seara in pat si analizam totul mai bine realizam ca avem pentru ce sa luptam si sa traim

 10. Cristina Dragomir on

  Viata, la fel ca si sanatatea, devine mai importanta atunci cand simti ca ai pierdut deja prea mult din ea sau ca… esti pe punctul de a o pierde. Asa merge mintea omului. Nu multi reusesc sa se bucure de ce au si sa traiasca fiecare zi frumos.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur
Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur de Aleksei Tolstoi recomandare lectură

Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur versiunea integrală cu ilustrații minunate Aventurile lui Buratino sau Cheița de aur, iată...

Close