Trăiește ziua de azi pentru viitor. Uită de trecut!

13

Trăiește ziua de azi! E cea mai importantă!

Trăiește ziua de azi! Asta auzim cel mai des. Și e un sfat atât de important. Ar fi bine să putem accepta sfaturi. Să învățăm să primim sfaturi. Fiecare om are o experiență de viață. Și încearcă să ne învețe din experiențele personale. Sunt lecții pe care le învățăm singuri în viață. Unele lecții sunt extrem de dure, de grele. Sfaturile celor din jur ne pot ajuta mult. Doar să-i lăsăm să ne ajute!

Nu știu de ce este atât de greu să accepți un sfat. De ce suntem atât de orgolioși când nu e cazul? Sfaturile e bine să le acceptăm. Iar la momentul potrivit, să le punem în aplicare. Cei care spun ”Trăiește ziua de azi” sunt oameni realiști, optimiști. Nu strică să fim atenți la sfaturile lor.

Trăiește ziua de azi pentru viitor!

Ziua de azi este cea mai importantă. Și trebuie să profităm de ea din plin. Mereu ne spunem, ne putem permite să pierdem o zi. Însă nu e așa. Fiecare zi este valoroasă. Și ar bine să învățăm acest lucru cât de repede. Ziua de azi este despre explorare, trăiri noi, oameni noi. O nouă zi înseamnă noi descoperiri. Dacă suntem atenți, putem învăța ceva important în fiecare zi. Doar că de multe ori, suntem leneși, obosiți, iar lucrurile frumoase trec pe lângă noi.

Ziua de azi = viitor

Acordând atenție zilei de azi, avem grijă de viitor. Sunt de acord că trebuie să trăim fiecare zi la maxim. Să profităm de fiecare minut, dar și de fiecare învățătură. Tot ce înveți azi, aplică pentru a avea un viitor bun.

Nu înceta niciun moment să te gândești la viitor. Chiar dacă ziua de azi a fost grea, fii recunoscător pentru ea. Ia partea bună din tot ce ai avut azi și mergi mai departe. Viața nu se oprește la o problemă. Ce a fost azi, a trecut. Mâine avem o nouă zi de explorat. Orice problemă are o soluție. Nu te consuma azi să găsești rezolvare. E nevoie de timp, poate și de ajutor. Acceptă și ajutor! Nu poți face totul singur, de fiecare dată!

Trăiește ziua de azi și uită de trecut!

Este probabil cea mai mare greșeală a noastră. Să rămânem blocați în trecut. Să nu ne putem bucura de ziua de azi pentru că noi ne gândim la trecut. Dacă e trecut înseamnă că a trecut, s-a dus. Nu mai are nevoie de gândurile noastre. Energia noastră nu trebuie consumată pentru lucruri pe care nu le mai putem schimba.

E important să ne acceptăm trecutul. Să ne iertăm pentru greșelile făcute. Și să avem puterea de a merge mai departe. Pentru a ne bucura de ziua de azi. Suntem oameni și facem greșeli. Nimeni nu are dreptul să ne judece. Așa cum nici noi la rândul nostru, nu avem dreptul de a-i judeca pe alții.

Umbrele trecutului nu fac decât să ne afecteze prezentul. Acest lucru poate fi greu de făcut. Să lăsăm trecutul în urmă. Însă e cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru binele nostru.

Trecut = lecții învățate

Să nu mai privim trecutul cu dușmănie, oricâte greșeli am făcut. Cum am fi învățat lecția de viață dacă nu am fi greșit cândva? Nu e greșit a greși. E greșit a nu învăța din greșeli și a le repeta la nesfârșit. Și apoi a te plânge de viața ta.

Suntem tineri, greșim. Învăță, mergem mai departe. Da, și adulții fac greșeli. Însă nu are rost să ne facem reproșuri. Ci din toate greșelile să învățăm lecția și să mergem mai departe, mult mai încrezători.

Adio, trecut! Bine ai venit, prezent! Ne bucurăm să te avem, viitor!

Cu cât ne vom accepta mai bine și mai repede, trecutul, vom trăi mai bine în prezent. Cu cât vom fi mai mulțumiți de prezent, viitorul va arăta mai bine pentru noi! Învață lecția la timpul potrivit și aplică tot ce ai învățat!

Tu ești împăcat cu trecutul tău? Ești pregătit pentru prezent, dar pentru viitor? Trăiește de ziua de azi și bucură-te de tot ce își oferă! E șansa ta! 

Foto

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

13 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    tocmai pentru ca am pierdut mult timp rumegand si incercand sa repar sau asteptand ca oamenii sa repare lucruri din trecut, eu sunt de acord cu tine. Nimic din ce s-a dus nu mai este important decat prin prisma a ce ai invatat pentru viitor din acea experienta.

  2. Cred ca sunt impacata cu trecutul desi mai am momente in care ma intreb ce ar fi fost daca faceam alte alegeri, dar in mare parte din timp imi place sa traiesc in prezent pentru ca stiu ca trecutul nu mai poate fi schimbat si ca prezentul e cel care conteaza fiindca pe el imi cladesc viitorul.

  3. Mi se pare că deseori uităm să ne bucurăm de prezent, de ziua de azi. Trăim fie în trecut, cuprinși de amintiri, fie în viitor. Uităm să apreciem lucrurile pe care le avem (oameni, sentimente, obiecte etc.) și visăm la mai mult. În acest mod riscăm să fim dezamăgiți, să simțim că avem un neajuns, să avem un sentiment de tristețe, de frustrare și chiar să stăm cu viața în loc. Faină ideea articolului. 😘

  4. Prea mult mister pentru viitor ca să ne gândim la trecut! Iar prezentul este așa de plăcut, cu oameni dragi și realizări, cu proiecte și distracții! Cine, oare, mai are timp de TRECUT!?

  5. Sunt mai mult decat impacata cu trecutul. Imi este sprijin in prezent. Fiindca gasesc momente care le-am trait ce ma ajuta in prezent. Triind informatia si aplicand dupa caz 🙂

  6. Si eu ma bucur de prezent si de tot ce-mi ofera acesta. Deseori mi se intampla sa mai traiesc si in viitor pentru ca mereu sunt cu gandul la ziua de maine 🙂

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
shopping online
5 avantaje pentru shopping online

Shopping online - doar avantaje! Zi de zi, mă bucur că există posibilitatea de shopping online. Și de fiecare dată,...

Close