Cascada Valul Miresei – Rachitele, Cluj

Cascada Valul MireseiDupa o saptamana plina, in weekend imi doresc sa evadez in locurile frumoase ale tarii. Nici vremea rece si ploaia, nu ma impiedica sa ies. Agnes Repplier spunea “Impulsul de a calatori este unul din cele mai benefice lucruri ale vietiii”. Chiar daca ma simt obosita, stiu ca dupa o astfel de iesire, prind putere si am mai multa energie. De cascada Valul Miresei, tot auzisem de la prieteni ca e o zona frumoasa, un loc ce merita vizitat, asa ca aceasta a fost destinatia mea pentru relaxare.

Regiunea Rachitele este situata pe ramura nordica a lantului Muntilor Apuseni, la poalele Muntilor Vladeasa, pe Valea Stanciului. Satul Rachitele este renumit in zona pentru caderea de apa a raului Stanciu, formand cascaca Valul Miresei.

Cascada Valul Miresei este o cascada in doua trepte si este cea mai reprezentativa din Muntii Apuseni. Cascada are aproximativ 50 m inaltime, dar grandoarea si salbaticia ei sunt deosebite.

Legenda spune ca o mireasa a cazut chiar in ziua nuntii sale de pe stanci, iar voalul i-a ramas agatat. Nuntasii s-au oprit din petrecere si au plans-o pe mireasa, iar in locul respectiv s-a format cascada din lacrimile lor.

Libertatea calatoriei deschide mintea catre niste posibilitati nelimitate. Aerul curat, o plimbare prin natura, posibilitatea pe care ne-o da natura de a ne relaxa admirand-o este un bun prilej pentru a cunoaste mai bine imprejurimile Clujului.

Cum ajungem acolo? Drumul E60, Cluj – Huedin, apoi facem stanga spre Calatele, Rachitele, un drum relativ bun, cam 4 km.

Distanta dintre marile orase si obiectiv :

Satu-Mare – Rachitele – 150 km
Oradea – Rachitele – 114 km
Cluj-Napoca – Rachitele – 65 km
Timisoara – Rachitele – 285 km
Sibiu – Rachitele – 185 km
Brasov – Rachitele – 295 km
Bucuresti – Rachitele – 450 km
Suceava – Rachitele – 355 km

“Telul suprem al calatoriei nu este de a pune piciorul pe un pamant strain. Este de a putea, in sfarsit, sa pasesti in propria ta tara ca pe un meleag strain.” Gilbert Keith Chesterton

Pe mine, aceasta plimbare m-a relaxat si mi-a dat putere pentru o noua saptamana. Sper si asupra ta sa aiba acelasi efect.

Harta

Vezi Harta Marita

Plimbare placuta si relaxanta !

DSC_0063DSC_0105DSC_1264DSC_1267DSC_1282DSC_1307DSC_1301DSC_1311

7 thoughts on “Cascada Valul Miresei – Rachitele, Cluj”

  1. Radu – noi am fost pe acolo acum 2 luni, am vrut să văd cum arată cascada îngheţată, ei bine, drumul este impracticabil, chiar şi pentru o maşină 4×4, iar înainte cu 2 km de cascadă, drumul este blocat de utilajele care lucrează la canalizare.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.