De ce nu oferă mai des bărbații flori?

De ce nu oferă mai des bărbații flori?

Astăzi este Ziua Îndrăgostiților, o zi importantă pentru unii, o zi normală pentru alții. Mereu mi s-a părut ciudat să ai nevoie de o zi impusă de cineva în care să-ți mărturisești și să-ți sărbătorești dragostea. Oricum, de acum va urma o perioadă în care vom vedea tot mai mulți bărbați cu flori sau nu? Azi dimineață discutam cu un prieten drag despre flori, despre cadouri, și am avut o discuție constructivă în contradictoriu. Oarecum, …

Citeste tot

Am uitat să fim recunoscători

Am uitat să fim recunoscători

Am observat tot mai des că oamenii devin tot mai nerecunoscători, față de ceea ce au, față de ceea ce primesc. Niciodată nu sunt mulțumiți, niciodată nu e suficient. Într-o veșnică goană după bani, în agitația zilei de muncă, uităm să ne oprim și să vedem ceea ce avem. Primim lucruri și în loc să mulțumim pentru ele, ne purtăm ca și cum totul ni se cuvine. Uităm să împărțim cu cei din jur, uităm …

Citeste tot

Există cuplu perfect?

Există cuplu perfect?

Ne place să credem că există cupluri perfecte, ne place să vorbim despre ei ca fiind perfecţi, din punctul nostru de vedere. Dar acel cuplu perfect într-o zi aflăm că se desparte, şi atunci avem un şoc. Nu putem să înţelegem de ce s-au despărţit când nouă ni se părea a fi cuplul ideal. Acel cuplu care niciodată nu se ceartă, care mereu se sprijină, care par prea fericiţi pentru a fi adevărat. În cercul …

Citeste tot

De ce e important să citim?

De ce e important să citim?

Cititul e una din marile mele pasiuni și una dintre activitățile care mă ajută să mă relaxez, să mă deconectez. Am o carte pe noptieră, nu plec în vacanță fără 2,3 cărți, citesc pe mașină, citesc în avion, citesc pe plajă, citesc mereu. La școală ni se spunea mereu că e important să citim ca să ne îmbogățim vocabularul și așa și e. Chiar dacă nu simți o îmbunătățire imediată, vei vedea în momentul în …

Citeste tot

Gândește!

Gândește!

Gândește înainte de a spune ceva ce ai putea să regreți. Gândește înainte de a face ceva ce mai târziu nu poți corecta. Suntem impulsivi și uneori ne facem singuri rău. Spunem multe, aruncăm cuvinte grele la nervi, facem acțiuni împotriva cuiva, fără să gândim prea mult. Apoi regretăm, dar nu mai putem schimba nimic. Cuvintele aruncate nu le mai putem retrage, timpul înapoi nu îl putem da, așa că e bine să învățăm să …

Citeste tot

Gustaţi glumele proaste?

Gustaţi glumele proaste?

Sunt o persoană care are simţul umorului, dar nu atunci când e vorba de glume proaste. Am avut uneori această problemă cu glumitul, mi s-a mai reproşat că “nu ştiu de glumă”, dar cred că există o limită între glumele bune la care râdem toţi şi glumele proaste la care se râde de noi. Mereu am considerat glumele proaste, glumele nepotrivite ca nişte mici jigniri, dar oarecum camuflate în glumă. Adică oamenii ar vrea să-ţi …

Citeste tot

Gata cu frustrările!

Gata cu frustrările!

Haideți să terminăm cu frustrările, nu ne face bine nici nouă, nici celorlalți. Cel mai important este să recunoaștem că suntem frustrați și nu are rost să ne răzbunăm pe oamenii nevinovați. Trebuie să ne rezolvăm problemele cu noi înșine, să ne facem ordine în viață, să trăim organizat și să lăsăm trecutul în urmă. Nu ne ajută cu nimic să trăim în trecut și să împroșcăm cu noroi în oameni. Puțină curățenie în viața …

Citeste tot

Bârfa

Bârfa

Dicţionarul defineşte bârfa ca fiind acţiunea de a vorbi de rău, a îndruga verzi şi uscate. Bârfa e asociată cu gura, fleanca, adică vorbeşte gura fără noi. Din păcate acest obicei prost este des întâlnit şi în zilele noastre. Ideea de a vorbi despre cineva atunci când nu e prezent, într-un mod peiorativ, arată caracterul unui om, sau mai degrabă lipsa de caracter. Doamna bunelor maniere, Aurelia Marinescu, ne sugerează să povestim despre ceilalţi, atunci …

Citeste tot

Spectacol ”Tudor Gheorghe – Între Rapsozi și Lăutari” – 27 martie – Cluj-Napoca

Spectacol ”Tudor Gheorghe – Între Rapsozi și Lăutari” – 27 martie – Cluj-Napoca

A trecut ceva timp de la ultimul spectacol susținut de maestrul Tudor Gheorghe în frumosul nostru oraș. Dacă vă era dor de el, vă anunț cu mare bucurie că Tudor Gheorghe revine la Cluj în luna martie cu o premieră ”Între Rapsozi și Lăutari”. Cu toții știm că spectacolele lui Tudor Gheorghe au o anumită temă inspirată din versurile poețiilor români.  Iată că sunt 43 de ani de când artistul Tudor Gheorghe susține spectacole de …

Citeste tot

Spectacol de balet “Spărgătorul de nuci” – 23 ianuarie – Cluj-Napoca

Spectacol de balet “Spărgătorul de nuci” – 23 ianuarie – Cluj-Napoca

Dacă am încheiat anul 2011 cu spectacole frumoase, anul 2012 ne aduce un prim spectacol frumos, “Spărgătorul de nuci” cu participarea extraordinară a sopranei Leontina Văduva. Piotr Ceaikovski a început să lucreze asupra baletului “Spărgătorul de nuci” în ianuarie 1892, iar în luna martie era deja finisat. În această capodoperă, dansul şi simfonia se îmbină perfect. „Nu pot să scriu muzică cu dragoste şi entuziasm pentru niciun fel de subiect, oricât ar fi el de …

Citeste tot

De la necesar la frumos I

De la necesar la frumos I

Ce a fost la început? Fiorul de pudoare, care a aninat frunza de viţă, sau fiorul frigului din carvenă care a înfăşurat blana în jurul trupului? Fiorul însă a străbătut mai mult ca sigur un trup de femeie. Mai târziu într-o bună zi, bucuria a licărit în ochii aceleeaşi femei primitive: privind unda din care sorbea apa, s-a cercetat cu adâncă uimire. Prima fiinţă etern nesătulă de a se oglindi a fost femeia, şi nu …

Citeste tot