Ştim cum se alcătuieşte un meniu ?

Ştiu cum se alcătuieşte un meniu şi cum nu se alcătuieşte un meniu? Complicată treabă pentru gospodina care ţine la sănătatea alor ei! Gândind meniul, ea trebuie să-l acorde cu gusturile comesenilor, cu posibilităţile băneşti, cu resursele sezonului – căci firesc este să mănânci primăvara miel, verdeţuri, pui şi fructe roşii, apoi cât ţine vara şi toamna să nu te lipseşti de salate din crudităţi, de soteuri de legume, de fructe proaspete şi să laşi …

Citeste tot

Cum să devii un om de succes ? II

Trebuie să iei o decizie! Deciziile sunt importante. Când luăm o decizie, alegem cursul vieţii noastre. Decizia pe care o iei, te duce pe o anumită cale, şi rămâi pe aceea cale. O dată ce ai luat aceea decizie, nu mai poţi da înapoi. Poţi retuşa consecinţele, dar nu mai poţi lua altă decizie. De aceea, trebuie să fii sigur de decizia pe care o iei. Când iei o decizie, urmăreşti să atingi un rezultat. …

Citeste tot

De ce să consumăm căpşuni?

Beneficiile consumului de căpşuni Cu toţii ştim că aceste fructe minunate, căpşunii sunt delicioase, şi nutritive pe deasupra, şi ideal ar fi ca ele să facă parte din dieta zilnică a tuturor. Dacă vei consuma căpşuni, vei descoperi avantajele consumului regulat de fructe, şi partea bună este că acestea sunt nişte fructe absolut delicioase. Specialiştii recomandă să consumăm cel puţin cinci porţii de fructe şi legume pe zi, dar puţini sunt cei ce se apropie …

Citeste tot

Cum să devii un om de succes? I

Dacă vrei să ai succes, nu poţi doar să stai şi să aştepţi, trebuie să ieşi şi să îl cauţi. Trebuie să treci la fapte şi să fii pregătit pentru a avea succes. Acest articol îşi propune să îţi arate cum poţi avea succes! Care sunt lucrurile care fac ca un om să aibă succes, cum poate ca o pesoană să aibă succes, în timp ce altă persoană nu reuşeşte? Oare acea persoană are ceva …

Citeste tot

De ce să consumăm fructe roşii?

Fructele reprezintă o mină de aur de vitamine, minerale şi fibre. Pentru o bună asimilare a vitaminelor, se recomandă ca fiecare persoană să consume cel puţin 6 porţii de fructe pe zi. Având în vedere că fructele în formă naturală, sunt formate în mare parte din apă, nu conţin colesterol, este foarte uşor pentru organism să proceseze şi să absoarbă vitaminele, mineralele din fructele proaspete. Studiile spun că este foarte important să introducem în meniul …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 4

4. Principiul gestionării depozitelor de grăsime Asociaţia lipide – glucide, în cadrul unei funcţionări pancreatice defectuoase, poate determina kilogramele excedentare şi starea sănătăţii. Principiul de bază al noului mod de alimentaţie se bazează, în parte, pe faptul că, în majoritatea cazurilor, se evită amestecarea lipidelor cu glucidele “malefice”, având grijă să preferăm lipidele “benefice”, în scopul prevenirii bolilor cardiovasculare. Lipidele vor fi însoţite de diferite legume, în special de fibre alimentare. Exemple de meniuri în …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 3

3. Principiul consumului corect de fructe Fructele sunt alcătuite din celuloza, fiind considerate în acelaşi timp glucide, deoarece conţin “zahăr” sub forma fructozei; aceasta din urma se transformă în glicogen (energie disponibilă rapid). Din fericire, cantitatea de zahăr din fructe nu este mare şi, în plus, este eliberată într-o mică măsură datorită fibrelor pe care le conţin acestea. Important de reţinut şi respectat este regula de a nu combina fructele cu nimic altceva, nici cu …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 2

2. Principiul combinării corecte al alimentelor Alimentele sunt substanţe comestibile care conţin un anumit număr de elemente organice, precum : proteine, lipide, glucide, săruri minerale şi vitamine, apă şi materii nedigerabile (ca fibrele). Proteinele – Acestea sunt celule organice ale muşchilor, organelor, creierului, oaselor. Sunt formate din cele mai simple elemente, numite “aminoacizi”. Problema care se pune în cazul unei alimentaţii “tradiţionale” nu este să duci lipsă de proteine, ci cum să nu mănânci prea …

Citeste tot

Limbajul vorbirii – Arta conversaţiei – Allan Pease, Alan Garner, 1994

Am fost învăţaţi să pronunţăm cuvinte, să formăm fraze, dar nu am fost învăţaţi să comunicăm eficient cu ceilalţi. În SUA, Alan Garner a elaborat cursul “Să învăţăm să conservăm! – Pregătire în vederea unei mai depline reuşite sociale”, iar în Austria, Allan Pease a dezvoltat cursul “Tehnici şi strategii pentru întâlnirile directe”, pentru a-i învăţa pe cei interesaţi cum să folosească în activitatea comercială, în negocieri şi convorbiri, deprinderile verbale şi non-verbale. Despre ce …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 1

Avem la dispoziţie patru principii uşor de înţeles şi de urmat, ce pot deveni unelte valoroase în scopul reducerii greutăţii şi reenergizării corpului tău : 1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de apă. 2. Principiul combinării corecte a alimentelor. 3. Principiul consumului corect de fructe. 4. Principiul gestionării depozitelor de grăsime. 1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de apă Corpul nostru este format în proporţie de 70% din apă, însă din clipa în …

Citeste tot

Igiena mentală

“SUNTEŢI CEEA CE CREDEŢI CĂ SUNTEŢI” La baza acestui principiu stă faptul că organismul uman este avid de sănătate şi că aceasta este obţinută prin curăţarea continuă de materiale reziduale. Corpul se autocuraţă, se autovindecă, se automenţine. Natura este totdeauna corectă şi nu se poate îmbunătăţi. Ea nu caută să-şi înăbuşe propriile acţiuni. Avem de-a face cu probleme de boală numai când încălcăm legile naturale ale vieţii. Corpul omenesc este cea mai minunată creaţie a …

Citeste tot