De ce să consumăm fructe roşii?

fructe rosiiFructele reprezintă o mină de aur de vitamine, minerale şi fibre. Pentru o bună asimilare a vitaminelor, se recomandă ca fiecare persoană să consume cel puţin 6 porţii de fructe pe zi.

Având în vedere că fructele în formă naturală, sunt formate în mare parte din apă, nu conţin colesterol, este foarte uşor pentru organism să proceseze şi să absoarbă vitaminele, mineralele din fructele proaspete.

Studiile spun că este foarte important să introducem în meniul zilnic, o paletă de culori şi arome. Dacă mâncăm mai mult de două culori pe zi, şi aici mă refer la alimente de culori diferite, şansele să fim mai mult timp sănătoşi, cresc.

Fructele roşii conţin vitamina A şi un antioxidant puternic numit licopen, au, de asemenea, rolul de a ajuta organismul în prevenirea anumitor boli pentru că sunt bogate în vitamine şi minerale, dar sunt şi buni detoxifianţi, ideali în curele de slăbire.

Roşul este culoarea care ne atrage privirea, ne energizează şi ne stârneşte pofta de mâncare. Totuşi e bine să ştim că fructele roşii sunt bogate în zaharuri, aşa că se recomandă a fi consumate în porţii mici, în loc de gustările de dimineaţă sau după prânz, şi să se consume cu două ore după mesele principale.

M-am gândit ca în următoarele articole să vă vorbesc despre beneficiile consumului fiecărui fruct în parte, iar ca bonus şi reţete de prăjituri cu aceste fructe.

capsuniCăpşunile conţin vitamina A, C, magneziu, acid citric, ajută la întărirea sistemului imunitar şi scade nivelul colesterolului. Datorită conţinutului de niacină, ajută la reglarea hipertensiunii arteriale.

cireseCireşele au proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante, ajutând persoanele care suferă de artrită, spondiloză, probleme cu articulaţiile.

fragiFragii previn alergiile şi joacă un rol important detoxifiant, şi te ajută să îţi recapeţi forţa şi energia.

zmeuraZmeura se consumă imediat după recoltare, deoarece îşi pierde repede vitamina C, conţine multe fibre, şi poate fi consumată chiar şi de diabetici. Ea este folositoare şi în prevenirea cariilor dentare. Zmeura este un bun dezinfectant şi ajută la reducerea acidităţii stomacului. Consumul de zmeura ajută şi la tratarea anumitor afecţiuni, cum ar fi, cistita, cancerul, febra, hipertensiunea arterială şi afecţiuni oculare.

watermelonPepenele roşu este bogat în vitamina A şi C, dar având un conţinut mare de apă nu trebuie să vă îngrijoraţi că veţi lua în greutate, din contră, vă va ajuta să slăbiţi. Antioxidantul licopen protejează pielea de radiaţiile solare, scade riscul afecţiunilor inimii, ajută organismul să funcţioneze mai bine în timpul activităţilor fizice.

Fructele roşii ajută şi la îmbunătăţirea vederii, din acest motiv vă recomand să consumaţi fructele proaspete, în sezonul lor de cules. Nu uitaţi că e de preferat să vă asiguraţi necesarul de vitamine din fructe, şi nu din suplimente nutritive, deoarece efectul lor în organismul este pe termen mult mai lung.

1 thought on “De ce să consumăm fructe roşii?”

  1. Capsuni! Iubesc capsunile 😛
    sunt bune si la gust, bune si pentru sanatate.
    Caspunile contin 59 mg de vitamina C la 100 g. Delicioase sunt pe placul tuturor, le poti folosi ca sursa de baza pentru aportul de vitamina C, daca se numara printre preferatele tale. Se pot congela ca sa ai tot anul!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.