Cum să devii un om de succes ? II

succes2Trebuie să iei o decizie!

Deciziile sunt importante. Când luăm o decizie, alegem cursul vieţii noastre. Decizia pe care o iei, te duce pe o anumită cale, şi rămâi pe aceea cale. O dată ce ai luat aceea decizie, nu mai poţi da înapoi. Poţi retuşa consecinţele, dar nu mai poţi lua altă decizie. De aceea, trebuie să fii sigur de decizia pe care o iei.

Când iei o decizie, urmăreşti să atingi un rezultat. Încerci să atingi un scop şi faci o promisiune. Cui faci această promisiune? Ţie însuţi îţi faci această promisiune de a–ţi atinge scopul care speri să fie favorabil.

Chiar în acest moment iei o decizie. Iei o decizie care îţi va schimba viaţa.

Conduci pe un drum, nu ai hartă, şi la un moment dat ajungi la o intersecţie, şi trebuie să iei o decizie unde să mergi. Ai 3 opţiuni în faţa ta, dar doar una este cea buna. Deci, ce faci? Trebuie să ghiceşti. Ai o şansă din trei să faci alegerea bună şi două şanse din trei să alegi eşecul. Cam aşa se întâmplă când vrei să iei o decizie fără să ştii unde vrei să mergi.

Acum, dacă ajungi la aceeaşi intersecţie, dar ai o hartă, poţi să alegi unde vrei să mergi bazându-te pe informaţiile pe care le ai la dispoziţie. Aşa poţi avea un rezultat mai bun pentru că vei lua decizia corectă care te va duce la rezultatul potrivit. Vei ştii la ce să te aştepţi pentru că ai cu tine harta. Vei ştii că nu rămâi fără combustibil la jumătatea drumului. Vei ştii că vei ajunge mai uşor la destinaţie deoarece cunoşti drumul. Fără să ştii unde vrei să ajungi, nu există nicio şansă să ajungi la succes!

Deci, cum vei lua decizia corectă? O decizie care să vină de la tine şi nu de alţii? Există câteva moduri prin care te poţi feri să fii o marionetă a dorinţelor celorlalţi:

1. Evită compania oamenilor care îţi iau din energie. Ai nevoie în jurul tău de oameni cu idei bune, care te pot inspira, nu oameni care să te tragă în jos nefiind capabili să facă un progres în viaţa lor.

2. Evită să ai în jurul tău oameni pesimişti şi negativişti pentru că ei doar îţi vor critica deciziile. Ei îţi vor submina încrederea în tine, ori tu nu ai nevoie de aşa ceva când trebuie să iei o decizie.

3. Încearcă să ai în preajma ta doar învingători pentru că ei te vor încuraja. Ei au succes în ceea ce fac şi vor ca şi tu să ai succes.

4. Gândeşte-te la o strategie când iei o decizie şi decide unde vrei să ajungi. Iată două întrebări pe care trebuie să ţi le pui: a) Vrei să îţi creşti venitul în anul următor? , b) Vrei să ai un al doilea venit făcând ceea ce îţi place?

5. Trebuie să ai în jurul tău persoane care gândesc ca şi tine.

Alegând să iei o decizie acum, îţi alegi calea spre viitor!

1 thought on “Cum să devii un om de succes ? II”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.