Igiena mentală

igiena mentala“SUNTEŢI CEEA CE CREDEŢI CĂ SUNTEŢI”

La baza acestui principiu stă faptul că organismul uman este avid de sănătate şi că aceasta este obţinută prin curăţarea continuă de materiale reziduale. Corpul se autocuraţă, se autovindecă, se automenţine. Natura este totdeauna corectă şi nu se poate îmbunătăţi. Ea nu caută să-şi înăbuşe propriile acţiuni. Avem de-a face cu probleme de boală numai când încălcăm legile naturale ale vieţii.

Corpul omenesc este cea mai minunată creaţie a naturii, este dotat cu o imensă inteligenţă, pe care o regăsim în toate organele şi în funcţionarea coordonată a acestora :

  • Inima bate de 100.000 ori în 24 de ore şi pompează 523 milioane litri de sânge în numai 50 de ani. Acest sistem de pompare are capacitatea să lucreze timp îndelungat, fără să sară o singură bătaie.
  • În sânge sunt produse într-o singură secundă 7 mii de miliarde de celule noi.
  • Aceasta maşină generează o temperatură constantă de 37 grade C.
  • Cel mai mare organ al corpului este pielea, formată din peste 4 milioane de pori şi care acţioneaza ca sistemul de răcire al unei maşini.
  • Sistemele digestive şi metabolice au abilitatea remarcabilă de a transforma mâncarea în sânge proaspăt, structură osoasă şi celulară.
  • Plămânii furnizează sângelui oxigenul de care are nevoie.
  • Sistemul osos complex furnizează structura de rezistenţă a corpului pentru susţinere şi deplasare.
  • Creierul, culmea perfecţiunii în organismul uman, este format din 25 de milioane de celule, care sunt cele mai dezvoltate. Chiar şi cele mai mici celule din corpul dumneavoastră depăşesc de un miliard de ori mărimea celui mai mic component al acestui organ.
  • Celula este locul unor reacţii chimice, mai numeroase decât în toate fabricile din lume luate la un loc.
  • Sunt mii de componenţi într-o celulă – cromozomi, gene, mitocondrii, enzime, hormoni, aminoacizi etc. (microuniversul).

Mecanismul ce face să opereze o celulă nu a fost înţeles, iar miile de funcţii şi forţa din spatele lor sunt dincolo de puterea de înţelegere umană. Cu alte cuvinte, inteligenţa interioară a acestor celule este infinit mai sofisticată decât mintea gânditoare a omului. Sunt peste 75 de miliarde de celule uimitoare în corpul nostru, care lucrează cu o perfecţiune desăvârşită, o viaţă de om. Făcând o analogie, consideraţi că din cele 4 miliarde de locuitori ai Pământului, câteva milioane ar gândi şi coopera armonios în toate lucrurile, ceea ce este dificil. Pare şi mai dificil de imaginat că cele 4 miliarde de oameni să acţioneze la unison. Oricum, chiar dacă ar fi aşa, şi tot ar fi o nimica toată faţă de lucrurile din interiorul corpului, care pot fi asemuite cu 18.000 de planete identice cu Pământul cu câte 4 miliarde de locuitori, ce acţionează toţi la unison, toţi având aceleasi convingeri politice, religioase, intelectuale şi lucrând pentru acelaşi scop. Credeţi că această maşină a fost lăsată fără mecanismul controlului greutăţii sau al sănătăţii ? Nu ! Este de neconceput. Acesta se afla în corpul omului, de la naştere. Sănătatea este dreptul dumneavoastră dobândit la naştere şi, fiind supraponderal sau subponderal, nu sunteţi sănătos. Ca orice proces ce se desfăşoară mecanic în corp, şi tendinţa corpului de a fi perfect este justificată.

Deci dacă aveţi probleme cu greutatea, nu este nicio îndoială că mâncarea introdusă în corp este factorul ce contribuie la aceasta, deoarece :

Există o întreagă categorie de substanţe care au un efect mult mai intens decât medicamentele – acestea sunt alimentele.

Oamenii sunt bolnavi, în general, din cauza celor mâncate sau a celor nemâncate. Dintre factorii de mediu, biologici, de comportament şi poluare (stres) care influenţează sănătatea omului cel mai important este mâncarea.  Două dintre cele mai răspândite boli – de inimă şi cancerul – ar putea fi reduse spectaculos prin corectarea regimului alimentar. Autosugestia este foarte importantă. Trebuie să credeţi că puteţi realiza acest program Aveţi încredere în dumneavoastră ! Puteţi să vă schimbaţi corpul şi să vă însănătoşiţi schimbându-vă modul în care gândiţi despre el. Ca să fiţi sănătos, trebuie să începeţi să credeţi că sunteţi sănătos.  Fiecare celulă a corpului dumneavoastră este înzestrată cu o inteligenţă incredibilă, care aşteaptă instrucţiuni pozitive.

Gândiţi pozitiv despre corpul dumneavoastră. Nu gândiţi, de exemplu : “Vai, ce burtă am !”, ci “Parcă începe să-mi scadă burta !”.

Nu credeţi că trimiterea unor gânduri pozitive către dumneavoastră este mai folositoare ?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.