Recomandare lectură - Cinci ani la Auschwitz de Wieslaw Kielar

Recomandare lectură – Cinci ani la Auschwitz de Wieslaw Kielar

  Cinci ani la Auschwitz – o carte despre evrei și viața lor din lagăre Am apreciat mereu cărțile vechi. Au un stil aparte de a destăinui o poveste. Dau un alt sens poveștii, nu se zgârcesc la detalii. Citesc cărți din toate domeniile, din toate timpurile. Le prefer pe cele care ne prezintă povești adevărate. Atunci când nu mai găsesc cărți  noi despre ceea ce îmi place să citesc, apelez la anticariatele online. Găsesc …

Citeste tot

Recomandare lectură - Am fost medic la Auschwitz Laboratorul și crematoriile Dr.ului Mengele - Dr. Nyiszli Miklos

Recomandare lectură – Am fost medic la Auschwitz Laboratorul și crematoriile Dr.ului Mengele – Dr. Nyiszli Miklos

Despre ce s-a întâmplat cu adevărat cu evreii în lagăre, despre adevărata tragedie din acele vremuri nu vom afla niciodată întreg adevărul. Am citit destul de multe cărți despre ce s-a întâmplat în lagărele de la Auschwitz, au fost mereu curioasă să citesc diverse povești despre evenimentele de atunci, pentru a-mi putea contura propriul tablou. Fiecare carte îmi dezvăluie noi și noi detalii dure și sângeroase despre ororiile din acele lagăre de concentrare unde au murit …

Citeste tot

Cărți pe care nu am reușit să le citesc până la final

Cărți pe care nu am reușit să le citesc până la final

Despre cât de mult îmi place să citesc, am tot povestit pe blog și probabil deja ați observat, mereu apar cărți noi în biblioteca mea. Când eram la școală, citeam tot ce era necesar, indiferent dacă subiectul îmi plăcea sau nu. Însă altfel se pune problema când ai o mulțime de cărți care așteaptă să fie descoperite și tu te oprești la o carte care nu ți se potrivește. Nu pot să spun că există …

Citeste tot

Recomandare lectură: Cazul Magheru și Cea mai frumoasă carte din lume

Recomandare lectură: Cazul Magheru și Cea mai frumoasă carte din lume

Cărțile lui Mihail Drumeș sunt preferatele mele și m-am bucurat enorm când am găsit la târgul de carte, Cazul Magheru. Mi-a fost atât de dor de stilul lui și de poveștile lui. Cazul Magheru de Mihail Drumeș – îi veți recunoaște stilul de la primele pagini, iar povestea este una tipică lui Mihail Drumeș. Ilarie Magheru, de profesie doctor, își iubește atât de mult semenii încât ar face orice pentru ei și pentru binele lor. …

Citeste tot

Recomandare lectură: Un băiat pe lista lui Schindler și Despăgubirea

Recomandare lectură: Un băiat pe lista lui Schindler și Despăgubirea

Îmi place să citesc cărți despre evrei, despre Hitler și despre toate tragediile care s-au întâmplat în acea perioadă. Fiecare carte îmi dezvăluie informații noi și încep să-mi conturez o idee proprie despre ce s-a întâmplat cu adevărat în acea perioadă. Un băiat pe lista lui Schindler de Leon Leyson – cartea ne prezintă povestea adevărată a lui Leon Leyson, cel care a avut norocul să se afle pe lista lui Oskar Schindler. Povestea are loc …

Citeste tot

Recomandare lectură: Onoare și Femei fără bărbați

Recomandare lectură: Onoare și Femei fără bărbați

Oricât am fi de obosiți sau de ocupați, trebuie să ne facem un obicei de a citi zi de zi, cât de puțin, dar să citim. Cititul prea mult nu strică, nu este considerat timp pierdut, ci din contră, citind avem doar de câștigat. Onoare de Elif Shafak – încă o carte minunată scrisă autoarea de origine turcă. Povestea se desfășoară în Londra, Istanbul și un sat kurd lângă Eufrat, și încearcă să ilustreze poziția …

Citeste tot

Recomandare lectură - Cele patruzeci de legi ale iubirii și Bastarda Istanbulului

Recomandare lectură – Cele patruzeci de legi ale iubirii și Bastarda Istanbulului

În fiecare casă, trebuie să existe o bibliotecă cu cărți din toate timpurile și din toate domeniile. În funcție de starea pe care o avem, alegem o carte din bibliotecă, ne așezăm comod în fotoliu și ne cufundăm în paginile cărții uitând de toate. Am citit destul de multe cărți în ultimul timp, dar nu am prea avut când să scriu despre ele, așa că sunt pregătită să recuperez articolele cu recomandări de cărți de …

Citeste tot

Recomandare lectură - Eu sînt Malala, A fost odată ca niciodată și Tatăl celuilalt copil

Recomandare lectură – Eu sînt Malala, A fost odată ca niciodată și Tatăl celuilalt copil

Mi-a plăcut dintotdeana că citesc, nu am avut niciodată o preferință de stil, am considerat că pot găsi lucruri interesante și noi în fiecare poveste. Comand cărți în funcție de recomandările prietenilor, bloggerilor, diferite site-uri, iar până acum am făcut doar alegeri bune, iar la rândul meu vă recomand și eu câteva titluri. Eu sînt Malala – Malala Yousafzai, Christina Lamb – renumita autoare care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace – este o carte …

Citeste tot

Recomandare lectură - 12 ani de sclavie și Șoseaua Cățelu 42

Recomandare lectură – 12 ani de sclavie și Șoseaua Cățelu 42

Niciodată nu voi putea spune că am prea multe cărți în bibiotecă, mereu aflu de titluri noi și sunt curioasă să le citesc, să descopăr povești noi, aventuri. Deși nu prea am timp liber, încerc de multe ori să las totul deoparte și doar să mă relaxez citind o carte. 12 ani de sclavie – Solomon Northup – prima dată am văzut filmul și mi-a plăcut tare mult, iar când mama mi-a făcut cadou cartea, …

Citeste tot

Recomandare lectură - Întâi l-au omorât pe tata și Cel care mă așteaptă

Recomandare lectură – Întâi l-au omorât pe tata și Cel care mă așteaptă

Îmi place tare mult să citesc și de fiecare dată când găsesc o carte bună, nu ezit să o cumpăr. Mi-am făcut o listă de cărți, am comandat și apoi am așteptat cu nerăbdare coletul. Câteva dintre aceste cărți, m-au atras din prima și după câteva pagini citite, nu am mai putut să le las din mâcă și am fost tare tristă când s-au terminat. Așa cum spuneam că nu îmi plac filmele gen comedii …

Citeste tot

De ce e important să citim?

De ce e important să citim?

Cititul e una din marile mele pasiuni și una dintre activitățile care mă ajută să mă relaxez, să mă deconectez. Am o carte pe noptieră, nu plec în vacanță fără 2,3 cărți, citesc pe mașină, citesc în avion, citesc pe plajă, citesc mereu. La școală ni se spunea mereu că e important să citim ca să ne îmbogățim vocabularul și așa și e. Chiar dacă nu simți o îmbunătățire imediată, vei vedea în momentul în …

Citeste tot