Recomandare lectură: Cazul Magheru și Cea mai frumoasă carte din lume

cazul

Cărțile lui Mihail Drumeș sunt preferatele mele și m-am bucurat enorm când am găsit la târgul de carte, Cazul Magheru. Mi-a fost atât de dor de stilul lui și de poveștile lui.

Cazul Magheru de Mihail Drumeș – îi veți recunoaște stilul de la primele pagini, iar povestea este una tipică lui Mihail Drumeș.

Ilarie Magheru, de profesie doctor, își iubește atât de mult semenii încât ar face orice pentru ei și pentru binele lor. Își dorește foarte mult să-și definitiveze studiile în India, dar în lipsa banilor, recurge la o crimă și la furt. Își tot spune că banii sunt pentru a studia și apoi își va dedica întreaga viață și știință pentru a-și ajuta semenii.

Invitat la nunta surorii sale, Mariana, el se trezește călătorind în compartimentul trenului alături de un prieten și un cunoscut al acestuia, care deține 500.000 lei, sumă cu care urmează să cumpere o stațiune. Ilarie își dă seama că aceasta poate fi șansa mult așteptată și își tot face planuri cum ar putea să-l jefuiască pe moșier. Însă destinul își joacă bine cartea, trenul se lovește de un marfar, iar accidentul feroviar se lasă cu multe victime. Trezit din somn în timpul accidentului, Ilarie Magheru, speriat și rănit, fuge cât îl țin picioarele până la cea mai apropiată cârciumă. Aici este recunoscut de doctorul Steflea, acesta îi pansează rana și îi recomandă să doarmă în casa lui. Încă speriat și nedumirit de ceea ce s-a întâmplat, Magheru are un șoc când descoperă în haină un pachet care conține cei 500.000 de lei. Deși nu își explică cum a ajuns în posesia banilor, decide să-i păstreze și să-i folosească pentru a-și îndeplini visul de a studia în India.

Trece prin nenumărate stări confuze atunci când citește în ziare că moșierul a fost ucis prin strangulare și își amintește vag de o luptă în tren și că încerca să sugreme pe cineva.

Vă las să descoperiți singuri firul acestei povești și vă asigur că nu vă veți plictisi!

cea mai frumoasa

Cea mai frumoasă carte din lume de Eric Emmanuel Schmitt – sunt, de fapt, opt nuvele, opt povești de iubire, opt povești ce prezintă opt femei diferite. O carte despre fericire, dar și despre iubire și/sau despre lipsa ei. Ca să înțelegem mai bine nuanțele iubirii, trebuie să parcurgem cu atenția atât povestea unei vânzătoare modestem cât și povestea miliardarei arogante, dar care ascunde un trecut misterios, povestea unei soții dezamăgite, dar drama unei amante. Chipurile dragostei sunt diferite, dar un lucru e clar, toți avem nevoie de fericire!

Poveștile sunt scrise lejer, dar cu mult talent, grijă și emoție aparte, o să le citiți cu ușurință, însă fiți atenți la detalii!

Spor la citit! 

17 thoughts on “Recomandare lectură: Cazul Magheru și Cea mai frumoasă carte din lume”

  1. Cea mai frumoasa carte din lume m-a lasat pur si simplu… Speechless 🙂 nu ma asteptam la acel final care sa le lege pe toate, o carte de recomandat, cu siguranta 🙂

    Reply
  2. Par interesante cartile 🙂 Si eu sunt avida mereu de lectura noua de citit. Dar cartea de Drumes pare foarte intresanta. Cea a lui Schmitt nu stiu daca as citit-o, pentru ca mereu imi plac cartile cu happy ending. Si nu stiu daca asta are final pozitiv.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.