Ce înseamnă un stil de viață sănătos?

Zi de zi suntem tot mai preocupați de sănătatea noastră. Am învățat că e mai bine să prevenim decât să tratăm. O viață sănătoasă înseamnă un stil de viață sănătos din toate punctele de vedere.

Aici vorbim despre alimentație, mișcare, consult medical de control. Ne scuzăm mereu că nu avem timp ”de noi”, dar vă recomand să vă îngrijiți mai mult. Printr-o mai bună organizare a timpului și un plan bine stabilit puteți să aveți mai mare grijă de voi, de familia voastră.

Cum putem avea un stil de viață sănătos?

 • este foarte important să avem grijă la alimentație, să consumăm cât mai puține produse procesate. În ultimii doi ani, am încercat să am mai mare grijă la ce consumăm. Studiez cu atenție eticheta cu ingrediente și termenul de fabricație/expirare;
 • încerc pe cât posibil să cumpăr legume și fructe autohtone, din surse sigure. Deși nu mi-e mereu la îndemână piața, încerc să trec pe acolo cât mai des. Da, e adevărat, legumele și fructele găsite aici sunt mai mici, poate mai zbârcite sau cu mici pete, dar le prefer în defavoarea celor perfecte pe care le găsim în magazin;
 • 90% din carnea folosită la gătit provine din ferma părinților mei. În acest sens, am investit în acest ajutor de bucătărie. Majoritatea produselor din carne din magazine conțin ingrediente nesănătoase, condimente care nouă nu ne plac. Dacă până acum nu găteam cu carne tocată pentru că mi se părea prea sărată, prea colorată, prea grasă, acum fac cu drag chifteluțe, perișoare, sarmale. Mănânci mai liniștit când știi exact ce conține mâncarea ta.
 • evitarea sucurile din comerț – ne-am obișnuit să bem sucuri aproape tot timpul. Dar oricât zice eticheta că sunt sănătoase, eu nu prea cred. Pentru că îmi place să mă răsfăț, dar și să mă vitaminizez în același timp cu o băutură gustoasă, am decis că avem nevoie de un storcător de fructe de aici. Fructele și legumele nu lipsesc din casa noastră așa că avem zi de zi alt suc cu altă aromă.
 • mișcare zi de zi – fie că vorbim de practicarea unui sport, fie că mergem mai mult pe jos și/sau urcăm/coborâm scări, e recomandat să facem mișcare. Mișcarea ajută corpul , dar și mintea să se mențină într-o stare bună. O plimbare în aer liber este metoda care mă ajută să mă relaxez.
 • nu uita de hidratare indiferent de anotimp!
 • minim 8 ore de somn – recomandat ar fi și o oră după-masa pentru cine are un program mai relaxat.
 • citește o carte – pe lângă faptul că te ajută să îți îmbogățești vocabularul, te relaxează și vei avea o minte odihnită.

Trebuie să punem sănătatea pe primul plan. Odihna, alimentația și mișcarea zilnică ne ajută să ne menținem sănătoși. Ce înseamnă pentru voi un stil de viață sănătos?

Foto

13 thoughts on “Ce înseamnă un stil de viață sănătos?”

 1. Sa incep cu tigara,cu coca cola,cu ciocolata..Sunt cel mai prost exemplu la capitolul asta.Totusi,un storcator de fructe nu mi-ar strica.

  Reply
 2. Daca ma iei repede as putea sa iti spun cheia succesului si felul in care ar trebui sa ma comport ca sa am o viata sanatoasa doar ca practica ma omoara si desi stiu ca sucurile cu acid nu sunt bune, mai beau din cand in cand, mananc paine desi ingrasa,etc

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.