Rețetă brioșe cu mere dieta Montignac

Brioșe cu mere dieta Montignac – desert aromat de toamnă

Cum să treacă weekend-ul fără câteva ore petrecute în bucătărie, încercând rețete noi? Cum să treacă toamnă fără brioșe cu mere? Ziua de vineri este dedicată cumpărăturilor. Pentru a avea toată ziua de sâmbătă la dispoziție pentru gătit și pentru activitățile din casă. Mie îmi plac deserturile cu mere, și cum mai aveam câteva mere, am zis să profit de aroma lor și să fac niște brioșe cu mere de dietă, bineînțeles.

Ingrediente necesare brioșe cu mere dieta Montignac:

  • 3 ouă,
  • 3 linguri de ulei,
  • 3 linguri de făină premix patiserie,
  • 3 linguri îndulcitor,
  • un praf de copt,
  • un măr,
  • scorțișoară.

Mod de preparare brioșe cu mere dieta Montignac:

Etapa 1

Spălăm bine ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm bine cu un praf de sare, iar când spuma este tare adăugăm cele 3 linguri de îndulcitor. Mixăm până obținem o spumă tare. Gălbenușurile le mixăm cu ulei și le adăugăm turnând încet peste albușurile spumă. Punem praful de copt, făina și amestecăm încet.

Etapa 2

Mărul îl tăiem cubulețe mici, presărăm puțină scorțișoară și lăsăm să stea puțin. Punem hârtie de brioșe în tava de brioșe și le umplem pe jumătate, punem câteva bucățele de măr, apoi iar aluat și deasupra iar bucățele de măr.

 brioșe cu mere dieta Montignac

brioșe cu mere dieta MontignacEtapa 3

Dăm tava la cuptor pentru 30-40 minute, la 180ºC. Încercați să nu deschideți cuptorul mai repede de 30 de minute, fiind din albuș de ou, riscați să pice în interior.

brioșe cu mere dieta Montignac

Verificați cu o scobitoare dacă aluatul este copt, se servesc reci sau calde, cu gem sau miere, cu un pahar de lapte sau cu cafea! Poftă bună!

Brioșele – un desert rapid

Brioșele sunt un desert rapid. Le putem face în combinația preferată. Cu fructe, cu ciocolată, simple, dulci sau sărate. Sunt ideale pentru desert, dar și pentru o gustare rapidă, la îndemână.

Vouă vă plac brioșele? Dar cele cu mere?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.