De ce ți-ai testa partenerul?

Dollarphotoclub_76286710-e1423206683651

Există relații și relații, concepții și principii diferite după care ne croim drumul în viață împreună ca și cuplu, ca familie mai târziu. Se spune că atunci când iubești cu adevărat, ești îndreptățit și să fii puțin gelos, posesiv. Sunt de-acord doar într-o mică măsură. Atâta timp cât partenerul nu ne dă niciun motiv de îndoială, nu văd de ce am căuta noi ceva acolo unde nu este.

Se spune că noi, femeile, vedem ceva chiar și acolo unde nu este, că ne place să iscodim și să exagerăm, uneori chiar așa și este, alteori facem asta doar pentru a vedea dacă partenerul nu se dă cumva singur de gol. Și atunci stau și mă întreb unde e încrederea? Oare vom putea trăi toată viață lângă un om pe care să-l testăm din când în când, oare cât va accepta el să fie testat fără niciun motiv?

De ce să faci valuri într-o relație care merge bine, doar ca să-i strici armonia și apoi să plângi că ai distrus relația cu o îndoială? Nu zic să neglijați și să aveți încredere oarbă dacă unele lucruri par suspecte și există motive clare de îndoială? Dar dacă ele nu sunt, putem accepta asta și să ne continuăm relația frumos.

Ai auzit că vorbește suspect la telefon, ți se pare că îți ascunde ceva? Înainte să ne facem o părere, e bine să ne liniștim și să analizăm la rece situația, să vedem dacă e ceva acolo sau totul s-a întâmplat doar în mintea noastră, poate am văzut prea mult dincolo de un gest de prietenie.

Înțeleg că iubești și ești gelos, înțeleg că iubești și încerci să ai grijă de partener, dar de ce l-ai testa? De ce să îi pui la îndoială dragostea ce ți-o poartă? De ce ai încerca să-i testezi limitele? Cu asta nu pot fi  de acord.

Relația pe care o începi cu partenerul se bazează înainte de toate pe ÎNCREDERE. Fără încredere, dragoste și înțelegere, nicio relație nu poate funcționa în parametrii normali. Am auzit în rândul prietenilor că sunt curioși cum ar reacționa sau dacă ar rezista partenerul în fața unei ispite. Am izbucnit în râs și mi-am gândit că așa suntem noi oamenii, ne place să ne agităm viața atunci când avem prea multă liniște în relație.

Pot doar să vă recomand să porniți cu dreptul într-o relație, să aveți încredere unul în celălalt și să fiți convinși că el este partenerul perfect și că sunteți partenera perfectă și punct. Nu vă gândiți ”oare dacă tipa de la 5 l-ar invita la o cafea, ar accepta?” , ”oare dacă iese diseară cu băieții la meci, sigur e la meci sau e altundeva?”

Eu vă spun sincer că nu aș rezista să stau mereu să-l pândesc, să-i verific telefonul, mesajele, e-mailurile, să aștept un gest diferit ca să pot să-l acuz de ceva. Prefer să am încredere în el, în mine, am știut atunci când am început relația ce ne dorim și ce așteptări avem unul de la celălalt.

Viața e frumoasă, relația noastră poate fi frumoasă dacă avem grijă de ea!

Sursă foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.