Recomandare film: Everest

Everest-IMAX-Poster-1224x1940

După o perioadă în care ne uităm la seriale, uneori ni se face dor să vedem un film. Duminică dimineața, derutați de schimbarea ceasului și treziți mult prea devreme pentru weekend, am decis să căutăm un film interesant și să lenevim puțin în pat. Am ales filmul Everest, tot ne doream să mergem la cinema să-l vedem, dar timpul nu ne-a mai permis, așa că tot mai bine să-l vedem acasă.

Everest (2015) – aventură, biografie, dramă – trebuie să recunosc că niciodată nu m-au atras sporturile extreme, cu atât mai puțin cele în care nimeni nu îmi poate garanta că ajung la destinație și înapoi acasă. Deși îmi place să călătoresc, expedițiile în condiții grele nu m-au atras niciodată. Am mai citit că expedițiile pe Everest sunt extrem de dificile, că ai nevoie de condiție fizică și rezistență la stres, dar vizionarea acestui film m-a făcut să înțeleg mai mult.

Expediția pe muntele Everest, cel mai înalt vârf din lume, 8848m, reprezintă o mare provocare pentru mulți dintre noi. Deși o astfel de expediție poate să ajungă la suma de 65.000 dolari, unii oameni își doresc foarte mult să ajungă sus, pe vârf, și fac sacrificii enorme pentru a-și îndeplini un vis.

Chiar dacă pe mine nu mă atrage o astfel de expediție, mi-a plăcut explicația din film, ajungi acolo și ai o priveliște pe care nici măcar nu poți să ți-o închipui, iar sentimentul de mândrie că ai ajuns acolo, după un drum extrem de greu, de periculos, înfruntând numeroase pericole, este de nedescris.

Filmul prezintă expediția a două echipe care urcă pe muntele Everest, în dimineața de 10 mai 1996, fiecare cățărător are o poveste în spate, fiecare își dorește să ajungă acolo sus dintr-un motiv bine întemeiat.

O furtună de zăpadă înrăutățește condițiile de coborâre de pe munte, unii reușesc să scape, alții își pierd viața în această aventură ca un ultim sacrificiu pentru un vis împlinit.

Vă recomand să vedeți acest film la cinema,cred că ați putea înțelege mai bine ce înseamnă o expediție pe Everest.

Un film despre pasiunea pentru cățărarea pe munte, un film despre aventuri periculoase, un film despre sacrificiu!

 

2 thoughts on “Recomandare film: Everest”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.