Pe aripile vantului – Margaret Mitchelle

1

pe aripile vantuluiIn acest week-end va recomand o carte de suflet, care a ramas celebra si cunoscuta chiar si dupa atatia ani de la lansare.

Margaret Mitchelle a castigat premiul Pulitzer in anul 1937 cu cartea “Pe aripile vantului”, dar din pacate aceasta a fost singura opera cu care ea a avut succes. O carte care imbina dragostea si vremea balurilor, cu timpurile grele din timpul razboiului si razbunarea negrilor eliberati. O poveste ce ne arata cat de puternica poate fi o femeie, si de cate sacrficii poate fi in stare pentru a salva pamantul unde a copilarit, Tara, dar si sacrificiile pe care le poate face o femeie flamanda atasata de casa parinteasca. Scarlett, fiica adorata a tatalui, rasfatata, dovedeste ca poate fii curajoasa si poate face fata problemelor de dupa razboi, chiar daca asta inseamna sa faca agricultura pentru a-si intretine familia.

Scarlett O’Hara, o femeie frumoasa si desteapta, in jurul careia roiau barbatii, mai putin cel pe care il dorea ea, Ashley care reprezinta personajul principal. El, de fapt, isi doreste o femeie mai putin impulsiva, preferand o femeie mai linistitasi simpla, pe Melanie. Scarlett obisnuita sa primeasca mereu tot ce isi dorea, vede respingerea barbatului iubit ca pe cel mai rau lucru ce i se poate intampla si isi face din asta o ambitie, aceea de a-l cuceri pe Ashley.

Un barbat important in viata lui Scarlett este Rhett Butler, un om cu o reputatie putin patata, dar care stie sa faca bani, lucru foarte important pentru ea si reuseste sa o cucereasca si sa ii ofere tot ce isi doreste.

Desi se spune ca exista o replica celebra a lui Scarlett, parerea mea este ca sunt doua foarte semnificative. Prima este  “la asta ma voi gandi maine” incercand sa evite realitatea vietii crude de dupa razboi, si cea de a doua foarte cunoscuta “si maine este o zi”.

Puteti cumpara aceasta carte de aici.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

1 Comment

  1. Am adorat cartea inca de la primele pagini, uneori ma regaseam in Scarlett, alteori o condamnam. E o carte care merita citita , atat pentru importanta ei in materie de istorie ( vezi razboiul civil din America ), cat si pentru importanta ei literara.
    O recomand!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
mașină mai sigură
Sfaturi pentru o mașină mai sigură

O mașină mai sigură - drumuri în siguranță Ne dorim o mașină mai sigură pentru a ne simți în siguranță....

Close