Limbajul trupului – Allan Pease, 2002

3

limbajul trupuluiCum pot fi citite gandurile altora din gesturile lor?

Ceea ce oamenii rostesc difera adesea foarte mult de ceea ce ei simt sau gandesc.

Cine este Allan Pease? De la cantaret la om de succes in domeniul asigurarilor, s-a hotarat mai apoi sa inceapa o cariera ca speaker, iar mai recent in “limbajul trupului si abilitati de comunicare”.

Best-sellerul “Body Language”, a fost cel care l-a facut cunoscut pe plan international. Lucrarile, filmele si cd-urile sale sunt cunoscute si utilizate peste tot in lume, de toti cei interesati in intelegerea si insusirea comunicarii fara cuvinte.

Studiile au aratat ca prin gesturi, tinuta, pozitie a trupului si prin distanta mentinuta se realizeaza o cantitate mai mare de comunicari interumane decat pe orice alta cale.


allan_peaseInitial aceasta carte o voiam ca un manual usor utilizabil pentru oameni de afaceri si diferiti manageri, dar […] materialul s-a extins atat de mult, incat ea poate fi folosita de orice cititor indiferent de vocatia sau pozitia in societate, care doreste sa inteleaga mai bine unul dintre cele mai complexe evenimente ale vietii – intalnirea personala cu un alt semen al sau.” declara Allan Pease

In introducere, vom gasi cateva explicatii a ceea ce inseamna comunicare non-verbala, despre perspicacitate, intuitie si presimtire, vom invata ce inseamna cateva gesturi de baza si originea lor, cum ar fi, gestul ridicarii din umeri.

Fiecare capitol in parte, prezinta o tema interesanta, iata cateva exemple:

  • “Teritorii si zone” – spatiul personal, distante zonale;
  • “Gesturi facute cu palma” – folosirea intentionata a palmelor pentru a induce in eroare, puterea palmei, strangerea de mana;
  • “Gesturi ale mainii si bratului” – frecarea palmelor, inclesterea mainilor;
  • “Diferite gesturi cu mana adusa la fata” – inducere in eroare, indoiala, minciuna, acoperirea gurii;
  • “Bratul ca bariera de protectie”– gesturi de impletire a bratelor, incrucisarea incordata a bratelor.

Iti recomand sa citesti aceasta carte, ea te va ajuta sa iti dai seama ce vor sa transmita ceilalti prin gesturile lor, iti vei da seama cu usurinta cand esti mintit sau indus in eroare.

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

3 Comments

  1. Mi-aduc aminte de anii facultatii cand citeam aceasta carte – eu si colegii mei. Evident ca de multe ori ne amuzam – dar apoi ne dadeam seama cat de important este. Desigur totul trebuie interpretat si in context: de pilda s-ar putea ca in anumite momente sa ma manance cu adevarat nasul – si timp indelungat – nu sa fie semn al unei minciuni. Orice interpretare trebuie de asemenea sa fie incadrata si in cultura din care vine o persoana – si in carte e subliniat acest aspect.

    Cum insa se pare ca 70% din informatia receptata de ceilalti nu e verbala… ar trebui sa vedem daca spunem cu adevarat ce vrem sa spunem – si, din perspectiva cealalta, daca persoana de langa noi transmite cu adevarat ceea ce spune verbal.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Oameni anxioși de Fredrik Backman
Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman - cartea mult așteptată Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi...

Close