De ce să consumăm cireşe?

Cherries_1024x768Cireşele, ca şi cele mai multe fructe, sunt nişte pachete de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi din corp şi ajută la prevenirea cancerului şi bolilor de inimă şi împotriva procesului de îmbătrânire.

Beneficiile nutriţionale ale cireşelor sunt destul de multe, având în vedere că ele sunt nişte fructe destul de micuţe. Multe din beneficiile consumului de cireşe se datorează în mod deosebit elementului natural care le dă acea culoare roşu-negru.

Antocianina dă florilor, fructelor acea culoare de la roşu la albastru. Cea mai bună sursă de antocianină, se găseşte în strugurii roşii, vinete şi cireşe.

Aceşti pigmenţi atrag albinele, se comportă ca un strat protector şi protejează planta de radicalii formaţi de lumina ultravioletă, aşa că se comportă ca nişte antioxidanţi. Beneficiile antioxidanţilor sunt transferate oamenilor atunci când aceştia consumă plantele sau fructele respective.

Beneficiul consumului de cireşe şi a altor plante ce conţin antocianine asupra organismului, sunt multiple. Antocianinele sunt folosite de către organism pentru a produce amino-acizi esenţiali. Ca şi antioxidanţii, ele protejează celulele corpului de a nu fi vătămate, previn îmbătrânirea corpului.

Antocianinele sunt, de asemenea, anti-inflamatori naturali, despre care se spune că reduc riscul apariţiei cancerului.

Cireşele, ca şi majoritatea fructelor, conţin vitamina C. Printre multele beneficii ale consumului de cireşe, cea mai nouă descoperire are de-a face cu tratarea cancerului. După multe studii, s-a arătat că vitamina C poate să distrugă celulele canceroase şi să inhibe replicarea lor.

Cireşele conţin, de asemenea, fibre, care sun importante pentru un sistem digestive sănătos. Dietele cu un conţinut ridicat de fibre, se spune că reduc riscul apariţiei cancerului de colon şi multe boli ce afectează tractul intestinal.

Unul dintre cele mai recente studii au relevat faptul că un consum ridicat de cireşe ajută la scăderea colesterolului.

O dietă pe bază de cireşe îţi va întări sistemul imunitar, va asigura o mai bună funcţionare a sistemului digestiv şi cardiovascular.

Cireşele sunt printre primele fructe care se coc, dar şi sezonul lor pe piaţa este destul de scurt.

Boli, cum sunt guta cronică şi artrita, boli dureroare care afectează milioane de oameni, au ca remediu natural consumul de suc de cireşe şi chiar cireşele ca atare.

Cireşele conţin antocianine anti-inflamatoare – aceşti oxidanţi puternici, antocianinele, care se găsesc în cireşe şi care le dă această culoare frumoasă roşie, se consideră a fi un ajutor de nădejde pentru a calma inflamaţiile. Aceste antocianine se găsesc de asemenea în toate fructele şi legumele roşii, oferă protecţie împotriva apariţiei cancerului de colon, boli de inimă şi scade riscului atacului cerebral.

Guta este influenţată de creşterea nivelului acidului uric din sânge, iar un consum regulat de suc de cireşe ajută la scăderea nivelului. Proprietăţile anti-inflamatoare ale sucului de cireşe ajută la atenuarea durerii cauzate de artrita cronică.

Pe perioada verii, eu încerc să fac câte o cură de fructe, după căpşuni, cireşele sunt preferatele mele!

2 thoughts on “De ce să consumăm cireşe?”

  1. Și mie îmi plac foarte mult cireșele, mai ales cele de mai, care nu au viermi. Și tot fac primăvara-vara câte o cură de fructe de sezon. Ceva deserturi ai încercat?
    Eu am făcut o prăjitură foarte bună cu cireșe și tot caut rețete, să profit de cireșe până sunt, sezonul lor e destul de scurt.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.