The Secret – documentar, 2006

thesecretdvdAm tot auzit de filmul „The Secret”, şi până la urmă duminică am hotărât să-l văd.

Filmul este o serie de interviuri cu diferite persoane care promovează gândirea optimistă, pozitivă. Ei susţin că tot ceea ce ne dorim se poate întâmpla.

Dacă îţi începi dimineaţa liniştit cu o stare de linişte, vei atrage întâmplări şi oameni care îţi vor susţine acest sentiment de mulţumire.

„Îţi creezi propriul univers pe măsură ce trăieşti.” W. Churchill

Cu cât te simţi mai bine, cu atât atragi lucruri care te ajută să te simţi bine.

Câand ai o problemă, ascultă o piesă frumoasă, poţi să şi cânţi, sau să te gândeşti la ceva frumos.

Există trei etape ce trebuie urmate:

 1. trebuie să ceri ceea ce vrei
 2. trebuie să răspunzi la cererile tale
 3. trebuie să primeşti ceea ce ceri.

Fă o listă cu lucrurile care te mulţumesc. Trebuie să apreciem ceea ce avem şi să fim recunoscători. Atunci când vizualizezi, materializezi,

„Imaginaţia este totul. Este puterea de previziune a ceea ce va urma în viaţă.” Einstein.

„Orice lucru conceput de minte poate fi realizat.” C.Stone

Legea atracţiei spune că primeşti lucrurile la care te gândeşti, atât bune, cât şi rele. Trebuie să ai o stare de suflet liniştită şi împăcată, iar apoi toate celălalte lucruri vor veni după. Noi suntem creatorii propriului nostru Univers. Este foarte important ceea ce îţi doreşti.  Atunci când te iubeşti pe tine, vei putea să îi iubeşti şi pe ceilalţi. Nimeni nu poate gândi pentru tine, nimeni nu poate face asta în locul tău.

Stresul este ultimul lucru de care ai nevoie când eşti diagnosticat cu o boală. Autovindecarea este susţinută de mulţi medici şi oameni de ştiinţă. Boala nu poate trăi într-un organism sănătos emoţional.

Omul devine ceea ce gândeşte. Dacă eşti împotriva războiului, fii pacifist, dacă nu îţi place unul dintre candidaţii la alegeri, poti să devii pro contra-candidatului său. Majoritatea celor aleşi, dar nedoriţi, sunt aleşi doarece toată energia se îndreaptă asupra lor.

Învaţă să fii calm şi să-ţi îndepărtezi atenţia de la ceea ce nu vrei, să-ţi concentrezi atenţia pe ceea îţi doreşti să ai, să ţi se întâmple. Totul în Univers este energie.  Nu contează ce trecut ai avut, ce probleme în familie ai trăit, contează de acum încolo ce vrei să fii, ce vrei să ai. Suntem fiinţe nelimitate.

Bucurie, dragoste, libertate, fericire, râs. Despre asta este vorba.

“Urmează-ţi fericirea şi universul îţi va deschide uşi acolo unde erau doar ziduri.” J.Campbell

Bucură-te de viaţă!

Dacă te-am făcut curios, poţi să vizionezi filmul online aici.

4 thoughts on “The Secret – documentar, 2006”

 1. Daca tot ai ajuns la filme de genul asta, iti recomand cu caldura Peaceful Warrior, Mr. Nobody, Afterwards si ar mai incapea inca in lista. In cazul in care iti plac, da un semn. 🙂

  Reply
 2. Cred ca mai este o etapa, trebuie sa stii ceea ce vrei si trebuie sa stii cum sa ceri. Pentru ca de multe ori ai doar impresia ca stii ce vrei….

  Frumos articol.

  Filmul e cu adevarat exceptional.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.