Urzica – miracolul unei plante la îndemâna tuturor

Urzica – miracolul unei plante la îndemâna tuturor

Vitamine, verdeaţă, nevoie de aer … iată de ce duce lipsă organismul nostru zi de zi. Să vedem cum putem veni în întâmpinarea acestor nevoi. Puţine plante sunt atât de populare ca urzica. Aproape că nu există persoane care să nu fi avut de-a face cu ea, direct (sub formă de mâncare) sau indirect (în produsele cosmetice). Popularitatea ei se datorează atât multiplelor sale întrebuinţări, cât şi faptului că se găseşte, metaforic vorbind, aproape pe …

Citeste tot

Cum alegi carnea. Ghidul cumpărătoarei

Cum alegi carnea. Ghidul cumpărătoarei

Pui cu steroizi, care se dezumflă spectaculos la contactul cu cuptorul, carne provenită din măcelării insalubre sau “primenită” pentru a nu-şi arăta vârsta – oferta de carne de pe piaţă ascunde multe capcane. Noi am aflat cum pot fi ocolite. Primul aspect de avut în vedere este modul în care e expusă carnea în magazin. Ea trebuie să fie expusă în vitrina frigorifică – nu în tăvi aşezate deasupra vitrinei, nici agăţată în cui. Al …

Citeste tot

Mănâncă variat dimineaţa

Mănâncă variat dimineaţa

Prima regulă în materie de echilibru alimentar este ca dimineaţa să mănânci cum trebuie. De ce este atât de important micul – dejun? După o noapte de post alimentar, organismul tău are nevoie să-şi refacă energia ca să nu te simţi obosit toată ziua. Prima masă din zi, dacă este compusă corect, acoperă 29% din necesarul zilnic de alimente nutritive şi de calorii. Merită să te trezeşti mai devreme şi, cu puţină imaginaţie, să pregăteşti …

Citeste tot

Ceaiul verde – elixirul tinereţii fără bătrâneţe

Ceaiul verde – elixirul tinereţii fără bătrâneţe

Până de curând, se credea că principala proprietate a ceaiului verde este aceea de a înlătura setea. Numai că cercetări de ultima oră au demonstrat că ceaiul verde poate fi o adevărată licoare care îţi poate prelungi viaţa. Originile ceaiului verde se pierd în negurile timpului. Legenda spune că primul om care a băut ceai verde a fost împăratul chinez Shen Nung, în jurul anului 2700 î.Hr. din al doilea secol după Hristos, medicii chinezi …

Citeste tot

Remedii împotriva reumatismului

Remedii împotriva reumatismului

Eliminarea tensiunilor psihice şi fizice, care se intensifică din cauza durerilor reumatice, este de asemenea importantă şi poate fi rezolvată prin odihnă, plimbări şi tehnici de relaxare. În completare, pot fi administrate şi ceaiuri din plante medicinale, cum este pasiflora (care atenuează şi durerile, ajutându-l astfel pe bolnav să înghită mai puţine analgezice). Terapia neurologică şi acupunctura sunt şi ele recomandate în tratamentul reumatismului, fiindcă întrerupcercul vicios suprasocilitare – durere – tensiuni musculare – probleme …

Citeste tot

Reumatismul, însoţitorul nedorit

Reumatismul, însoţitorul nedorit

În zilele umede şi reci, multe dintre noi regăsim o suferinţă chinuitoare, aproape uitată: reumatismul. Noi am aflat câteva remedii împotriva durerilor din oase, muşchi şi încheieturi. Reumatismul este o boală veche de când lumea. Primele artroze ale articulaţiilor au apărut, pare-se, în Epoca Bronzului. Şi au rămas până în zilele noastre cele mai frecvent întâlnite forme de reumatism. Pe lângă artroze, o formă dureroasă de uzură a cartilajului articulaţiilor, diagnosticul de reumatism mai reuneşte …

Citeste tot

Meniu de post - reţete noi

Meniu de post – reţete noi

Ne aflăm în ultimele zile de post, căutăm reţete deosebite pentru masa de Paşti, dar până atunci vă sar în ajutor cu un meniu de post absolut delicios! Pastă picantă de năut Ingrediente necesare: 500 grame năut, 6 căţei de usturoi, 4 castraveţi muraţi, o lămâie, 150 ml ulei, 2 foi de dafin, 3 crebguţe de cimbru uscat, sare, piper. Mod de preparare : pune năutul la înmuiat în apă. Lasă.l la rece minumum 12 …

Citeste tot

Soia, o terapie cu gust

Soia, o terapie cu gust

Chinezii o cultivă de peste patru mii de ani. În lume, două miliarde de persoane consumă soia. Numai „bătrânul continent” devorează câte 25de milioane de tone pe an. Toţi aceşti oameni ştiu ei ceva … Cum ar fi faptul că „formula” ei o recomandă drept unul dintre cele mai sănătoase alimente: conţine de două ori mai multe proteine decât carnea (nutriţioniştii o consideră sursa de proteină completă), dar mult mai puţine calorii; tot atâta lecitină …

Citeste tot

Descifrează secretele corpului tău I

Descifrează secretele corpului tău I

Te-ai întrebat vreodată de ce te simţi bine când râzi sau după ce plăngi? Află împreună cu noi care sunt mecanismele care declanşează reacţiile trupului tău. Eşti la birou şi şeful îţi face un compliment. Nici nu termină bine fraza că tu roşeşti şi simţi că intri în pământ. Eşti cu prietenele şi auzi o glumă bună. Izbucneşti în râs instantaneu. Sunt o mulţime de manifestări involuntare ale corpului care apar în anumite situaţii. De …

Citeste tot

Reguli bune de încălcat

Reguli bune de încălcat

Câteva reguli cunoscute drept sănătoase nu sunt valabile chiar pentru toată lumea. Tu în ce categorie te afli? Ce se spune: cu cât consumi mai multe fibre, cu atât eşti mai sănătoasă. Cum e cel mai bine: 20-30 grame de fibre pe zi sunt suficiente pentru a ne menţine starea de sănătate. În plus, persoanele care suferă de diverse afecţiuni digestive trebuie să fie şi mai atente la consumul de fibre, pentru că acestea chiar …

Citeste tot

Herpesul

Herpesul

Considerat o boală uşoară şi fără complicaţii, pe care mulţi o „lecuiesc” singuri, herpesul trebuie tratat încă de la primele semne. Ce este? Herpesul este o inflamaţie specifică pielii, foarte rezistentă, care are caracter recidivant, cu localizare în zona gurii şi în cea organelor genitale. După vindecare, virusul rămâne în stare latentă, ca apoi să izbucenască cu putere când organismul este slăbit. Cauzele afecţiunii: Virusul simplex este responsabil pentru herpes, afectându-i mai ales pe cei …

Citeste tot