Beneficiile consumului uleiului de masline

Cel mai reprezentativ exponent al grasimilor monosaturate este uleiul de masline si este o componenta de baza a dietei mediteraniene. Uleiul de masline este un suc natural care pastreaza gustul, aroma, vitaminele si proprietatile maslinelor. Uleiul de masline este singurul ulei vegetal care poate fi consumat ca atare – proaspat extras din fructe. Efectele benefice ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului mare de acizi grasi monosaturati cat si continutului mare de antioxidanti. Studiile …

Citeste tot

Simptomul picioarelor reci

Simptomul picioarelor reci reprezinta o problema comuna care afecteaza multe persoane. El poate varia de la o mica suparare pana la un simptom intermediar altei boli. Care este cauza? Picioarele calde sunt un semn ca circulatia periferica este buna. Caldura este adusa in picioare de catre circulatia sangelui. Deci, circulatia proasta este motivul evident pentru picioarele reci, ca exista o scadere a circulatiei normale. Multe afectiuni pot duce la aceasta “boala”, cum sunt scleroza, bolile …

Citeste tot

Top 10 alimente necesare pe zi

Viata agitata ne face sa uitam ca alimentatia este partea cea mai importanta. Mereu ne intrebam “Oare de ce racesc atat de repede?, De ce ma simt obosit? De ce nu am energie sa fac tot ceea ce imi doresc? Este bine sa cunoastem puterile alimentelor, astfel ne va fi mai usor sa acumulam energie, vitamine. Fie ca e vorba de carne, lactate, legume, fructe, seminte, toate au un continut variat de vitamine, si ne …

Citeste tot

Sfaturi pentru un par sanatos

Poluarea, stresul, alimentatia, toate ne afecteaza organismul, inclusiv parul. Cu totii ne dorim un par frumos si sanatos, dar oare stim ce trebuie sa facem pentru a-l avea? Parul este o combinatie intre o proteina numita keratina si aminoacizi, si fiecare suvita de par este ca un snur. El are o teaca exterioara sau cuticula, care inveleste cortexul interior. Cuticula poate sa reziste abuzurilor, cum sunt, caldura si periajul. Parul frumos si stralucitor este un …

Citeste tot

Condimentele – aroma preparatelor I

Pentru a imbunatati preparatele culinare, folosim condimente, dar trebuie sa stim ce, cat si cand sa le punem. Sunt adepta gatitului dietetic, si folosesc foarte rar condimente, dar la cursul de bucatari am invatat rolul lor in savoarea mancarii. Ce sunt mirodeniile ? Mirodeniile sunt substante de natura minerala (sare) sau vegetala (frunze, seminte, radacini, fructe intregi sau macinate) sau un preparat din acestea (o?et, ulei, esenta, extract, pasta, sos), sau obtinut? prin sinteza (aroma, …

Citeste tot

Ce e colesterolul?

Corpul nostru produce in mod natural colesterol. Cantitatea pe care o produci depinde de genetica. Nu este in totalitate rau deoarece corpul are nevoie de colesterol pentru anumite functii. Totusi, prea mult colesterol poate fi nesanatos. Iata valorile pe care Asociatia Cardiologica Americana le-a stabilit pentru un consum zilnic: mai putin de 200mg se considera sanatos intre 200 si 239 mg se considera la limita superioara a nivelului de colesterol peste 240 mg se considera …

Citeste tot

Ceaiul verde

Multi oameni inteleg ca ceaiul verde sau suplimentele pe baza de ceai verde sunt benefice pentru organism, dar intreaba pe cineva ce inseamna “bun pentru organism”, si probabil nimeni nu va putea sa iti dea un raspuns. Intr-adevar, ceaiul verde ajuta mult organismul uman. Mai exista oare vreun alt aliment sau bautura care sa aiba atat de multe beneficii ca si ceaiul verde ? Chinezii cunosc beneficiile medicale ale ceaiului verde din cele mai vechi …

Citeste tot

Lamaia – minunea galbena!

Lamaile sunt fructe comune si le gasim peste tot. Le folosim pentru a face limonada, le amestecam in bauturile noastre pentru a obtine un gust mai intepator, indeparteaza petele, regasim mirosul in toate deodorizantele, si le folosim cand gatim atat ca ingredient cat si pe post de garnitura. Poate ar fi bine sa te opresti si sa privesti aceasta mica minune galbena si din alte puncte de vedere. Cand natura ti-a oferit acest fruct, e …

Citeste tot

Intareste-ti sistemul imunitar!

A venit toamna si ea ne aduce atat fructe si legume, frunze ruginii, peisaj de vis, cat si raceli, viroze, gripe. E bine de stiut ca un organism cu sistem imunitar scazut este predispus la orice boala. De aceea, m-am gandit ca nu strica niste sfaturi in acest moment, in care s-a creat aceasta panica cu gripa porcina, AH1N1. Sistemul imun este un complex de celule si tesuturi distribuite in tot organismul. Ca sa ne …

Citeste tot

Gutuile – Merele de aur

Imi amintesc cu placere ca toamna pentru mine insemna, cand eram copil, aroma si mirosul gutuilor. Nu vei gasi niciodata livezi vaste cultivate cu gutui, ei, de obicei, se gasesc cate 2,3 pomi intr-o livada. Cel mai des se cultiva in Argentina, Urugay, Spania, unde verile sunt destul de lungi si calduroase favorizand coacerea fructelor. Legenda spune ca vechii greci aveau un ritual, de a oferi gutui la nunti. De ce ? Se spune ca …

Citeste tot

Beneficiile consumului de nuci

Fiecare fruct are beneficiile lui asupra organismului, si e bine sa le consumam atunci cand este timpul lor. Dar la ce ajuta nucile ? Cu ce ne poate ajuta miezul de nuca ? Nucile au o valoare calorica mai mare decat a carnii, dar este mult mai digerabil. Nucile contin apa, grasimi, proteine, saruri minerale, provitamina A, vitaminele B1 si B2, C, E. Grasimile continute de nuci sunt grasimi nesaturate, si au rol in scaderea …

Citeste tot