Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 3

3. Principiul consumului corect de fructe Fructele sunt alcătuite din celuloza, fiind considerate în acelaşi timp glucide, deoarece conţin “zahăr” sub forma fructozei; aceasta din urma se transformă în glicogen (energie disponibilă rapid). Din fericire, cantitatea de zahăr din fructe nu este mare şi, în plus, este eliberată într-o mică măsură datorită fibrelor pe care le conţin acestea. Important de reţinut şi respectat este regula de a nu combina fructele cu nimic altceva, nici cu …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 2

2. Principiul combinării corecte al alimentelor Alimentele sunt substanţe comestibile care conţin un anumit număr de elemente organice, precum : proteine, lipide, glucide, săruri minerale şi vitamine, apă şi materii nedigerabile (ca fibrele). Proteinele – Acestea sunt celule organice ale muşchilor, organelor, creierului, oaselor. Sunt formate din cele mai simple elemente, numite “aminoacizi”. Problema care se pune în cazul unei alimentaţii “tradiţionale” nu este să duci lipsă de proteine, ci cum să nu mănânci prea …

Citeste tot

Principiile alimentaţiei corecte – Principiul 1

Avem la dispoziţie patru principii uşor de înţeles şi de urmat, ce pot deveni unelte valoroase în scopul reducerii greutăţii şi reenergizării corpului tău : 1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de apă. 2. Principiul combinării corecte a alimentelor. 3. Principiul consumului corect de fructe. 4. Principiul gestionării depozitelor de grăsime. 1. Principiul unei alimentaţii cu înalt conţinut de apă Corpul nostru este format în proporţie de 70% din apă, însă din clipa în …

Citeste tot

Savureaza o salata!

Atunci cand vine vorba de salate, le gasim in formele cele mai variate, de la salate simple de legume, pana la combinatiile cele mai inedite, cu carne, fructe de mare, paste, chiar si salate de fructe. Salatele se pot servi la orice ora, cu diferite sosuri, pot fi salate light pentru a stimula apetitul, salate care insotesc felul principal, salate care reprezinta preparatul de baza, asa cum sunt salatele cu carne de pui, bucati de …

Citeste tot

Cosmetica fetei – I

Din timpuri stravechi, pe langa alte produse naturale, in special unele fructe si legume, au fost utilizate sub diferite forme pentru intretinerea pielii, indeosebi a tenului. Odata cu aparitia industriei cosmetice, bazata in special pe chimicale, cosmetica naturala a fost data uitarii. Abia in ultimele decenii s-a revenit la produsele naturale, dar prelucrate prin diferite procedee care nu protejeaza intotdeauna structurile chimice cu adevarat naturale. Anumite substante importante, cum sunt vitaminele, enzimele, fitohormonii, factorii biotici, …

Citeste tot

Fructele – modul corect de a le consuma

Mananca fructe proaspete – toti credem ca a consuma fructe inseamna doar sa le cumperi, sa le tai si sa le mananci. Oare nu vei fi mult mai castigat daca ai stii cum sa le mananci ? Cum sa mancam corect fructele ? Fructele trebuie consumate pe stomacul gol si, nu ca desert, asa cum se obisnuieste. Fructele consumate pe stomacul gol au rolul de a ajuta la detoxifierea organismului, va aduce un plus de …

Citeste tot

Placerea unei plimbari

Tuturor ne este greu sa incepem o activitate fizica, dar toti ne dorim in acelasi timp un corp frumos si sanatos. Eu va sfatuiesc sa incepeti cu pasi mici ca sa ajungeti la rezultatele dorite. Pentru unii, mersul pe jos este o sarcina dificila. Poti sa gasesti scuze, ca de exemplu “Sunt prea obosit” sau “Voi intarzia la emisiunea mea preferata”. De fapt, pierzi o activitate outdoor. Iata un ghid ce te va ajuta sa …

Citeste tot

Sfecla rosie si beneficiile asupra sanatatii

Sfecla rosie este o leguma de la care se poate folosi atat radacina cat si frunzele pentru gatit. Cei mai multi suntem obisnuiti la sfecla cu aceea culoare rosie – purpurie a radacinilor sfeclei. Aceste radacini sunt atat dulci cat si sarate in acelasi timp. Atat frunzele cat si radacina sunt bogate in nutrienti si au proprietati medicinale foarte bune. In secolul al XIX lea s-a descoperit ca din sfecla se poate extrage zahar, si …

Citeste tot

10 motive pentru a consuma bere

Toti cauta un motiv sa bea bere. Am dreptate? Se pare ca da. Asa ca m-am gandit sa iti spun si beneficiile consumului ridicat de bere. Si chiar sunt adevarate. Berea chiar e buna pentru sanatate, asa ca bea-o! 1. berea reduce stresul – in general alcoolul s-a dovedit ca reduce stresul. Acest motiv este evident, si poate fi cel mai bun motiv de ce berea e buna pentru sanatate. 2. berea este buna pentru …

Citeste tot

Usturoiul si sanatatea

Usturoiul a fost considerat mult timp un aliment medicinal. El a fost folosit de catre calugari pentru a vindeca boli ,precum ciuma. Hippocrates folosea vaporii de usturoi pentru a trata cancerul cervical. Bucati de usturoi se puneau pe rani in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, deoarece era un antibiotic ieftin si un bun cicatrizant. Mult timp oamenii au folosit usturoiul si suplimente pe baza de usturoi pentru a preveni o multime de probleme de …

Citeste tot

Cum sa tai ceapa fara lacrimi?

Mi-a placut dintotdeauna sa gatesc, de aceea am si decis sa fac un curs de bucatari. Dar mereu am incercat sa ma eschivez cand era vorba de taiat ceapa. De ce? Pentru ca imi aducea lacrimi in ochi! Ceapa este bine cunoscuta pentru abilitatea ei de a ne face sa plangem, datorita proprietatii ei de a elibera un gaz care se formeaza cand ceapa este strapunsa. Cand acest gaz intalneste ochii, se transforma intr-o “forma” …

Citeste tot