Trucuri în curele de slăbire

Trucuri în curele de slăbire

Toată lumea știe că există două reguli importante atunci când te decizi să începi o cură de slăbire: porții mai mici și mai mult sport și exerciții. Sună atât de simplu, dar e mai complicat decât pare, și atunci apelăm la câteva mici  trucuri: 1. Bea multe lichide – uneori oamenii confundă foamea cu setea. Așa că în loc să te apuci de mâncat, bea un pahar cu apă.  Dacă nu îți place apa plată …

Citeste tot

Minunea roșie plină de vitamine - rodia!

Minunea roșie plină de vitamine – rodia!

Mai nou, rodia se numără printre fructele mele preferate. Trebuie să știți că o rodie pe zi asigură 40% din necesarul zilnic de vitamina C, dar fructul este bogat și în acid folic, vitamina A și E. Rodia conține de 3 ori mai mult antioxidanți decât vinul roșu și ceaiul verde. Anotimpul perfect pentru a face o cură de rodii este toamna, septembrie-noiembrie. Efectele benefice ale consumului de rodie sunt: – are efecte anti-îmbătrânire; – …

Citeste tot

Rețete delicioase de post!

Rețete delicioase de post!

Am auzit mulți oameni spunând că și-ar dori să țină post, doar că nu prea găsesc rețete și și-ar dori să prepare de fiecare dată altceva! Eu vă propun pentru azi o salată de sfeclă cu hrean, mâncare de prune cu orez și plăcintă cu mere. Salată de sfeclă cu hrean – avem nevoie de 2 rădăcini de hrean, o sfeclă roșie mică, 3 linguri ulei, 3 linguri oțet, 3 linguri de miere, puțină sare …

Citeste tot

Stilul alimentar vegetarian

Stilul alimentar vegetarian

Dintotdeauna alimentația a fost influențată de cererea alimentară, de resursele de care s-a dispus și de nivelul de cultură locală al populației respective. În lumea modernă, în care nivelul de cultură alimentară face ca omul să-și aleagă conștient hrana, în acord cu nevoile sale reale. În timp, s-a observat că nu toate tipurile de hrană au aceleași efecte asupra organismului. Printre distincțiile cele mai importante care s-au făcut a fost și aceea că alimentația de …

Citeste tot

Cum am slăbit sănătos, my way

Cum am slăbit sănătos, my way

De-a lungul timpului, am încercat numeroase diete. Uneori diete foarte stricte, alteori dietă și sport, diete pe bază de shake-uri de la diferite firme, și, da recunosc, am încercat și forma cea mai ușoară, și poate cea mai toxică, folosind pastile de slăbit. Cele mai bune rezultate le-am obținut cu dieta recomandată de nutriționist și ședințe la salon de înfrumusețare. Deși nu sunt genul de persoană care consumă dulciuri în exces și nici nu sunt …

Citeste tot

Stilul de viață și stilul alimentar

Stilul de viață și stilul alimentar

Ce se înțelege prin stilul de viață? Stilul, de la latinescul stylul, care înseamnă condei, scris, compoziție, este un termen folosit în vorbirea curentă, dar și în filozofia culturii, în estetică, teoria artei și critica de artă pentru caracterizarea unor culturi, epoci, individualități ceratoare sau opere. Prin noțiunea de stil se indică maniera particulară, specifică, de folosire a mijloacelor de expresie în cadrul creațiilor spirituale ale unui popor, ale unei epoci sau unor curente. Constituie …

Citeste tot

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare III

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare III

Mâncărurile cu carne satură datorită, în bună parte, calităţilor lor deosebite excito-secretorii şi pentru că sunt de obicei servite cu garnituri din făinoase sau legume sau cu salate – toate preparate cu grăsimi. La fiecare din cele două mese principale este indicat să existe salate sau fructe crude, care să necesite masticaţie şi să formeze balastul de celuloză necesar formării bolului alimentar. Dar senzaţia de saţietate este influenţată şi de modul de preparare. De exemplu, …

Citeste tot

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare II

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare II

În mod firesc se naşte însă întrebarea: De câte ori trebuie să mâncăm pe zi? Pentru adultul sănătos se recomandă 4-5 mese pe zi: Cea de dimineaţă, micul – dejun, apoi o gustare la jumătatea intervalului dintre micul dejun şi prânz, prânzul, o gustare la 3 ore după masa de prânz, şi cu două ore înainte de culcare, masa de seară, cina. Unele persoane au prostul obicei de a nu mânca nimic dimineaţa şi să …

Citeste tot

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare I

Orele de masă şi succesiunea felurilor de mâncare I

Modul cum se organizează orarul meselor, precum şi succesiunea felurilor de mâncare la o masă se numără printre factorii deloc neglijabili pentru păstrarea sănătăţii. Unii oameni mănâncă într-o zi de câte ori le este foame sau numai în jurul orei 17, când vin de la job, iar alţii de necrezut, mănâncă atât de dezordonat şi de incomplet în timpul zilei, încât se trezesc noaptea ca să îmbuce ceva, pentru că îi doare sau îi “arde” …

Citeste tot

Osteoporoza, hoţul tăcut

Osteoporoza, hoţul tăcut

Nu ocupă o poziţie fruntaşă în ierarhia bolilor cu grad maxim de risc pentru viaţa noastră. Dar slabă consolare: osteoporoza este, totuşi, o afecţiuhne de temut. Durerea de oase: primul vestitor al osteoporozei. Numele ei provine din latină şi se traduce prin „os poros”. Pentru că aşa arată un os atins de osteoporoză: ca un burete cu găuri mari în interior. Cum se ajunge în situaţia aceasta? În copilărie şi adolescenţă, masa osoasă creşte progresiv, …

Citeste tot

Cum alegi carnea. Ghidul cumpărătoarei

Cum alegi carnea. Ghidul cumpărătoarei

Pui cu steroizi, care se dezumflă spectaculos la contactul cu cuptorul, carne provenită din măcelării insalubre sau “primenită” pentru a nu-şi arăta vârsta – oferta de carne de pe piaţă ascunde multe capcane. Noi am aflat cum pot fi ocolite. Primul aspect de avut în vedere este modul în care e expusă carnea în magazin. Ea trebuie să fie expusă în vitrina frigorifică – nu în tăvi aşezate deasupra vitrinei, nici agăţată în cui. Al …

Citeste tot