Minunea roșie plină de vitamine – rodia!

3

Mai nou, rodia se numără printre fructele mele preferate.
Trebuie să știți că o rodie pe zi asigură 40% din necesarul zilnic de vitamina C, dar fructul este bogat și în acid folic, vitamina A și E. Rodia conține de 3 ori mai mult antioxidanți decât vinul roșu și ceaiul verde.
Anotimpul perfect pentru a face o cură de rodii este toamna, septembrie-noiembrie.
Efectele benefice ale consumului de rodie sunt:

are efecte anti-îmbătrânire;
luptă împotriva unor maladii grave, dar și împotriva cancerului, gastritei, bolilor de inimă, artritei;
protejează creierul fătului;
scade nivelul colesterolului;
diminunează simptomele de diaree;
ajută la menținerea greutății;
– ajută celulele să nu se deterioreze.

Sucul de rodie se recomandă femeilor însărcinate pentru că protejează creierul fătului de afecțiuni ce pot apărea în urma proastei oxigenări sau a circulației sângelui necorespunzătoare.
Dermatologii au descoperit că produsele cosmetice pe bază de extract de rodie fac minuni pentru piele. Acidul elagic conținut de rodie are efecte anti-cancerigene, anti-mutagene, anti-virale.

Legendele spun că de fapt Eva a mâncat o rodie din Pomul Cunoașterii din Grădina Edenului și nu un măr. În Antichitate, egiptenii își îngropau morții cu rodii, ei credeau că acest fruct oferă viață veșnică.
În mitologie, rodia era un simbol al veștilor bune. Grecii desfăceau o rodie în timpul nunților, iar chinezii mâncau semințe de rodie confiate pentru noroc.
Semințele de rodie îmbogățesc orice salată și puteți să le adăugați la orice rețetă ce conține fructe sau semințe. În Orientul Mijlociu, rodiile sunt folosite în multe preparate culinare.

Vă recomand să nu purtați haine de culoare deschise când vă curățați o rodie, sucul de rodie vă va păta hainele. Aveți pe site-ul Ligie Pop, o modalitate de curățare a rodiei.

O rodie pe zi, în fiecare zi!

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

3 Comments

  1. ce bataie de cap am avut cu prima rodie :)) apoi m-am interesat daca exista vreo modalitate “minune” de a manca o rodie fara sa te faci rosu tot. Rodile sunt bune, o gustare la film :d

  2. Tocmai pentru că sunt foarte bune, trebuie să ”muncim” mai mult pentru a ajunge la fructe. Prima dată e mai greu, pe urmă te înveți cum să desfaci mai repede și fără să pătezi prea mult în jur. În chiuvetă e cel mai simplu!

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Femeia la 1000°C
Femeia la 1000°C de Hallgrímur Helgason recomandare lectură

Femeia la 1000°C - cartea musai de citit Femeia la 1000°C a fost  cartea pe care am cumpărat-o datorită copertei...

Close