Trucuri în curele de slăbire

Weight-Loss-ForToată lumea știe că există două reguli importante atunci când te decizi să începi o cură de slăbire: porții mai mici și mai mult sport și exerciții.
Sună atât de simplu, dar e mai complicat decât pare, și atunci apelăm la câteva mici  trucuri:

1. Bea multe lichide – uneori oamenii confundă foamea cu setea. Așa că în loc să te apuci de mâncat, bea un pahar cu apă.  Dacă nu îți place apa plată simplă, poți să pui o felie de lămâie sau un strop de sirop natural, sau poți înlocui apa cu ceai de mango sau piersici, e foarte aromat și nu are calorii multe.
2. Gândește-te la ce poți adăuga în dieta, și nu te gândi la ceea ce trebuie să renunți. În fiecare zi trebuie să consumi fructe și legume. Pe lângă avantajul că pot fi consumate în cantități mai mari, sunt și pline de vitamine și bune energizante. Este atât de ușor să combini legume și fructe proaspete în preparate culinare și în salate.
3. Nu confunda pofta cu foamea – dacă ai impresia că ți-e foame, analizează prima dată dacă e vorba de foame sau doar pofta de a mânca ceva. Când ai terminat de mâncat, trebuie să te simți bine, nu obosit, balonat, ghiftuit.
4. Renunță la mesele târzii și la snacks-uri. E adevărat că după o zi la job, abia așteptăm cina și apoi să ne relaxăm în fața TV cu un bol plin cu chipsuri sau prăjiturele. Eu cred că ne putem relaxa și fără aceste snacks-uri. Dacă totuși vreți să mâncați ceva, optați pentru înghețată sau câteva prăjiturele, nu un bol întreg.
5. Nu renunța la mâncarea preferată – nimic nu e interzis atâta timp cât te poți limita la o porție mai mică. În loc de o pizza întreagă, savurează doar 2,3 felii, în loc de o ciocolată întreagă, oprește-te la 2,3 bucățele. Acest lucru este permis doar o dată, maxim de două ori pe săptmână, și de preferat peste zi și nu seara!
6. Evită să ai în casă preparate la care știi că nu poți rezista! În loc de dulciuri sau chipsuri, asigură-te că ai mereu în casă legume și fructe proaspete.
7. Trebuie să ai 5 mese pe zi, 3 principale și 2 gustări. Dacă consumi mai puține calorii decât arzi, atunci vei slăbi. Dar dacă ți-e foame mereu, vei fi tentat de fiecare dată să ronțăi ceva. Studiile au arătat că persoanele care au 4,5 mese pe zi, își mențin mai ușor greutatea.
8. Fiecare masă trebuie să conțină proteine. Proteinele ajută mult mai mult în dietă decât carbohidrații sau grăsimile. Dietele bogate în proteine, alături de o viață sănătoasă, te pot ajuta să slăbești mai ușor.
9. Mâncarea trebuie să aibă gust! Nu ignora condimentele. O mâncare gustoasă te va face să simți mai repede sătul, dar și fericit.
10. Mănâncă fructe și legume de sezon.Poate că unele fructe sau legume nu îți plac, o explicație ar putea fi că poate nu le-ai mâncat în sezon, și atunci sunt mai puțin aromate și au mai puține vitamine.

Ce alte trucuri mai cunoașteți sau la ce trucuri recurgeți atunci când sunteți la cură de slăbire?  

2 thoughts on “Trucuri în curele de slăbire”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.