Plimbare de weekend: Cheile Vălișoarei și Castelul Templul Cavalerilor

Plimbare de weekend: Cheile Vălișoarei și Castelul Templul Cavalerilor

Îmi place să călătoresc și nu de puține ori în drum spre un obiectiv turistic, am descoperit multe altele foarte frumoase. Duminică, zăpada și soarele ne-au tras cu ochiul și împreună cu niște prieteni dragi, am decis să ieșim la o plimbare. Cu ceva timp în urmă, am vizitat Conacul Secuiesc și știam că mai există un loc drăguț, cu mâncare bună prin apropiere, așa că l-am întrebat pe Andrei dacă mai există sau nu …

Citeste tot

Castelul Banffy – Bonţida, judeţul Cluj

Atestat documentar de la începutul secolului al XVI-lea, Castelul Banffy, denumit adesea „Versailles-ul Transilvaniei”, se află la aproximativ 30 km de Cluj-Napoca, în comuna Bonţida. În acest loc, a existat o reşedinţă nobiliară încă din secolul XIV, iar construcţia la castel a început în 1437, când baronul Banffy a primit din partea regelui Albert permisiunea de a-şi ridica o cetate, şi a fost finalizată în 1543. Stilurile cele mai vizibile în structura ansamblului sunt cel …

Citeste tot

Grădinile Palatului Schönbrunn – Viena, Austria

Dacă în articolul anterior am vorbit despre ce minunăţii putem admira în interiorul Palatului Schönbrunn, în acest articol vă voi prezenta câteva detalii pe care le puteţi admira în exterior. Menajeria – a fost fondată în anul 1752 de împăratul Franz I, ca menajerie regală. Aceasta este cea mai veche gărdină zoologică din lume, aici au fost găzduite 750 de animale sălbatice şi domestice. Parcul Schönbrunn – este construit în stil baroc şi a fost …

Citeste tot

Palatul Schönbrunn – Viena, Austria

Vechea reşedinţă a Habsburgilor, palatul Schönbrunn a fost construit pe terenul achiziţionat de Maximilian II în 1569. La acea vreme, acolo era zonă de pădure, cu mult înafara oraşului. În timpul asediului turcilor din 1683, pădurea a fost distrusă. Pe terenul rămas liber a fost construit acest palat frumos, după proiectul arhitectului Johann Fischer von Erlache, între 1695 şi 1713. Din planul original, azi putem admira prea puţin, împărăteasa Maria Tereza a dispus refacerea interiorului …

Citeste tot

Atracţii turistice în Istanbul, Turcia

Columna lui Constantin COLUMNA LUI CONSTANTIN, spre deosebire de obeliscul egiptean, care era un monolit, a fost construită şi sculptată din pietre. Nu i se cunoaşte autorul sau data la care a fost ridicată, dar conform inscripţiilor a fost renovată şi reconstituită pentru a avea un aspect mai frumos sub Constantin VII Porphyrogenitus, şi al fiului său Romanus II, în anul 10 I.C, şi se estimează data în jur de 4-5 I.C. Coloana măsoară 32 …

Citeste tot

Palate deosebite din Turcia

Palatul Topkapi PALATUL TOPKAPI, localizat în spatele Sfintei Sofia, a fost un labirint de construcţii şi centrul puterii otomane între secolele XV-XIX, devenind locul unor evenimente sublime şi sordide deopotrivă, de-a lungul a 400 de ani de istorie, până la construirea palatului Dolmabahce la mijlocul secolului al XIX-lea. Palatul reflectă structural planurile originale ale lui Mahomed I, deşi nu are un tipar arhitectural particular. Fiecare sultan a modificat clădirea după nevoi, unitatea sa arhitecturală, atât …

Citeste tot

Pestera Dambovicioara – judetul Arges

Pestera Dambovicioara se afla in partea sudica a Muntelui Piatra Craiului, in judetul Arges, la aproximativ 1 km departare de satul Dambovicioara, in partea stanga a paraului cu acelasi nume, afluent al raului Dambovita. Datorita apelor raurilor care traverseaza Muntii Fagaras, Leaota si Piatra Craiului si care in cursul lor au taiat calcare, formand vai adanci si inguste, au reusit sa dea nastere unui mare complex de chei aflat pe teritoriul tarii noastre. Un astfel …

Citeste tot

Muzeul memorial “Octavian Goga”, Ciucea, Cluj

A venit toamna si odata cu ea ploaia si frigul, si nu ne mai permite sa iesim sa ne plimbam in explorarea de noi locuri deosebite. Daca totusi te decizi sa iesi, iti sugerez sa vizitezi Muzeul memorial “Octavian Goga”. Cand eram eu eleva, se obisnuia ca majoritatea scolilor sa organizeze excursii la muzeu. Am vizitat de mult ori casa memoriala a lui Octavian Goga, dar nu am stiut povestea de dragoste care s-a petrecut …

Citeste tot

Castelul Peles si Pelisor – Sinaia, judetul Prahova

Daca stau sa ma gandesc, din tot ceea ce am vazut din tara, pot sa spun ca cele doua castele, Peles si Pelisor, m-au impresionat cel mai mult. Si visam cu ochii deschisi cam ce viata de lux au dus cei ce locuiau acolo, avand in vedere ca beneficiau de curent electric, incalzire si lift. Cele doua castele sunt situate pe valea paraului Peles, pe locul numit Pietrele Arse. Castelul Peles a fost construit intre …

Citeste tot

Labirintul de sub Castelul Buda – Budapesta

Calatoria de weekend pe care v-o propun nu este departe de tara noastra, dar este ceva deosebit: Labirintul de sub Castelul Buda din Budapesta, Ungaria. Ce este acest labirint? Un labirint de tuneluri pe o distanta de cativa km, in care gasesti camere imense, de tip caverna, folosite pe post de adapost. Labirintul este una dintre cele 7 minuni subterane ale lumii. Acesta este cel mai lung si partea cea mai bine organizata a castelului. …

Citeste tot