Rețetă tort pufos – dieta Montignac

tort pufos montignac

Tort pufos cu cremă delicioasă pentru weekend

Weekend-ul trecut a fost despre răsfăț la coafor, dar și dezmăț în bucătărie. Aveam o cutie de mascapone în frigider, ouă și ciocolată. Întrebarea era cum să le combin să obțin un desert nou, interesant? Găsisem de ceva vreme, o rețetă interesantă, dar nu am avut timp de ea, așa că sâmbătă, am trecut la treabă.

Ingrediente necesare tort pufos

  • 4 ouă,
  • 120 grame îndulcitor,
  • 40 grame cacao,
  • iar pentru cremă – 250 grame mascarpone, 200 ml  smântână pentru frișcă, 80 grame îndulcitor, esență de vanilie, pentru  glazură – 150 grame ciocolată neagră, 50 grame unt, puțin ulei. 

Mod de preparare tort pufos

Etapa 1

Spălăm bine ouăle și le separăm, gălbenușurile de albușuri. Mixăm bine gălbenușurile cu îndulcitorul, adăugăm cacaua și vanilia. Separat batem spumă albușurile până obținem o spumă tare, care nu curge.

1

Etapa 2

Încorporăm albușurile în aluatul de cacao, amestecând ușor cu o paletă, de jos în sus. Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt UNSĂ CU ULEI, eu am uitat și m-am chinuit puțin până am dezlipit foaia de pe hârtie.

3

Etapa 3

Dăm tava la cuptor, la 200ºC, pe opțiunea căldură de sus și jos, pentru 10-11 minute. Scoatem tava, îndepărtăm hârtie cât este cald aluatul. Când se răcește, e mult mai dificil. Eu am uitat să dezlipesc foaia de aluat de pe hârtia de copt, nu vă mai spun cât m-am chinuit să nu se rupă. Foaia obținută o tăiați în 3 părți egale. Eu am avut 3 fâșii de 9 cm lățime.

4

Etapa 4

Între timp, mixăm mascarponele cu fructoza, adăugăm esență de vanilie, iar la final frișca bătută tare. Cu crema obținută, începem să montăm tortul – foaie, cremă, foaie, cremă, foaie, cremă, glazură.

12803202_1334909576535370_6956436244328806834_n

Etapa 5

Topim ciocolata împreună cu untul, la final adăugați puțin ulei, NU lapte! Glazurăm frumos tortul și apoi îl dăm la frigder pentru câteva ore bune.

7

Eu nu am mai avut răbdare și am tăiat câteva felii pentru a savura împreună cu soțul!

8

Acest tort pufos este extrem de ușor de făcut, ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul este aspectuos și gustos! Poftă bună! 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.