Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Se apropie weekend-ul și e timpul să ne facem meniul de weekend, să alcătuim lista de cumpărături, să achiziționăm tot ce avem nevoie, și apoi să trecem la treabă. În ultimul timp, m-am axat mai mult pe prăjituri, însă în acest weekend e timpul să trec la preparate mai serioase. Am pe lista din acest weekend friptura la cuptor cu cartofi aromați, pulpe de pui cu varză roșie, biscuiți cu Nutella și o ruladă cu …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Am avut câteva weekend-uri în care am preparat doar prăjituri pentru musafiri și mai puțin mâncare. Am descoperit o rețetă de brioșe foarte gustoase, am improvizat un chec delicios, ne-am răsfățat cu pancakes.  Însă în acest weekend, am promis să recuperez, și mă gândeam să fac o supă de găină, salată de boeuf. Atât brioșele, cât și checul și pancakes-urile sunt ideale pentru micul dejun. Brioșe cu ciocolată – rețeta am luat-o de la Edith, …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Weekend-urile de vară sunt majoritatea ocupate cu diferite evenimente fericite, nunţi, botezuri, dar până ajungem la masă, trebuie să mâncăm ceva şi acasă. Azi nu am avut foarte mult timp la dispoziţie pentru gătit, m-am ocupat mai mult de casă, flori, dulapuri, şi mi-a rămas timp doar pentru o friptură de pulpe de pui în crustă de muştar la cuptor, pentru că timpul mă presează. Pulpe de pui la cuptor – pentru reţetă m-am inspirat …

Citeste tot

Cum se spală corect fructele și legumele?

Cum se spală corect fructele și legumele?

Legumele și fructele fac parte din alimentația noastră, dar trebuie să avem mare grijă cu ele și să le spălăm foarte bine înainte de a le consuma și/sau prepara. Nu avem de unde să știm unde și ce condiții au fost ținute fructele, legumele. Cu excepția cazului când fructele și legumele provin din agricultură ecologică, restul sunt crescute în areale unde au fost folosite pesticide și ierbicide. Deși specialiștii spun că reziduurile de pesticide de …

Citeste tot

Ce am gătit de Paşti (2013)

Ce am gătit de Paşti (2013)

Sărbătorile reprezintă un prilej de a petrece mai mult timp cu cei dragi, dar şi de a-i surpride cu preparate delicioase! Deşi de fiecare dată încerc să nu gătesc prea mult, niciodată nu reuşesc să mă ţin de cuvânt. Am început pregătirile din timp şi am reuşit să fac tot ce mi-am propus. Meniul de Paşti a cuprins renumitul chec aperitiv, bulete de caşcaval pufoase, doboş de caşcaval şi şuncă, dar nu au lipsit nici …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

În acest weekend, mi-am dorit să încerc reţete noi, nu îmi place să gătesc acelaşi fel de mâncare de prea multe ori, sau să gătesc mâncare banală. Am ales pentru acest weekend să prepar o supă cremă de cartofi, Gordon Bleu şi la desert, pentru că soţul meu insista de ceva timp, cheesecake cu afine! Supa cremă de cartofi: avem de un kg de cartofi, 200 ml smântână dulce, 500 ml lapte, sare, 6 felii …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

Un nou weekend vine cu noi idei de meniu. Pentru că monotonia în viață ne plictisește, așa e și când vine vorba de mâncare. Încercați să diversificați meniul pe care îl serviți în weekend. Dacă peste săptămână dăm vina pe lipsa timpului, în weekend nu mai avem nicio scuză. Atâta timp cât nu considerați gătitul o corvoadă, totul va merge mai ușor. În timp, veți căpăta dexteritate, veți face lucrurile mai ușor, și cu mai …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

E vineri și e timpul să ne gândim ce pregătim în acest weekend pentru cei  dragi. Ador supele cremă așa că m-am gândit să fac o supă-cremă de sfeclă roșie, ca fel principal am optat pentru sote de vită Stroganoff și la desert, salam de biscuiți, prăjitura cu brânză de vaci (preferata soțului) și prăjitura Kati (preferata cumnatului/nașului). Supa-cremă de sfeclă roșie – avem nevoie de 3 bucăți de sfeclă roșie, o ceapă, 2 căței …

Citeste tot

De ce să includem semințele în dieta zilnică?

De ce să includem semințele în dieta zilnică?

O vorbă  din bătrâni spune că “esenţele tari se ţin în sticluţe mici”, cam aşa e şi cu seminţele. Seminţele pot fi văzute ca nişte mici pacheţele, dar foarte consistente, ele conţinând numeroase vitamine, minerale. Aceste seminţe ar trebui incluse în alimentaţia noastră zilnică.  Pe lângă faptul că sunt delicioase, ele ne ajută să ne păstrăm sănătoşi! Nucile – 8 nuci pe zi mențin arterele sănătoase, previn apariția atacului vascular cerebral. Nucile sunt bogate în …

Citeste tot

Ananasul - un fruct minune!

Ananasul – un fruct minune!

Ananasul este unul dintre fructele mele preferate și l-am descoperit în timpul dietelor.  Și am început să caut informații despre el, să vedem ce vitamine conține și cât de bine ne face dacă îl consumăm. Ananasul nu aduce beneficii doar organismului, ci și pielii noastre. S-a demonstrat că zonele pe care se aplică suc proaspăt de ananas din când în când, vor deveni mai plăcute la atingere, iar pielea devine mai elastică. Datorită conținutului de …

Citeste tot

Ce mai gătim în weekend?

Ce mai gătim în weekend?

E vineri și ne punem întrebarea ”Noi oare ce gătim în weekend?” Eu am ales pentru acest weekend conopidă la cuptor și pulpe de pui pe sare, budincă de macaroane și prăjitură cu mere! Conopida la cuptor – avem nevoie de o conopidă, 200 grame șuncă, 200 grame cașcaval, 150 ml smântână, un gălbenuș, 100 grame ciuperci, 2 roșii mai tari. Curățăm bine conopida și o tăiem în buchețele mai mici. Conopida fie o fierbem …

Citeste tot