Ce mai gătim în weekend?

dinner_time

Am avut câteva weekend-uri în care am preparat doar prăjituri pentru musafiri și mai puțin mâncare. Am descoperit o rețetă de brioșe foarte gustoase, am improvizat un chec delicios, ne-am răsfățat cu pancakes.  Însă în acest weekend, am promis să recuperez, și mă gândeam să fac o supă de găină, salată de boeuf.

Atât brioșele, cât și checul și pancakes-urile sunt ideale pentru micul dejun.

Brioșe cu ciocolată – rețeta am luat-o de la Edith, mulțumesc mult, sunt cele mai bune brioșe și au fost tare lăudate de musafiri. Avem nevoie de 4 ouă, 200 grame unt moale, 220 grame zahăr, 280 grame făină, 150 grame ciocolată dată pe răzătoarea mare, 2 plicuri zahăr vanilat, esență de vanilie, un praf de copt, 2,3 linguri de lapte. Au ieșit cam 30 de brioșe. Mixăm bine toate ingredientele, iar la sfârșit adăugăm ciocolata. Punem hârtie specială în forme de brioșe și punem cam 3/4 din formă. Le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute până trece testul cu scobitoarea. Servite dimineața cu un pahar de lapte reprezintă cel mai bun mic dejun.

 briose 1
briose 2
Chec – rețeta de labunica. Avem nevoie de 2 ouă, 16 linguri de zahăr, 16 de ulei, 16 de lapte, 16 de făină, un praf de copt, zahăr vanilat, esență de vanilie, cacaua, ciocolată albă. Am mixat bine ouăle, apoi am adăugat zahărul. Când ouăle s-au albit și zahărul s-a topit, adăugăm uleiul, lapte și mixăm bine, apoi adăugăm treptat făina cu praful de copt. Tapetăm o formă de chec cu hârtie de copt. Turnăm 90% din compoziție în tavă, presărăm deasupra ciocolată albă dată pe răzătoarea mare, aluatul rămas îl amestecăm cu puțină cacaua și un strop de esență de rom. Ornăm aluatul din tavă cu compoziția cu cacao. Presărăm deasupra ciocolată albă și un plic de zahăr vanilat. Dăm la cuptor pentru 40 de minute la 120º. Soțull meu și cei care au gustat din chec, au spus că e cel mai bun chec pe care l-au gustat vreodată. Așa o fi.
chec 1
chec 2
chec 3
Pancakes – rețeta am luat-o de la Edith și tare mă bucur că am găsit o rețetă de pancakes foarte gustoase și pufoase. Avem nevoie de 3 ouă, 5 linguri de zahăr, 115 grame făină, o linguriță praf de copt, 140 ml lapte, un plic zahăr vanilat. Eu am adăugat și puțină scorțișoară, le dă un gust aparte. Mixăm bine gălbenușurile cu zahăul apoi adăugăm lapte, puțină făină, iar lapte și iar făină. La sfârșit, adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm ușor. Încingem tigaia cu puțin ulei și punem mici grămăjoare de aluat. Lăsăm să se coacă la foc mic și le întoarcem mereu, ele se prăjesc repede. Se servesc calde, cu gem sau Nutella din belșug. Dintr-o porție ies cam 12 bucăți.
pancakes 1
pancakes 2
pancakes 3
Supa de găină – avem nevoie de o găină de casă, 3 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, o țelină, o gulie, o ceapă, usturoi, sare, boabe de piper, fidea, pătrunjel verde. Spălăm bine găină și o tăiem în bucăți. Punem la fiert în apă rece într-o oală mare, când carnea este fiartă 3/4, adăugăm și zarzavaturile întregi curățate. După ce toate s-ua fiert, punem capac și oprim focul. Separat fierbem fideaua, nu vă recomand să fierbeți fideaua în supă, se va îngroșa supa și nu o puteți păstra prea mult timp. Se servește fierbinte cu pătrunjel verde deasupra.
supa gaina
Salata de boeuf – putem folosi legumele din supa de găină, mai avem nevoie de 3 cartofi fierți, 3, 4 castraveți murați, carne de pui sau de vită (în funcție de ce vă place), mazăre, maioneză. Tăiem mărunt toate ingredientele și amestecăm bine cu maioneză și condimentăm după gust.
salata de bouef
Voi ce mai gătiți?

2 thoughts on “Ce mai gătim în weekend?”

  1. Am gasit aici pe blog retete traditionale dar si unele noi.
    Acum, ma gandeam la briose, pentru ca am luat din ikea forme de briose si ar fi foarte interesant sa incerc.
    Imi place blogul, parca as fi intrat intr-o casa plina de caldura familiala si cu multa liniste
    Succes

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.