Ananasul – un fruct minune!

pineapple1

Ananasul este unul dintre fructele mele preferate și l-am descoperit în timpul dietelor.  Și am început să caut informații despre el, să vedem ce vitamine conține și cât de bine ne face dacă îl consumăm.

Ananasul nu aduce beneficii doar organismului, ci și pielii noastre. S-a demonstrat că zonele pe care se aplică suc proaspăt de ananas din când în când, vor deveni mai plăcute la atingere, iar pielea devine mai elastică. Datorită conținutului de nutrienți, ananasul este numit și fructul minune, deoarece poate face minuni pentru corpul nostru.

Cea mai senzațională descoperire o reprezintă efectul sucului de ananas asupra tuberculozei. S-a dovedit că sucul de ananas ajută la reducerea mucusului și la o recuperare mai rapidă.

Ananasul este bogat în magneziu și este cunoscut că ajută la dezvoltarea oaselor și țesuturilor. Conține multă vitamina C care ajută la îndepărtarea plăcii dentare și vindecă afecțiunile gingiilor. Se recomandă femeilor care au grețuri dimineața. Tratează eficient gușa, datorită conținutului ridicat de vitamina A ajută și la menținerea sănătății ochilor. Sucul de ananas ajută și previne constipația.

Acest fruct reprezintă un desert delicios cu un conținut scăzut de sodiu, colesterol, grăsimi saturate, dar are cantițăti generoase de vitamina B6, timină, magneziu, fibre. Este un fruct rezonabil ca preț și este disponibil tot timpul anului în supermarket.

Vă recomand să consumați fructul proaspăt și nu din conserve sau compot, deoarece proaspăt, fructul își păstrează conținutul de vitamina C.

3 thoughts on “Ananasul – un fruct minune!”

  1. Bai cetona, tu esti sanatos la cap? Semneaza-te naibii cu numele tau ca rade lumea de tine.
    Si pe google tot nu iesi primu.
    Mai comenteaza tu cu cetona ta sa vezi ce spam iti fac, nu mai iesi nici pe altavista.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.