Ce mai gătim în weekend?

orchid-dinner-table-decorating

E vineri și ne punem întrebarea ”Noi oare ce gătim în weekend?” Eu am ales pentru acest weekend conopidă la cuptor și pulpe de pui pe sare, budincă de macaroane și prăjitură cu mere!

Conopida la cuptor – avem nevoie de o conopidă, 200 grame șuncă, 200 grame cașcaval, 150 ml smântână, un gălbenuș, 100 grame ciuperci, 2 roșii mai tari. Curățăm bine conopida și o tăiem în buchețele mai mici. Conopida fie o fierbem puțin în apă , fie doar o opărim. Dacă fierbeți prea tare conopida, buchețelele se vor sfărma și nu veți putea lucra cu ea. Separat, fierbem și ciupercile și le tăiem felii, șunca o tăiem cubulețe sau fâșii, roșiile se opăresc pentru a putea fi îndepărtată pielița și se taie felii.

Tapetăm un vas de yena cu unt și pesmet, punem buchețelele de conopidă, ciupercile, șunca și smântâna amestecată cu gălbenușul și o parte din cașcavalul ras și punem peste conopidă. Deasupra punem feliile de roșii, presărăm puțin cașcaval și dăm la cuptor pentru 40 de minute la 130°.

conopida

conopida 2

Pulpe de pui pe sare – sunt delicioase și mă bucur că am descoperit această rețetă. Eram sătulă de carnea de pui deoarece în timpul dietelor mâncam doar carne de pui. Avem nevoie de 6-8 pulpe de pui, eu iau doar de CocoRico, condimente și sare mare.

Spălăm bine pulpele de pui cu apă rece, le condimentăm după gust, sare, piper, oregano și puțin busuioc. Preîncălzim cuptorul pentru 40 de minute la 150°.  Într-o tavă, punem un strat de sare mare, cam câțiva cm, punem pulpele peste sare și dăm la cuptor pentru 40-50 de minute, la 140°. Nu vă faceți griji, carnea nu va fi prea sărată, sarea doar absoarbe grăsimea din carnea și o lasă delicioasă și fragedă!

Budincă de macaroane – avem nevoie de un pachet de macaroane, 500 grame, orice formă, 500 grame brânză de vaci, 4 ouă, 150 grame zahăr, esență de vanilie, 2 pliculețe zahăr vanilat, vișine, fie din compot, fie congelate. Punem pastele la fiert și între timp preparăm crema de brânză. Spălăm bine ouălele, separăm albușurile de gălbenușuri, batem spumă albușurile cu puțină sare, adăugăm zahărul, apoi gălbenușurile, brânza de vaci și esențele. Vișinele fie le punem în crema de brânză, fie le presărăm peste cremă. Ungem o tavă de yena cu unt și tapetăm cu pesmet, punem jumătate din cantitatea de macaroane, pune crema de brânză de vaci, presărăm jumătate din vișine (dacă nu le-am pus deja în cremă), încă o tură de paste și restul de cremă de brânză. Dăm la cuptor, pentru 20-30 de minute, la 120°.

budinca

 

Prăjitură cu mere – o rețetă de mere care se face foarte repede, este economică și foarte gustoasă! Avem nevoie de 14 linguri de făină, un ou, 2 linguri de smântână, 175 grame unt, 1 kg mere, 4, 5 linguri de zahăr, depinde cât de dulci sunt merele, scorțișoară, griș.
Punem într-un bol 7 linguri de făină, 2 linguri de smântână și oul. Amestecăm bine și obținem un aluat din care întindem o foaie subțire. Separat, într-un bol amestecăm 7 linguri de făină cu untul. Din aluatul astfel obținut, rupem mici bucăți pe care le vom întinde pe foaia mare. Va arăta ca o foaie peticită. Rulăm foaia și o tăiem în jumătate, suprapunem cele două jumătăți și tăiem din nou în jumătate. Întindem două foi egale, de mărimea tăvii în care veți coace prăjitura. Merele le spălăm bine, le curămțăm de coajă, și le dăm pe răzătoare. Le stoarcem bine de zeamă și adăugăm zahărul și amestecăm bine după ce am presărat puțină scorțișoară. Tavetăm tava cu unt și făină, adăugăm o foaie, presărăm puțin griș ca să absoarbă din zeamă, adăugăm merele, presărăm puțin griș și peste mere, scorțișoară, și adăugăm a doua foaie. Înțepăm ușor foaia de sus din loc în loc și dăm la cuptor pentru 20-30 de minute, la 120°. După 30 de minute, scoateți tava din cuptor și mișcați puțin tava, dacă prăjitura se mișcă, atunci e coaptă, dacă nu, se mai lasă la cuptor 5 minute. Se lasă la răcit și se servește cu zahăr pudră!

Voi ce gătiți în acest weekend?

Vă doresc un weekend frumos alături de cei dragi!

 

 

4 thoughts on “Ce mai gătim în weekend?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.